Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2017

TIADA ALASAN UNTUK BERJAYA.

-Saya tiada ILMU- "Saya akan cari ILMU"

-Saya tidak mempunyai sesiapa untuk SUPPORT saya- "Saya akan belajar untuk SUPPORT diri sendiri"
-Saya tiada KEYAKINAN- "KEYAKINAN akan datang dengan results yang bakal saya perolehi"
-Saya mempunyai banyak MASALAH/CABARAN- "Semua MASALAH pasti ada jalan penyelesaian"
-Saya mempunyai banyak ALASAN- "Namun saya PILIH untuk tidak menggunakannya" . SID SHAKLEE MALAYSIA. CIK AZZA http://www.wasap.my/601132045363




ELAK DARIPADA TERUS DIPOTONG AKIBAT LUKA TIDAK SEMBUH.

Antara komplikasi yang paling menakutkan untuk pesakit kencing manis selain daripada kerosakan buah pinggang ialah dipotong kakinya akibat luka yang tak sembuh yang menyebabkan komplikasi seperti gangren dan sumber jangkitan kuman.
.
Nak tak nak memang kena potong.
.
Vivix adalah salah 1 cara berkesan dan selamat untuk mengawal paras gula, seterusnya mengurangkan risiko komplikasi penyakit kencing manis.
.
Ramai yang dah cuba dan sakit berpuas hati.
.
Semua orang berhak untuk sihat. Berikan peluang kepada diri anda.
.
#vivixmalaysia
#topvivix
.
--------------------
http://www.wasap.my/601132045363

















TUNJUK EGO TAK SUKA VITAMIN NAMUN BILA DAH JATUH SAKIT......

Baru-baru nie cik azza terbaca perkongsian daripada salah seorang senior dalam keluarga shaklee mengenai salah seorang yang dahulunya tidak percaya vitamin shaklee juga membenci MLM




4 TAHUN REJECT SEBAB EGO,REJECT SEBAB BENCI MLM NAMUN AKHIRNYA.
Nie cik azza petik daripada perkongsian beliau sendiri.
"Masa trip ni memang respek haji razali manap ni, dah lah menang best dress, lepastuh selalu datang event shaklee, tapi cerita dia ni bukanlah seindah sekarang. Tahun 1996 , dah ada orang approach dia makan vitamin, tapi egi kaw kaw, dia tolak semua offer shaklee time tuh. Tapi tahun 2000, dia di serang penyakit, macam macam sampai tak boleh solat berdiri, kena pakai tongkat, memang sengsara jugaklah. Master subra baik hati offer dia produk shaklee, kalau tak elok jangan bayar, tapi lepas tuh dua bulan makan shaklee, dah boleh berdiri balik tak pakai tongkat, lepas tuhje dia tekad buat shaklee betul betul. Ambil pence awal, tekad, tekad buat full time dan target 2013 nak income 10k dan …

TULANG RETAK SEMBUH SELEPAS AMALKAN VIVIX

Ziela nak kongsikan pengalaman tragis Ziela dengan Vivix.
.

Pada Februari 2016 , kami buat keputusan nak hijrah ke Ampang. Jadi masa sibuk nak packing barang nak pindah. Ziela masuk dalam bilik, sebab nak keluarkan baju dalam bilik. Sebab anak tengah tidur masa tu Ziela tak on lampu. Dalam gelap, tarik kotak. Tiba-tiba kaki rasa kebas. Rupanya bola bowling suami yang berat tu jatuh atas kaki. Ya Allah. Sakit sangattt. Allah saje tau. Menangis tengok. Tiba-tiba kaki membengkak. Dalam keadaan sakit heret kaki keluar. Tunjuk kat suami. Sambil menangis cakap. "Bang kaki sayang cacat dah.. Tulang retak patah dah" sambil menangis.
.





Mintak suami ambikkan botol Vivix dan Herbal Blend. Picit sebanyak nya Herbal Blend atas kaki. Dan terus minum Vivix tanpa sukatan.
Malam tu tak boleh tidur. Sebab malam kan sejuk. Angin masuk banyak sebab bengkak. Menangis sambil tidur. Sebab berdenyut.
2-3 hari solat sambil duduk, tak boleh pakai kasut, kaki bengkak sentuh kain pun ngilu. 
.

Alhamdulillah se…

HYPERTHYROID SUDAH STABIL & TAK PERLU BERGANTUNG DENGAN UBAT LAGI

Saya, Norhasnida Mohamad Nayan atau lebih mesra dengan panggilan Nieda. Saya disahkan menghidap penyakit tiroid atau lebih tepat lagi hyperthyroid sejak tahun 1999.
.

Banyak komplikasi akibat penyakit hyperthyroid ni terpaksa saya tanggung sampai sekarang. Penyakit tiroid ni biasanya berpunca daripada keturunan dan ia akan kekal dengan kita seumur hidup. Cuma tahap keseriusan tu je boleh berbeza-beza. Kadang-kadang boleh jadi teruk dan kadang-kadang pesakit tiroid ni akan sihat seperti biasa.
.

Bagi saya, saya alami masalah rambut yang sangat kronik dan terus botak, saya juga jadi sangat kurus akibat penurunan berat badan yang mendadak kerana ketidakstabilan hormon, muka nampak cengkung, period tak teratur dan selalu letih, bernafas sampai tercungap-cungap akibat degup jantung yang terlalu laju.
.

Pada peringkat awal dulu, saya memang tiada pilihan dan terpaksa bergantung sepenuhnya kepada ubat untuk tiroid dan ubat untuk stabilkan degupan jantung. Bayangkan degup jantung saya melebihi 100 …

MASALAH ECZEMA DAN ASMA BERKURANGAN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
.

Saya Fadzilah binti Haji Ismail. Ibu kepada 3 orang cahaya mata. Saya bersama shaklee dari tahun 2012. So sejak kenal shaklee banyak sangat perubahan dalam kehidupan peribadi saya. Tapi kat sini saya nak share satu. Perubahan ketara lepas amalkan VIVIX SHAKLEE.
.

Saya ada masalah eczema dari kecil. Masa umur 4 tahun mak cerita memang ulang alik hospital jumpa pakar. Bila dah masuk alam persekolahan kene asma pulak. Tapi gatal-gatal eczema masih ada, cuma tak seteruk masa kecil.
.

Saya alah dengan habuk dan seafood. Memang kalau makan udang, kerang, sotong, ketam memang nikmat sangat menggaru lepas tu. Telur pun saya alah jugak. Kalau makan kat kedai memang kene order specific.. Hihiii.. contohnya nasi goreng taknak telur dan nak ayam je. Sebab ada kedai/restoran yang masak letak udang sotong kan even nasi goreng biasa je pun.
.

Memang kena memilih dan berpantang makan. Seksa sangat bagi saya yang kuat makan ni. Kalau teringin san…

PROMOSI SHAKLEE NOVEMBER 2017 - MULTIVITAMIN UNTUK KANAK-KANAK.

Bila sebut je multivitamin ramai ibu bapa berangapan hanya untuk anak berselesa makan kan??Betul ke tak?
ANAK SELALU DEMAM,SELSEMA,BATUK?

Semua ini untuk anak-anak kita.
Kebaikan Vitalea:-
Menguatkan imunMempercepatkan penyembuhan LukaBaik untuk penglihatanMembantu agar gusi,gigi dan kulit menjadi semakin kuat dan sihat.Membantu perkembangan minda.Penghasilan tenaga agar anak tidak mudah letih.Anak lebih Fokus dalam pembelajaranMenguatkan tulang anak-anak.Membantu kesihatan gigi.Membantu daya tahan serangan penyakit berjangkit.
Banyak sangat kebaikan Vitalea ini kan.Rasa dia seperti anggur tapi bukan anggur perisa tambahan tau,anggur yang betul.Shaklee kan beyond organik ianya chewable.
Paling best VITALEA for kids tengah promo.
BUY 3 FREE 1 BUY 3 FREE 1 BUY 3 FREE 1.
Cakap omputih pulak..hehehe
CARA PEMBELIAN PROMOSI VITALEA KIDS.


Shaklee Independent Distributor azza ( 1217675 )  FB : Sutera Azyra Phone : 01132045363 Email : azl1za@yahoo.com Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia   COD Shak…

SAKIT DAN LENGUH-LENGUH BADAN HILANG SELEPAS AMALKAN VIVIX.

Assalamualaikum.

Saya Wan Zainab Bt. Wan Muhammad berusia 29 tahun. Mempunyai 2 orang cahaya mata lelaki. Saya suri rumahtangga yang bekerja dari rumah. Saya merupakan ibu yang aktif dan sibuk dengan aktiviti luar.
.

Selepas melahirkan anak kedua, saya mengalami masalah sakit pinggang, lenguh-lenguh, sakit belakang dan kerap letih. Situasi ini saya sedar sewaktu anak kedua berusia 7 bulan. Anak sulung pula jenis yang aktif. Tambahan pula sekarang anak kedua dah berusia 1 tahun. Adik dan abang sama-sama aktif.
.

Saya rasa hari-hari ingin diurut belakang badan. Memang rasa tak selesa bahagian belakang. Waktu tidur, saya alaskan bantal pada bahagian belakang. Selain sakit belakang, kaki juga sering sakit terutamanya pada bahagian buku lali. Suamilah yang selalu jadi tukang urut tak berbayar.
.

Sehinggakan saya rasa ingin jumpa doktor, risau jugak kalau bahagian belakang bermasalah.Takut slip disc atau lain-lain masalah. Tapi saya batalkan hasrat kerana ingin mencuba Vivix.
.

Jun 2016, promosi Viv…

KADAR KENCING MANIS MENURUN SELEPAS 2 MINGGU AMALKAN VIVIX

Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni.
.

Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply. Hahaha.. 
.

Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih sihat, muka lebih ceria. Cu kata badan pun rasa sedap sihat. Siap boleh kejar-kejar dengan angsa.
.

Sejak kebelakangan ni Cu ada masa…

LUKA BERSALIN SECARA PEMBEDAHAN CEPAT SEMBUH SELEPAS AMALKAN SUPLEMEN DAN VITAMIN SHAKLEE

Assalamualaikum w.b.t. Saya Nurainy bte Md Jali merupakan ibu kepada seorang cahaya mata iaitu Ammar Izzariel bin Mohamad Izat. Kisah Anie jatuh hati dengan Shaklee bermula selepas lahirkan anakanda tercinta.
.


Semasa dalam tempoh berpantang hari yang kesembilan, Anie diduga mengalami pendarahan pada luka pembedahan. Setiap pergerakan menyebabkan darah keluar daripada luka jahitan tersebut. Risau keadaan menjadi lebih serius, suami Anie pun membawa ke hospital. Hasil pemeriksaan doktor, tiada apa-apa yang serius dan minta supaya Anie pergi ke klinik kesihatan yang berdekatan untuk cuci luka tersebut pada setiap hari selama seminggu.
.

Setelah hampir seminggu masih lagi terdapat darah yang keluar dari luka tersebut tetapi hanyalah sedikit sahaja. Walaupun sedikit Anie tetap risau. Mulalah mencari penawar untuk luka sembuh. Selepas banyak yang Anie jumpa dalam Google, Anie buat keputusan untuk membeli Vita-Lea, ESP dan Sustained Released Vita-C Plus. Bermula dari kisah itu Anie pun mendafta…

MASALAH KEPUTIHAN TERUK DAN BERBAU YANG DIALAMI BERTAHUN-TAHUN PULIH DENGAN SET KESIHATAN RAHIM

KEPUTIHAN. Sejak zaman anak dara lagi dah ada masalah keputihan ni. Tapi tak tahulah ia makin lama makin teruk bila dibiarkan. Lagi lagi masa sekolah menengah dulu, aktif dengan badan beruniform. Hari hari ada latihan kawad kaki, belum dikira ber”camping” lagi. Bab kebersihan memanglah tak jaga sangat. Masa tu pula, takdelah didedahkan pasal masalah yang boleh dihidapi di tempat sulit macam sekarang ni. Dulu bab bab tu semua disembunyikan. Ia jadi isu yang memalukan.
.

Keputihan adalah perkara normal bagi setiap wanita. Keputihan dianggap normal jika cecair yang keluar adalah jernih, tak berwarna, tak berbau dan tak berasa gatal-gatal .. Keputihan menjadi bermasalah atau boleh juga dianggap berpenyakit jika cecair berwarna pekat, warna putih kekuningan , berbau , bergumpal dan berasa gatal.
Keputihan ni mulalah sedikit, tapi lama lama ia menjadi teruk bila semakin gatal saat berpeluh. Sehinggakan terpaksa memakai pad pantyliner setiap hari untuk elakkan gatal semakin menjadi jadi. Tapi,…

KESIHATAN IBU 59 TAHUN SEPERTI ANAK DARA.

Assalamualaikum W.B.T

Saya Nur Afizah Binti Shuib, berumur 59 tahun dan bekerja sebagai penjawat awam. Mempunyai 4 orang cahaya mata dan 4 orang cucu.
.

Daripada zaman saya muda-muda lagi, saya memang mementingkan kesihatan. Macam-macam suplemen yang saya cuba, yang murah yang mahal..Tapi kebanyakkan, tidak menunjukkan apa-apa kesan yang ketara. Saya amalkan produk Shaklee dah 3 tahun lebih. Saya kenal Shaklee daripada anak dan menantu saya. Alhamdulillah, saya jatuh hati dengan produk Shaklee terutamanya VIVIX!
.
.


Saya memang jaga pemakanan, saya kurangkan gula dalam minumam harian. Tapi disebabkan kencing manis dan darah tinggi ni penyakit 'keturunan’, memang tak boleh nak lari mana lah..Check-up di hospital baru-baru ni, menggunakan mesin penimbang elektronik yang baru tu. Apa ntah namanya mesin tu. Happy sangat bila doktor cakap bacaan b/p saya mcm 'anak dara', 120/80.
.
.
Tapi dari bacaan mesin tu, doktor inform yang umur dalam badan saya 51 tahun! Memang terkejut lah dengar,…