Posts

Showing posts from October, 2017

KENAPA VIVIX MENJADI PILIHAN.

Image
Vivix secara ringkasnya:

Membaiki DNA setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA ( salah satunya akibat daripada radikal bebas  yang menyebabkan proses penuaaan terjadi begitu cepat 
.
VIVIX membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.VIVIX sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalalani rawatan pemulihan kanser misalnya kimoterapi,bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada asal.
.

APA KANDUNGAN VIVIX?VIVIX UNTUK MASALAH KATARAK.VIVIX UNTUK KEHAMILAN.VIVIX UNTUK SAKIT LUTUT.VIVIX UNTUK BUAH PINGGANG.VIVIX UNTUK SENGUGUT.VIVIX UNTUK KEPUTIHAN. YES VIVIX UNTUK SEMUANYA.

Derita Jerawat Bernanah. .


Terkejut


Super Easy



Derita Buasir Berakhir


Kanser Kolon Sembuh

.

PENGEDAR VIVIX SEBERANG PERAI,BANDAR PERDA. SMS/WHATSAPP :01132045363 FACEBOOK : Suteraazyra FB PAGE : DUNIA CANTIK EMAIL : azl1za@yahoo.com

BAHAYA TIDAK PERIOD SELEPAS BERSALIN.

Image
Bila sebut period selepas bersalin cik azza ingat benda biasa je sebabnya selepas melahirkan anak pertama cik azza datang period semula selepas 3 minggu,rasa seronok je sebabnya dapat rasa kita tidak ada masalah la kan.
Boleh la bajet bila nak ada baby lagi..hehehehe.
Kalau untuk ibu2 yang baru pertama kali melahirkan memang akan konfius sikit silap hari bulan tak tahu pun bila akan period?Betul dak. Sebab itu kebanyakan kita bila sudah bersalin ada yang cepat lekat sebabnya tak pasti dan ambil mudah waktu kesuburan..So bila dah lekat jawapan paling WIN rezeki..Amin.
Bukan tak nak hamil lagi tapi kalau boleh biar la rehat sekejap kan badan nie,nanti risau haru hara pulak.
Sekarang cik azza sudah selamat melahirkan anak yang kedua dan selepas melahirkan bayangkan 7 bulan cik azza tidak datang period dan menyusu bayi sepenuhnya. Cik azza tahu bila menyusu badan period kita akan lambat datang dan ini juga menjadi salah satu faktor perancangan keluarga.

SEBABNYA..
Menyusu badan secara eksklusif …

PERLU KE UJIAN PAP SMEAR UNTUK WANITA ? ATAU SAJA UNTUK MENAKUTKAN.

Image
Bila bercakap mengenai pap Smear mesti ibu-ibu pernah dengar kan apa itu Pap Smear,atau ibu2 buat tidak tahu je bila dengar semua ini..hehe malas nak ambil port orang kata.

Betoi cik azza sebelum kahwin pernah dengar semua ini tapi dalam hati tak ada kerja nak pergi "kangkang" depan doktor kan..Malu kot dah la belum kahwin.Jangan salah sangka ye adik2..walaupun belum kahwin tapi pernah melakukan hubungan seks sila lah buat ye.

Kalau tanya semua kawan2 cik azza memang confirm diorang tak buat aci kerat kuku lah..huhuhuhu.
Namun bagi cik azza sejak bergelar ibu misali nie cik azza terpanggil nak beritahu semua orang wanita pergi la buat ujian Pap Smear..

Betoi Semua wanita bila dah bersalin memang malu nak pergi tadah atau kangkang dekat doktor kan..Macam saja2 je benda boleh elak kot..Aduh kalau dapat jawapan macam nie baik blah sat lagi bergaduh je..hihihi
Ish garangnya cik azza.Tak adalah cik azza nasihat je untuk kebaikan kita juga nanti.





APA ITU PAP SMEAR?

Pap smear (juga dikena…

DIMANA CERITA KESUBURAN LELAKI

Image
Antara point yang dibincangkan dalam kelas khas certified product trainer harituh ialah tentang kesuburan. Hahha, semuanya sibuk nak tahu macam mana nak dapat anak lelaki. Oh, ye semuanya bermula  dari bapa, sebab bapa yang bawak chromose Y, barulah boleh dapat anak lelaki. Tapi, macam mana nak dapat anak lelaki tuh, adalah teknik dia, tapi paling penting tuh ialah sperma dia. Kesihatan sperma tuh yang penting, tak kisahlah lelaki ke perempuan.  So , tadi bila baca balik pasal vitamin untuk sperma, bolehlah aku cakap, sperma perlukan 3 perkara nih kalau nak sampai ke ovum

   1. SPERMATOGENESIS  peringkat ni aku rasa ramai yang tak pernah dengar, ataupun ramai terlepas pandang. Ini peringkat paling penting, iaitu penghasilan sperma tuh sendiri. Penghasilan sperma nih, ko kena ambil vitamin.

ZINK - zink ni antara paling penting untuk kesuburan lelaki.  Sebabnya zink ni pastikan spermatogenesis nih berlaku dengan cantik, sebabnya ianya berlaku bila sel dipecahkan. Ambil zink ni pastikan pe…

TIPS ELAK PENGAMBILAN PIL YANG BANYAK.

Image
Mula -mula berkenalan dengan shaklee cik azza tak tahu pun apa itu vivix,kandungan dia,kelebihan dia.kalau ingat balik orang bercerita malas nak dengar la lagipun bukan sakit pun buat apa nak tahu semua nie..Dah la mahal habis duit je baik beli handbeg,pergi jalan-jalan ke puas hati.

Namum allah maha mengetahui dia tunjuk jalan bila ada yang bertanya azza Resveratrol itu apa? masa nie cik azza bukan jatuh cinta dengan shaklee tau tapi ramai dah kawan2 bercakap pasal vivix shaklee.

Konon buat2 tak tahu la tapi bila balik rumah terus google apa la itu kandungan dalam vivix?Jom cik azza cerita sikit nak dak?

Bila google macam2 la perkataan yang kurang faham dalam kandungan dalam vivix antaranya Resveratrol,Polyphenol,Anti-oksida,Advance Glycation End -Product.




RESVERATROL!!!!!RESVERATROL!!!!RESVERATROL!!!! APA ITU RESVERATROL

Resveratrol nie sebenarnya sejenis Anti-Oksida yang ada dalam buah Anggur.
Anti-oksida sangat penting untuk mengelakan sel-sel dalam badan kita "BERKARAT"boleh b…

TIPS ATASI SEMBELIT KETIKA BERPANTANG SEBELUM DATANG PENYAKIT LAIN.

Image
ASSALAMUALAIKUM..





Bila baca je tajuk dekat atas rasa terimbas kembali derita sembelit ketika melahirkan anak yang pertama Mohammad Nifail Rizqin,selalunya bila anak pertama nie semua benda kita tidak tahu kan..
Yang tahu sakit sebab kena jahit biasa ler kan anak sulung..hihihihi.

Waktu itu dah selamat melahirkan setelah derita 12 jam tanggung sakit taapi jalan tak mau buka..hahahah banyak dosa terhapus nie..hihihi. orang cakap la cik azza tak cakap ye tulis je..

Masa nie cik azza tak kenal dan tangkap feeling dengan shaklee lagi tau,kalau orang cerita pun malas nak ambil tau sebabnya cik azza susah nak percaya apa orang cakap dan hanya menganggap mereka nak bagi barang depa laku keras la tu kan..

Bagi ibu yang bersalin normal benda paling takut dan ngeri sekali adalah SEMBELIT 
tapi jangan cakap ibu bersalin normal ibu bersalin secara pembedahan pun  tidak terlepas mengalami masalah nie ye.
Sebabnya apabila kita sembelit kita akan mengerah tenaga dan perut kita akan menekan dan meneran.

Aduh …

ATASI GASTRIK DENGAN MUDAH.

Image
Cik azza masih ingat lagi semasa belajar dahulu.waktu itu ayah cik azza baru sahaja balik bekerja dah tiba-tiba dia memegang perut dan terus terduduk menahan kesakitan ,apa lagi mak cik azza memang membebel la sebabnya ayah kerja sampai lupa waktu makan..So dalam hati cik azza waktu itu terus aggap oooo orang gastrik memang tak boleh berlapar la ye..Maksudnya makan kena mengikut pada waktunya dan tidak boleh dengan perut kosong.


SIMPTOM GASTRIK. Ramai pesakit gastrik tidak mengalami sebarang simptom. Namun, kewujudan penyakit gastrik akan tetap menyebabkan kerosakan kepada dinding perut dan seterusnya menyebabkan kesan-kesan buruk yang lebih serius seperti pendarahan di dinding perut. Selalunya, pesakit gastrik akan mengalami simptom seperti sakit perut, hilang selera makan, rasa loya dan muntah-muntah. Jika penyakit gastrik bertambah sehingga berlakunya ulser perut dan pendarahan di dinding perut, pesakit boleh mengalami masalah najis berdarah yang berwarna hitam atau muntah darah. Simpto…