Posts

Showing posts from July, 2017

EMOSI TERGANGGU HANYA KERANA DERITA ULSER.

Image

MANFAAT JOIN KEAHLIAN.

Image
Alhamdulillah Allah datangkan ujian untuk keluarkan kita dari zon selesa. Masa kena uji memang sakit, tapi dengan kesakitan dan perjuangan tu buat kita lebih kuat dan matang.




KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE
1) Boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. (25% less than retail price)

2) Dapat BONUS hasil pembelian/jualan setiap bulan 5%-21%. Makan sendiri pun boleh dapat bonus. 

3) BERPELUANG membuat biznes Shaklee, (online dah offline) dengan bantuan MENTOR.

5) Jika mendaftar dengan cik azza, cik azza  akan masukkan mereka dalam sebuah group Shaklee di Facebook. Dalam group ini, anda akan didedahkan dengan rahsia rahsia bagaimana menjalankan business secara online. Di sini juga, anda akan membaca testimoni Rahsia Kejayaan ramai orang yang sudah berjaya dalam perniagaan online ini.

Di situ, anda boleh dapatkan bantuan khidmat nasihat. Apa yang perlu dilakukan untuk memulakan perniagaan online. Di situ juga, ada perkongsian kisah jatuh bangun orang lain dalam perniagaan online ini.

Jika hendak…

JANGAN TUNGGU SAMPAI ANDA TERPAKSA MEMBUANG HIDUNG YANG BERKULAT

Image
Assalamulaikum semua..
Raya dah habis masih ada open House lagi ke?Raya2 Jugak jom singgah dengar coleteh cik azza lekaih.




Tanda-Tanda Resdung.

Resdung akan menyebabkan kegatalan pada bahagian mukaKerap bersin pada waktu pagiSering sakit KepalaTumbuh jerawat yang banyak dimukaHidung kerap tersumbatHingus bertambah walaupun tak demamCecair hingus berbau,anda tak menyedari semua ini kecuali orang yang rapat dengan anda.
Sebab apa Resdung Terjadi. Alahan terhadap HabukAlahan terhadap makanan lautMempunyai ketumbuhan didalam hidungMempunyai dinding hidung yang bengkokKerosakan /sakit gigi dibahagian gusi juga boleh menyebabkan resdung.
Petua Mengatasi resdung. Kerap kali membersihkan rumah,mencuci karpet mengunakan vacumJangan mengunakan sarung bantal yang berbulu dan mudah melekat habukKerap kali lah mencuci muka dengan Gentle Foaming CleanserMinum air masak atau air suam secukupnyaHindarkan makanan laut jika mengalami alahanJangan la pelihara binatang kucing,arnab jika anda ada masalah ini.

S…

PENYAKIT ANJING GILA ATAU RABIES JANGAN PANDANG MUDAH.

Image
Sekarang dalam berita sering menperkatakan tentang RABIES.Apa itu Rabies?
Pada mulanya jarang mengambil tahu semua benda nie sebabnya macam tiada kaitan je kan..Namun bila semalam sudah ada 4 kes kematian terasa nak tahu apa semua ini.

Sebabnya kita nie kadang-kadang benda tak jadi bukan nak ambil tahu sangat kan,tapi tak salah pun tambah pengetahuan sikit.

HARIAN METRO
Apa itu Rabies?



Bagaimana Rabies atau penyakit anjing gila ini menjangkiti Manusia?




Tanda-tanda Rabies pada anjing

TIDAK PERLU BELANJA BERIBU UNTUK KRIM AJAIB.

Image
Assalamualaikum..

Cik azza jatuh cinta lagi??
Oopssss Bukan jatuh cinta feeling2 la..Cik azza jatuh cinta dengan Krim serbaguna Herbal Blend Shaklee nie..
Suami pun jatuh cinta tau,nasib baik bukan perempuan kalau tidak mau pinggan melayang terbang..hahahahah.

Anak-anak cik azza dah tahu dah,sakit apa pun cari herbal blend..Terutama lepas mandi mesti kena sapu krim dekat badan..sejuk agaknya kan.

Maklum la Krim nie dari bayi sampai la nenek semua boleh guna,dah la jimat dan yang paling penting sekali

SELAMAT,BERKESAN DAN SEMULAJADI GITU.






1. Merawat eczema,ruam dan gatal-gatal digigit serangga
Bagi mereka yang mengalami masalah eczema, ruam panas memang jaja
cadangkan untuk sapu Herbal Blend ni tau.. Kesannya harus la SUPERB!
Dan jugakk kalau anak-anak digigit nyamuk/serangga lain,
haa laju-laju sapu Herbal Blend insyaAllah tak tinggal kesan gigitan,
gatal-gatal pun hilang.


2. Ubat luka / lecur
Terhiris pisau? Kena cakar kucing? Terkena minyak panas? Semua pun boleh...
Best kan?

4. Luka pada puting ba…

BAYANGKAN PERKARA INI BERLAKU PADA ANDA.

Image
SITI NORIZA SALEH

Bismillahirrohman nirrohim...
..
Shaklee effect saya sebenarnya bermula dengan set penyusuan, tetapi saya nak share salah satu lagi shaklee effect saya yang saya suka sangat!!..
..
Iaitu penyelesaian kulit muka berminyak, berjerawat teruk yang jenis bernanah dan gatal mengenyam...aduhh...datangtime gatal tu, macam nak garuk garuk je jerawat tu pakai garfu. sampaikan nak basuh muka pun takut. sebab penah basuh muka, tetapi muka berdarah!!!
..
Macam-macam pencuci muka saya guna, malahan sampai saya terlalu terdesak sehinggakan sanggup beli produk kecantikan yang "hari ni guna, 3 hari dah cantik":"!!...betul, sebab saya terdesak sangat sangat nak dapatkan kulit muka yang bersih. tapi, makin teruk dan makin teruk!!! makin bernanah dan sangat perit..lagi lagi nanah di dahi...bila nak sujud, macam letakkan dahi atas jarum..pedihh...
..
Padahal, masa ni saya sudah pun gunakan set penyusuan shaklee cuma saya tak kenali produk yang saya ambil tu dengan lebih prihatin d…

PENCARIAN BLOGLIST JULAI 2017 BLOG KASIHJUJU.COM

Image
Subhanallah rasa ketaq je tangan nak menaip nie tak tau la kenapa.

Pencarian Bloglist Julai 2017 Kasihjuju.com.

Ini merupakan segmen pertama yang azza join selama berjinak dengan blog ini,rasa kerdil yang teramat sangat-sangat tetapi nak juga menambah ilmu pengetahuan dan berkawan dengan sahabat-sahabat semua.Bila azza terbaca segmen Kasihjuju.com rasa terpanggil pulak nak join syarat pun mudah untuk blogger macam azza.



Klik Banner Untuk Join.
Penyertaan akan Tamat 08 JULAI 2017 sekejap je kan..
*Jika ada tersalah tolong betulkan ye*

SUSU MERIAH,SUSU PEKAT,RASA KENYANG DAN BADAN SLIM.

Image
Ada yg kata memang bagus,memang banyakkan susu badan. Dan tak dinafikan ada yg kata susu badan sama juga, tak banyak pun. Sekali lagi, ini normal. Kerana apa? ...kerana penghasilan susu badan bukan bergantung kepada supplement Shaklee semata2. banyak faktor lain yg mempengaruhi penghasilan susu badan.



Susu makin pekat dan banyak.


Kulit makin cerah dan gebu.




CARA ORDER SET MENYUSU SHAKLEE Cara 1 - Anda boleh terus klik ke SUSU MERIAH ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Seberang Perai, Bandar Perda, Bukit Minyak, .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Bayan Lepas, dan kawasan sekitar yang dipersetujui.
Cik Azza Email : azl1za@yahoo.com Call/SMS/WhatsApp : 01132045363

TANPA MEKAP MUKA TETAP FLAWLESS.

Image
CARA ORDER SET NUTRIWHITE SHAKLEE Cara 1 - Anda boleh terus klik ke NUTRIWHITE ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Seberang Perai, Bandar Perda, Bukit Minyak, .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Bayan Lepas, dan kawasan sekitar yang dipersetujui.
Cik Azza Email : azl1za@yahoo.com Call/SMS/WhatsApp : 01132045363

HILANGKAN BLACKHEAD DAN WHITEHEAD.

Image
TESTIMONI 42: IRDAYATI ABDUL AIR [KINI KULIT SAYA TIDAK SUNBURN LAGI. MALAH LIANG PORI SAYA JUGA MENGECIL]
. Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera. Nama saya Irdayati binti Abdul Air. Saya berusia 36 tahun (2017). Saya merupakan seorang bekas konsultant perancang bandar dan desa.
. Kerjaya saya memerlukan saya kerap pergi outstation; sama ada untuk menghadiri mesyuarat ataupun melawat tapak projek. Ada kalanya sehingga berhari-hari saya perlu melakukan pemeriksaan tapak. Apabila berada di tapak projek, kebiasaannya saya akan terdedah kepada cahaya matahari secara langsung. Tidak kiralah sama ada sewaktu dalam perjalanan mahupun sewaktu membuat survey di tapak projek. Sehinggakan kulit saya menjadi berminyak, timbul blackheads dan whiteheads serta kusam akibat sunburn. Paling sedih apabila saya buka tudung, garis belak seperti ‘sempadan’ amat jelas ketara di bahagian pipi & pelipis saya. Macam nak nangis rasanya bila tengok.
. Saya jenis yang sangat memilih dalam produk skincare. T…

MINUMAN PEKERJA SHIFT DAN AKTIF BERSUKAN.

Image
Shaklee cinch tea + performance drink. Kombinasi bancuhan ni serius sedap!! Saya suka bancuh ni especially time nak berjaga malam. Mata pun rasa segar je..yang bestnya tak guna air panas pun ok je. So kalau nak sejuk, terus bancuh dengan air sejuk. Performance drink tu pulak boleh bancuh dgn banyak cara. Kalau rasa macam minum ice lemon tea bancuh dgn teh biasa pun boleh. Untuk orang2 yang aktif, suka minum minuman isotonik memang elok sgt ganti dengan performance drink ni sbb lebih menyihatkan dan tak perlu bimbang pasal kandungan gula yang tinggi. Yang slalu rasa pening2 sebab kurang sodium, mual2 sebab muntah pun elok minum PD ni. Nk minum kerap pun takpe..sbb lagi sedap daripada air garam ORS tu..hehe.

Yang ni kalau dapat pekena tengah-tengah hari macam ni...PERGH!!! Tapi awas!! jangan cari dikedai!! Kalau nak korang kena buat sendiri!!
Shaklee Cinch tea + Performance Drink Kami tau ada yang hari-hari minum teh hipster...
Tapi apa gunanya kalau hipster pun tapi kena kencing manis??
Leb…

KULIT MUKA JADI LEBIH SIHAT, JERAWAT HILANG DAN MASALAH USUS HILANG

Image
Assalamualaikum W.B.T. Saya Siti Suhaida Binti Ismail, berusia 27 tahun dan berasal dari Negeri Cik Siti Wan Kembang. Saya bekerja sebagai Retail Executive di sebuah syarikat swasta.
. Masa belajar dulu kulit saya tiada masalah tetapi berkulit gelap, cemburu melihat model iklan di televisyen yang memakai produk kulit putih seawal 3 hari, saya terus teruja. Saya tekad membeli dan mencubanya. Memang benar kesannya sangat cepat.
Muka menjadi licin dan menipis, kulit saya tidak tahan panas. Tetapi apabila saya berhenti memakai produk tersebut akibat kekurangan wang, muka saya menjadi semakin teruk, jerawat besar-besar tumbuh silih berganti menyebabkan saya menjadi semakin stress.
. Saya juga mempunyai masalah dengan sistem penghadaman yang kurang baik. Mungkin kerana tidak menjaga pemakanan seharian saya yang kebanyakan nya memang tidak sihat. Jadual makan saya memang tidak teratur, dan saya suka minuman berkafein sebagai usaha untuk stay up belajar pada waktu malam.
. Saya penggemar tegar N…