Skip to main content

Posts

Showing posts from 2018

CARA HILANGKAN MATA HITAM,EYE BAG BERKILO-KILO

MATA HITAM, EYE BAG BERKILO KILO
.
.
MEMPERKENALKAN YOUTH RESTORING EYE TREATMENT
.
.
Memberikan manfaat anti-penuaan hebat dan solusi yang jelas dilihat untuk mata letih, kering atau sembap.
.
.
Mengandungi Peptide Blend unik yang dibuktikan di dalam kajian klinikal dapat mengurangkan penampilan garis serta kedutan di kawasan sekeliling mata dan kedutan di sisi luar lipatan mata atau crow's feet dalam tempoh masa seawal 7 hari.
.
.
Keistimewaan Shaklee
1. 100% VEGAN
2. tANPA PARABEN
3. DIUJI SECARA DERMATOLOGI
.
.
RESTORING EYE TREATMENT
- mengurangkan penampilan garis halus, kedutan dan kedutan sisi luar lipatan mata
- mengurangkan sembap dan lingkaran hitam mata
- membantu menegangkan kulit di sekeliling mata
- menegangkan dan menghidrat
- melembapkan dan melindungi
.
.
Dapatkan eye treatment SEKARANG
.




DAPATKAN SEKARANG!!!!!!!!!!!!!
Anda akan diberikan info lanjut serta konsultasi eksklusif secara percuma! Hubungi cik azza segera: SHAKLEE Independent Distributor Azzatulazirah(Cik azza) ID:1290815 FB:sutera.az…

MARI KITA KENAL APA ITU ESP ?

ESP adalah minuman soya yang membekalkan protien. Protien adalah makanan yang penting untuk tubuh kita.Tubuh badan kita terdiri daripada protien seperti tulang, kulit, rambut, otot, plasma, organ, antibodi, enzim, hormon, hemoglobin dan sel-sel.

Manakala sel-sel dalam tubuh badan kita bergantung kepada protien untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru dan menggantikan tisu-tisu badan yang lama dan tua atau yang telah rosak.

Menarik tentang ESP adalah;

🌷ESP ni adalah sember protien lengkap yang ada 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar untuk kita dapatkan daripada diet harian kita.

🌷ESP mengandungi kacang soya non-GMO yang semulajadi dan ia bebas dari kolestrol ia juga rendah lemak.

🌷ESP terbukti mampu membekalkan tenaga yang boleh bertahan berjam-jam lamanya.

🌷ESP bantu untuk kekalkan paras gula dalam darah.

🌷ESP bantu untuk kekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dna pembentukan otot baru,

🌷ESP tiada perasa tiruan, pengawet dan pewar…

PUNCA JERAWAT SUSAH HILANG-KEPENTINGAN DETOX UNTUK KEJELITAAN WANITA.

Pernah tak terfikir kenapa jerawat muka tidak pernah hilang terus walaupun dah macam-macam produk guna daripada yang Pasar malam sampai la yang mahal.

Impian untuk memiliki wajah yang gojes,kulit yang licin bak pelakon korea adalah idaman setiap wanita,tipulah kalau mereka cakap "aku tak kisah pun"semua itu hanya untuk sedapkan hati je.

Dulu masa sebelum kahwin semua salahkan hormon,nak meningkat remaja memang macam nie,hormon tengah berubah,tapi bila dah masuk anak 2-3 orang tetap sama je tiada perubahan agaknya kenapa ye?tak akan masih salahkan hormon?kesian hormon asyik dipersalahkan.

Kalau masa remaja mungkin disebabkan 2 faktor antaranya Hormon dan juga Toksin ,Hormon tengah naik dan turun menyebabkan kepekatan hormon androgen&estrogen dalam badan tidak stabil.

Toksin yang banyak dalam badan juga penyebab kenapa jerawat susah sangat hilang ibarat orang utara cakap "Jerawat Keteqaq".Bila toksin terlampau banyak dalam badan toksin akan cari jalan mudah jalan &qu…

KENAPA SAYA PERLU VITAMIN?SAYA SIHAT LA.

Sudah ambil vitamin?

Untuk apa saya ambil vitamin sedangkan saya dah sihat?

Kita ambil vitamin atas banyak sebab, terutamanya yang perlukan tenaga tambahan, reduce stress, tingkatkan imuniti dan membantu badan untuk jadi lebih sihat dengan pengambilan nutrisi yang lebih seimbang.

Jika nak ikut anak tekak, sudah tentulah kita nak makan yang sedap sedap saja.

Makanan pagi penuh dengan lemak dan perisa. Memang membangkitkan mood untuk buat kerja, kan?

Tapi kawan kawan, menu kita itu belum cukup seimbang seperti apa yang sel badan kita perlukan.

Sel badan tak boleh mengadu pada tuannya “sakit! Sakit!”

Mereka hanya boleh mengubah bentuk organ organ badan tuannya, sehingga tuannya mengalami masalah kesihatan tanpa sedar atau luar sedar.

Masalah sembelit?
Jerawat pada muka?
Gigi longgar?
Rambut senang luruh?
Sakit kebas kaki?
Rasa lutut longgar walaupun umur baru 29 tahun?
Stress melampau?
Suka tidur lebih pada masa?

Oh, ini menunjukkan kita kekurangan “sesuatu” yang sel kita perlukan, tapi kita tak mahu am…

10 SEBAB KENAPA BERAT BADAN SUSAH TURUN.

SENGUGUT-TIADA LAGI ISTILAH MC DAN GULING-GULING TIKAR.

Assalamualaikum. Saya hasmimie arrfin saya nak kongsikan kisah mcmne saya bebas dari masalah senggugut yang sangat teruk.
.
Semasa bujang. Tiap-tiap bulan hari 1st datang haid memang wajib dapat MC. Sampai muka ni dah naik malu mana tidak nya. Doc yang merawat tu lelaki sampai 1 tahap bila datang klinik doc cakap ye mimie,period paint ya...doc pun dh kenal..aduhh..merah muka.
.
Bile diserang senggugut memang tahap berguling,tido merengkuk menahan kesakitan yang amat sangat. Siapa yang pernah alami mesti tau macamana sakitnya tu. Kalau hari 1st kena time dekat office mmg nak jalan pun pegang dinding membongkok2 macam nenek sibongkok tiga..Sakittt..
.
Suatu hari alkisah bermula selepas officemate promot si putih putih melati Ostematrix kepada saya. Niat dia share pasal Oste tu sebab dia tahu saya ni jenis tak minum susu. Ingat lagi ayat dia,Adik,elok ambil kalsium ni. Sekarang masa bujang adik tak pikir lagi. Esok2 dah kawen baru adik tahu. Adik tu dah lah tak minum susu. Nanti adik menyusu b…

BIOFLAVONOIDS-KANDUNGAN PALING PENTING DALAM VITAMIN C.

Apa Manfaat Bioflavonoids? Bioflavonoid bekerja efektif bersama vitamin C. Bioflavonoid membantu fungsi vitamin C Fungsi Bioflavonoidsmenjaga kekuatan pembuluh darah (kapilari darah) dan mengatur penyerapannyamembantu vitamin c dalam menjaga collagen agar tetap dalam kondisi sihat,membantu penyerapan dan penggunaan vitamin Cmencegah kerosakan vitamin C karena oksidasimengurangi hipertensimengurangi pendarahanmencegah kerusakan pembuluh kapilari dan jaringan penghubungmembentuk penghalang pelindung terhadap jangkitanmemiliki kesan menghilangkan rasa nyeridapat mengurangi gejala-gejala pendarahan jangka panjangserum kalsium rendahpenyakit herpes rongga mulut (oral herpes)merupakan antioksidan, pencegah pembentukan radikal bebasmencegah terjadinya serangan penyakit jantung coronary dan stroke. Ini adalah kerana senyawa ini mampu mencegah pelekatan sel darah merah dan kerusakan HDL. Tambahan makanan sumber flavonoid melancarkan kembali darah pekat akibat penyumbatan pembuluh darah oleh kol…

TIPS TAMBAH BERAT BADAN SEMULAJADI

Sebelum nie asyik bercakap mengenai nak kurus je,asyik2 kurus,macam mana nak kurus?,macam mana nak dapatkan berat badan ideal.?

Tapi jarang bercakap mengenai kenaikan berat badan,Apa orang dekat malaysia nie semua nak kurus je ke?hihihi,

Eh2 rupanya ramai yang minta Tips macam mana nak gemuk..Sebabnya ramai yang cakap badan melayang je,angin tiup pun bergoyang.hahaha..Ok lah jom cik azza share sikit tips naikan berat badan,Tips ini pun cik azza ambil daripada Page tips kurus Gemuk.

Bagaimana?

1-TETAPKAN NIAT / MATLAMAT
Niat. Untuk berjaya, kita perlu tetapkan niat dalam hati agar segala tips yang dikongsikan dapat dilakukan dengan baik.

2-MAKANAN KALORI TINGGI
Makan roti. Roti mengandungi kalori yang tinggi berbanding nasi. Pengambilan kalori yang banyak akan membantu mempercepatkan penambahan berat badan.

3-MAKAN IKUT WAKTU
Jangan tinggal waktu makan. Dengan makan yang cukup akan dapat menastikan badan kita sentiasa mendapat kadar protein, garam galian dan kalori yang mencukupi.

4-KERAPKAN MAK…