Skip to main content

Posts

Showing posts from 2018

RESEPI JUS AWET MUDA.

Korang mesti biasa dah kan minum jus anggur dan jus carrot. Tapi korang pernah tak minum jus yang dalam nya ada anggur muscadine, purple carrot, Eldeberry Eropah n Japanese Knotweed?

Mesti tak pernah kan...bunyi pun pelik dah. So mana nak cari jus yang dikatakan dapat mengembalikan keremajaan hingga 25 tahun ni...jus awet muda.

Dalam vivix ada semua bahan2 tu tau. Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Korang minum satu sudu teh jer sehari dah boleh dapat pelbagai manfaat Vivix secara keseluruhan seperti:-

1. Menggalakkan rangsangan penuaan yang sihat
2. Bantu kurangkan risiko penularan sel kanser
3. Kurangkan risiko penyakit berkaitan jantung
4. Kurangkan komplilasi dalam pesakit diabetes
5. Menyokong kesihatan sendi
6. Mengurangkan insiden bagi penyakit Alzheimer
7. Bantu kurangkan berat badan
8. Tingkatkan sistem imum
9. Tingkatkan kesihatan mata
10. Menyokong kesihatan menyeluruh

Nak sedap lagi , cubalah resipi Vivix ni.











Anda akan diberikan …

I NEED EXTRA INCOME!!!!!

Boleh di katakan semua yang mula buat bisnes walaupun dah ada kerja 'hakiki' sebab nak dapatkan extra income la kan. Kos sara hidup yang semakin tinggi. Anak-anak yang semakin membesar dan memerlukan perbelanjaan yang banyak.

Sampai bila kita nak mengeluh dan menyalahkan ekonomi sahaja kan. Sampai bila lah kita nak menyalahkan nasib aje. 'Ape la nasib aku macam ni je'

Kita lah penggerak nye kan. Kalau kita usaha lebih sikit dan konsisten, pasti rezeki tu ada.

Tapi dalam memilih bisnes. Perlu la juga pilih yang tepat dan tidak melanggar syariah. Jangan la main tangkap muat sahaja tanpa memikirkan kesannya nanti.

Kriteria yang perlu difikirkan sebelum memilih bisnes itu:-

1. PRODUK
Produk kena lah yang berkualiti. Jangan lah jual fake product lebih-lebih lagi seperti skin care, kosmetik. Memang la murah dan korang rasa boleh dapat ramai customer. Tapi bahan-bahannya tu merbahaya tahu tak. Akan menjejaskan kesihatan dalam jangka masa panjang.

2. SYARIKAT & MARKETING STRATEGY

Kaki Sering Kebas tanda Kolesterol tinggi?

Kaki sering rasa kebas adalah salah satu tanda kolestrol tinggi. Ia terjadi kerana darah bergumpal dan menyebabkan aliran ke kaki tidak lancar. Terasa senak dada sebelah kiri akan terjadi apabila pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat akibat kadar kolestrol terlampau tinggi.




Set Lengkap Kolesterol Shaklee terdiri daripada:
1.Omega Guard

Dalam omega ada asik lemak omega 3 yang bagus untuk meningkatkan HDL atau kolesterol baik




2. Phytocol-St

Phytocol mengandungi fitosterol yang membantu jadi benteng daripada kolesterol yang kita makan tu diserap ke dalam salur darah.
Ambil Phytocol sebelum makan supaya badan sudah bersedia dengan fitosterol supaya tidak menyerap kolesterol secara berlebihan.
Kolesterol yang berlebihan tu akan terus dibuang tanpa diserap.




3. Vivix

Vivix sangat penting dalam proses pembaikian kembali salur darah yang rosak akibat pemendapan kolesterol tu.
Vivix kaya dengan resveratrol yang membantu baiki DNA sel seterusnya bantu sihatkan sel-sel dalam badan kita.
Vivix …

Betul ke ada penawar untuk melawan kanser?

Resveratrol merupakan perubatan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh menunjukkan ia menghalang atau menghentikan pelbagai peringkat kanser.
Resveratrol merupakan salah satu kandungan dalam VIVIX yang telah dirujuk lebih daripada 2,000 penerbitan penyelidikan termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institute of Aging, National Cancer Institute, dan banyak lagi.
Kajian menunjukkan resveratrol bukan sahaja menghalang kanser, tetapi juga dicadangkan sebagai rawatan tambahan kepada kanser. Ini kerana resveratrol terbukti memperlahankan atau menghentikan tahap tertentu kanser.

Resveratrol boleh menghalang kanser dalam melalui beberapa cara:
πŸ‘‰Ia boleh menyekat penyerapan estrogen dan androgen (tidak kira sel kanser itu mempunyai reseptor negatif atau positif) πŸ‘‰Ia boleh memodulasi ekspresi gen πŸ‘‰Ia boleh menyebabkan sel kanser mati melalui penyahasetilan
Di Austria, penyelidikan lanjut turut membuktikan resveratrol turut menyekat kemampuan sel kanser unt…

TESTIMONI-TIDAK BOLEH BERJALAN DENGAN SEMPURNA AKIBAT KEMALANGAN PULIH SELEPAS KONSISTEN MENGAMALKAN SUPLEMEN SHAKLEE.

Nama saya Wan Noor Hidayah. Saya sudah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak lelaki. Saya ingin kongsikan bagaimana kaki saya pulih sepenuhnya selepas mengamalkan suplemen Shaklee.
. Pada tahun 2015 saya mengalami kemalangan kereta yang teruk. Tetapi alhamdulillah, saya masih hidup walaupun tidak dapat berjalan dengan sempurna selama beberapa bulan. Pada mulanya saya mencuba 2 jenama suplemen ternama dipasaran untuk mengurangkan kesakitan di kaki saya.
. Saya terpaksa mengambil suplemen memandangkan tiada ubat selain ubat tahan sakit sahaja yang diberikan oleh pihak hospital kepada saya. Menurut mereka, keputusan x-ray saya tidak menunjukkan sebarang masalah kecederaan pada tulang walaupun mereka sendiri berasa pelik mengapa saya langsung tidak boleh berjalan.
. Sejak dari kemalangan tersebut saya tidak dapat berjalan dan terpaksa dipapah oleh ahli keluarga setiap kali hendak ke mana-mana. Paling menyedihkan adalah apabila saya terpaksa mengesot perlahan-perlahan ke bilik air apabila hendak …

ANXIETY DISORDERS - BAGAIMANA AKU MENGATASINYA?

Aku dah lama amalkan makan supplement ni sejak umur 20an. Lebih kurang 18 tahun mcm tu. Dulu aku ambil Spirulina, minyak ikan dan vitamin C setiap hari. Sebulan sekali aku detox badan untuk 3 hari. Kalau first time buat detox buat 7 hari ye...Masa tu tak kenal Shaklee so aku detox guna brand Y.
. Maybe tu muka dan badan awet muda kot. Kalau travelling gi mana-mana memang orang akan ingat budak baru nak masuk U walapun dah jadi bapak budak. πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜Š
. Di awal 20an aku dah dapat kerja yang baik (swasta) coz takde rezeki ngan gomen. Setiap tahun aku dapat kenaikan pangkat dan berpindah ke Company lain untuk meluaskan pengalaman aku. Bebanan kerja semakin berat. Yes...aku masih amalkan supplemen tapi dalam masa yang sama aku dah create new bad habits dalam kamus hidup aku.
. Aku menjadi perokok tegar dan selalu skip makan. Coz masa aku banyak terluang dalam kapal terbang traveling dan jumpa clients...aku always skip my meals. Hidup aku hanya bergantung kepada air putih. Nescafe jadi makanan haria…

PERBEZAAN ANTARA UBAT DENGAN SUPPLEMENT

Medicine ( Ubat )

1. Ubat sama sekali ganjil dengan tubuh badan. Mereka tidak menjadi sebahagian daripada tisu-tisu kita, tidak juga menyumbang bahan-bahan berkhasiat.

2. Ubat ialah ejen-ejen bahan kimia yang kuat yang boleh mengubah fungsi –fungsi secara menggangu tindakan biokimia dan proses enzim.

3. Ubat boleh mengakibatkan kesan sampingan, kebanyakkan boleh kekal dalam badan. Malahan aspirin boleh kekal menyebabkan ganguan dalam perut, pendarahan dalam perut, loya, ganguan penglihatan, ganguan mental, bintik-bintik merah, telinga berdengung, ganguan penghadaman, dan akhirnya kematian.

4. Ubat bertindak baik hanya secara berasingan. Ianya boleh mengangu satu sama lain dan berkebolehan menghasilkan kesan-kesan sampingan.

5. Ubat baik dimakan biasanya dipertengahan waktu makan untuk mengelakkan hal yang saling mempengaruhi atau pencairan oleh kesan daripada makanan.

6. Ubat berkemungkinan membawa maut. Salah guna atau berlebihan boleh membunuh. 

7. Ubat menghasilkan kesan kepada setiap ora…

KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Pengambilan protien membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan. Apa kelebihan dan kebaikan protien sebenarnya ?
KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN
Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.
Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati. 
PENTINGKAH PROTEIN?

Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block o…

KESAN SELEPAS PENGAMBILAN SET BERPANTANG SEMULAJADI.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Harini saya nak kongsikan testimoni saya seorang ibu mengandung yang pernah dikategorikan dalam kategori "mild anemia".
Memanng sejak daripada matrikulasi lagi saya tahu saya jenis mild anemia. Sebabnya pernah beberapa kali nak derma darah tak berjaya kerana bacaan HB di bawah 10.
Hanya lepas sekali sahaja derma darah masa di tahun ketiga universiti, tapi lepas derma darah saya tak boleh berjalan. Haha. Pitam, nasib baik tak pengsan..kalau tak malu je sebab pakai pakaian uniformπŸ˜…
First pregnancy, saya suka suka je makan vitamin. Tapi memang vitamin yang klinik bagi saya tak makan la sebab dah memang consume vitamin shaklee. Cuma tak konsisten. 2-3 kali nurse detect bacaan HB saya rendah. Nasib baik nurse masih bagi pilihan nak ambik supplement shaklee konsisten atau nak ambik zincofer. Heeeee! So saya decide ambik set vitamin prenatal shaklee konsisten. Alhamdulillah, sampai ke hujung pregnancy HB masih maintain 11 ke atas selepas ambik set…