Skip to main content

Posts

Showing posts from 2018

MASALAH KEPUTIHAN TERUK DAN BERBAU YANG DIALAMI BERTAHUN-TAHUN PULIH DENGAN SET KESIHATAN RAHIM

KEPUTIHAN. Sejak zaman anak dara lagi dah ada masalah keputihan ni. Tapi tak tahulah ia makin lama makin teruk bila dibiarkan. Lagi lagi masa sekolah menengah dulu, aktif dengan badan beruniform. Hari hari ada latihan kawad kaki, belum dikira ber”camping” lagi. Bab kebersihan memanglah tak jaga sangat. Masa tu pula, takdelah didedahkan pasal masalah yang boleh dihidapi di tempat sulit macam sekarang ni. Dulu bab bab tu semua disembunyikan. Ia jadi isu yang memalukan.
Keputihan adalah perkara normal bagi setiap wanita. Keputihan dianggap normal jika cecair yang keluar adalah jernih, tak berwarna, tak berbau dan tak berasa gatal-gatal .. Keputihan menjadi bermasalah atau boleh juga dianggap berpenyakit jika cecair berwarna pekat, warna putih kekuningan , berbau , bergumpal dan berasa gatal.
Keputihan ni mulalah sedikit, tapi lama lama ia menjadi teruk bila semakin gatal saat berpeluh. Sehinggakan terpaksa memakai pad pantyliner setiap hari untuk elakkan gatal semakin menjadi jadi. Tapi, t…

BERJAYA TURUNKAN 26KG DALAM SEBULAN SEMAKIN BERKEYAKINAN DAN HENSEM.

Anda tercari-cari diet untuk kurus? Jom cuba Cinch Shaklee

Cinch Shake adalah minuman berasaskan protein untuk menggantikan makanan sepanjang proses menurunkan berat badan, anda akan rasa lebih berpuas hati dan kenyang!

Ada 3 perisa yang lazat anda boleh pilih iaitu Chocolate, Cafe Latte dan Vanilla. 
❤Memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya
❤Mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan
❤Memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
❤Meningkatan metabolisme badan
❤Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dgn cepat bila dah kurus
❤Anda boleh mengambil carbo spt nasi dsb tetapi dgn kadar yg sedikit
❤Menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
❤Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
❤Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusine.
❤Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara …

Tingkatkan Immune Badan Anak-Anak Semasa sesi persekolahan.

Sekolah akan bermula tidak lama lagi,Bermaksud ibu2 lah yang paling risau..Kenapa?
Selain risau anak-anak akan memulakan sekolah,paling dirisaukan penyakit berjangkit yang tidak boleh dielak kan lagi dikalangan kanak-kanak.
Demam,Selsema,Batuk itu adalah yang paling kerap berjangkit.Baru je nak serasi dengan kawan-kawan dah kena cuti..Mood hendak bersekolah balik nanti aduhhhh pening.

Jadi, vitamin c Chewable Plus ni memang top in the list bila nak pergi jalan-jalan ataupun semasa sesi persekolahan.
Vitamin C Chewable Plus sangat sesuai untuk anak-anak sebab tablet dia kecil-kecil dan senang nak kunyah.
Rasa masam-masam sikit dan no added sugar tau. Botol dia pun tak besar dan sangat sesuai nak bawa ke mana-mana.
Bila-bila boleh bagi anak makan. Dalam kereta, sebelum masuk kelas,kalau di taska mungkin boleh bagi pesanan untuk cikgu untuk anak boleh kunyah-kunyah. Kita pun pun boleh tumpang sekaki makan
Manfaat Vitamin C Chewable Plus: 🏵Manfaat yang utama untuk penggemar chew Vitamin c Pl…

PROMO SHAKLEE GILA-GILA 2018.

Saya JELES tau 😅 Sebab saya tak dapat harga ni. Beruntung betul untuk bakal ahli baru yang mendaftar dengan saya hari ini. Sebab dapat beli Starter Pack ni dengan harga yang murah. Siap dapat FREE GIFT lagi tu.
Untuk yang nak makan sendiri, untung sangat kan dengan penjimatan hebat ni.
Untuk yang nak memulakan bisnes, eh dapat beli produk dan jimat modal. Best. Untung runcit dapat banyak lah... Tengok contoh di bawah
.
.
Kalau anda target nak jual Vivix. Memang berbaloi beli Starter Pack Vivix tu. Sebab dapat terus dua botol.
Kalau customer nak beli sebotol. Anda akan dapat UNTUNG RUNCIT sebanyak RM133 tau. Jadi memang untung betul beli Vivix Starter Pack ni. Dua customer dah dapat untung runcit RM266. Eh boleh tambah-tambah nak buat belanja anak masuk sekolah nanti kan.
.
.
Kalau anda target nak jual Wellness Pack atau YOUTH Pack, boleh whatsapp saya, saya akan tunjuk berapa untung runcit yang anda akan dapat ok.
Klik :http://www.wasap.my/+601132045363
SHAKLEE Independent Distributor Azzatu…

Krim Jeragat Bantu Hilangkan Jeragat. Berkesan, Selamat

Krim jeragat yang berkesan, selamat dengan penggunaan yang konsistent. Krim jeragat ini mempunyai 8 tahun penyelidikan oleh Saintis. Krim Jeragat ini juga 100% dari bahan semulajadi, tiada bahan kimia bahaya yang boleh rosakkan kulit untuk jangka masa panjang.
1. Serum Youth
Youth Activating Serum mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex kami yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda berkelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.
2. Pelembap dan Sunblock Youth Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan Botani bernutrien melembapkan kulit anda dan menambahbaikkan penampilan kulit anda secara menyeluruh.
3.…

JERAWAT NANAH BUAT HATI DERITA!!!!

Setiap kali tengok muka mesti akan sedih jerawat bernanah semakin lama semakin bercambah.Bila cuci pedihnya rasa ya allah belum waktu tengah panas pedih,gatal tak tahu nak cakap..rasa nak cabut kepala letak tepi😂
Kadang bila terlampau pedih akan berdarah.
Masalah radang pada kulit memang sakit dan seksa
Antara petua/tips untuk mengelak semua ini berlarutan kawal diri daripada terus stress,jaga pemakanan,amalkan gaya hidup sihat,jaga kebersihan diri dan sebolehnya elak memakai mekap tebal untuk menutup jerawat nanah.
Apabila kulit tidak dijaga dengan baik,kulit yang tiada masalah pun akan menghadapi masalah.
Jika anda ingin menjaga kulit bukan hanya dari segi luaran dalaman juga perlu.VIVIX merupakan minuman yang tinggi antioksidan.Antioksidan bagus untuk menghalang radikal bebas daripada terus merebak dan merosakan sel tubuh kita
Percaya atau tidak bila sel badan kita sihat
Kulit kita pun semakin sihat insyallah badan semakin segar jerawat semakin lama makin menjauh dan segan nak datang …

KERAP KALI MENGELUH DAN SALAHKAN SUSU BADAN TIDAK CUKUP.

Seronok bila ramai yang kongsi Shaklee Effect yang mereka rasa. Jom baca cerita Pn. Basyirah ni😊
Penatnya Menyusukan Anak! Semasa saya mengandung anak pertama memang excited google2 pasal baby dan breastfeeding. Dan ramai juga yang cakap susu ibu yang terbaik. Kalau boleh sampai 2 tahun.
Checkup dekat klinik pun nurse suruh attend breastfeeding talk. Saya pun oklah memang niat nak fully breastfeed anak saya bila dia lahir.
Tapi..tapi..tapi..
Ya Allah.. Payahnya breastfeed ni. Penat sangat rasa. Pagi petang siang malam anak memang nak mengempeng je dengan kita. Malam-malam 2-3 kali jaga nak menyusu. Memang x teraturlah rasa hidup. Dengan tidur tak cukup, letih, sakit badan sakit pinggang lagi
Bila masuk kerja, saya mula pam susu di ofis. Time tu pula, saya pelik kenapa susu yang saya dapat tak banyak walaupun kerap dah pam. Kenapa susu aku tak banyak? Mulanya saya ingat saya tak cukup makan, so memang saya banyak makan sampai berat badan saya naik. Tapi still susu yang dapat memang cukup…

RESEPI JUS AWET MUDA.

Korang mesti biasa dah kan minum jus anggur dan jus carrot. Tapi korang pernah tak minum jus yang dalam nya ada anggur muscadine, purple carrot, Eldeberry Eropah n Japanese Knotweed?

Mesti tak pernah kan...bunyi pun pelik dah. So mana nak cari jus yang dikatakan dapat mengembalikan keremajaan hingga 25 tahun ni...jus awet muda.

Dalam vivix ada semua bahan2 tu tau. Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Korang minum satu sudu teh jer sehari dah boleh dapat pelbagai manfaat Vivix secara keseluruhan seperti:-

1. Menggalakkan rangsangan penuaan yang sihat
2. Bantu kurangkan risiko penularan sel kanser
3. Kurangkan risiko penyakit berkaitan jantung
4. Kurangkan komplilasi dalam pesakit diabetes
5. Menyokong kesihatan sendi
6. Mengurangkan insiden bagi penyakit Alzheimer
7. Bantu kurangkan berat badan
8. Tingkatkan sistem imum
9. Tingkatkan kesihatan mata
10. Menyokong kesihatan menyeluruh

Nak sedap lagi , cubalah resipi Vivix ni.











Anda akan diberikan …