Posts

Showing posts from September, 2016

PERUT KECIL KETIKA HAMIL???BAHAYA ATAU NORMAL

Image
Assalamualaikum..salam sejahtera Azzaa saja nak kongsi sebab azza tahu ramai ibu-ibu dekat luar sana nak sangat tahu semua nie kan..tambahan pulak kalau anak sulung kan..risau sangat Bila baca tajuk macam seram je..hehehe


Alhamdulilah masa azza dok tulis nie usia kandungan azza dah masuk 8 bulan dah,dia punya tendang jangan cakap la..macam olimpik rio je..hahaha berguling guling..daalam masa berapa bulan je lagi nifail nak dapat adik dah..after 4 years menunggu..terima kasih allah.



Bila  azza mengandung tersebar dah kesana kesini (tempat kerja) dengan perut agak bulat ,dah nampak baby bump..TAPIIIIIII semua orang tak percaya kandungan dah masuk 8 bulan depa kata kecil je..risau je dalam hati nie..

Tapi ummi sihat je..HB ummi cantik je tiap bulan, berat ummi cantik jugak...


Tiap kali p KK atau scan mesti ummi akan tanya doktor ok je baby,berat ok ke,air ketuban cukup ke..ya allah ummi takut tapi sentiasa positif..
So mak-mak kt luar sana kalau orang tegur perut kecik ke apa ke buat tak tau je…

BAHAYA SET BERPANTANG SHAKLEE

Image
BAHAYA SET BERPANTANG SHAKLEE Assalamualaikum dan salam satu malaysia, wahhhhhh nampaknya dah ramai ibu-ibu yang melonjak-lonjak nak cuba set berpantang shaklee tanpa memikirkan kesan dan risiko dia kan... Mesti ada ibu-ibu yang dah membeli dan stanby dekat rumah kan..wahhhhhh ruginya duit beli semua nie..tak rasa takut ke. Tapi cik azza tak salahkan ibu-ibu kan sebab semua ibu nak yang terbaik untuk anak mereka kan,mana ada ibu yang sanggup buat anak mereka menderita kan (walaupun terdapat segelintirnya ada) Jom cik azza cerita apa yang bahaya dengan SET BERPANTANG SHAKLEE, kita tengok satu-satu ye.. Antara produk yang disyorkan kepada Ibu berpantang…
-Ia bertindak sebagai penenang dan mengelakkan stress atau meroyan di kalangan Ibu yang sedang berpantang. -Ia juga dapat meningkatkan pembentukkan sel darah merah dan sangat penting untuk menukarkan makanan yang kita ambil menjadi tenaga.- -Memelihara kulit dari dalam dan penting untuk kecantikkan , sesuai dengan namanya B for Beauty..



2) V…

DERITA SENGUGUT :- SUPPLIMENT SHAKLEE UNTUK SENGUGUT

Image
assalamualaikum..rasa macam masuk rumah baru pulak kan..dah lama cik azza tinggal rumah cik azza nie..kesian dia kan..berhabuk je.
Jom apa kata cik azza kongsi derita yang paling anak-anak gadis takut dan kiranya macam bestfriend perempuan lah..hehehe


Apakah SENGGUGUT?


Senggugut adalah kesakitan yang dialami di bahagian bawah perut atau pelvis semasa datang haid. Pelvis adalah tempat di mana organ berikut berada iaitu rahim, ovari (kilang telur), dan saluran falopio, dan pundi kencing.
SIMPTOM ANDA SEDANG ALAMI SENGGUGUT Sakit di bahagian bawah perut. Kesakitan ini biasanya sederhana dan mengejang, yang boleh merebak ke belakang dan bahagian peha.
Senggugut primer. Ia biasanya paling sakit pada dua hari pertama datang haid yang diikuti dengan sakit yang berkurangan beberapa hari selepas itu, dan berhenti apabila haid berhenti. Biasanya berlaku selama 12 ke 24 jam, ada yang selama 2 ke 3 hari. Kesakitan ini berkurangan apabila umur meningkat dan selepas bersalin.Senggugut sekunder. Senggugut …