Posts

Showing posts from December, 2017

BAGAIMANA VIVIX BERTINDAK MENGAWAL KENCING MANIS DARI TERUS DIPOTONG.

Image
Bagaimana VIVIX  dan  Resveratrol  Membantu Mengawal Kencing Manis?

1. Membantu Mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin Antioksidan yang terkandung dalam vivix dapat membaikpulih sel dan dalam masa yang sama menjadi pelindung kepada sel tubuh. Justeru, pengambilan secara konsisten membantu mencegah sindrom metabolik disebabkan oleh kerosakan gen sekaligus mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular dan kencing manis menjadi semakin parah. 2. Membantu Mengawal Kadar Kepekatan Gula Di Dalam Darah Pencernaan karbohidrat akan menghasilkan tenaga gula yang menjana tenaga untuk tubuh manusia. Harus diingat, pengambilan karbohidrat yang tak terkawal akan menyebabkan peningkatan kandungan gula dalam darah sekaligus berisiko untuk diabetes. Polifenol adalah bahan yang dihasilkan oleh anggur muscadine akan memperlahan proses pencernaan dan mencegah penyerapan karbohidrat dalam darah pada kadar yang cepat. Semua ramuan yang disebutkan ini adalah bahan yang terkandung dalam Vivix Shaklee dan dapat…

KENAPA ARTIS MEMILIH VIVIX SEBAGAI VITAMIN PILIHAN.

Image
Bila sebut sahaja mengenai artis apa sahaja mereka buat dan apa sahaja mereka guna semua akan menarik perhatian masyarakat dan boleh dikatakan seluruh malaysia lah.
Begitu juga mengenai supliment yang menjadi pilihan mereka dan juga dalam kehidupan harian.Dan untuk makluman shaklee  tidak mengunakan artis sebagai Duta mereka,Bagi shaklee sesiapa yang mendaftar sebagai ahli mereka adalah duta produk tersebut.





Jangan bila dengar artis guna kita pun terpengaruh,mereka memilih dan juga membuat pilihan kerana percaya dengan kehebatan VIVIX SHAKLEE.

Nie baru permulaan nie sebabnya dah viral artis mengunakan vivix sebagai pilihan mereka
Siap ambil gambar pos facebook.instagram meletop kau..Mereka memang kita tahu cantik bila memilih vivix yang telah terbukti dengan Landmark study nya bertambah la cantik.

Mungkin kita tidak akan dapat secantik mereka (memang la ikut baka kan hehehe) tetapi kesihatan dalaman sebelum terjadi sesuatu.

Ingat bila kita sakit dalam fikiran hanya satu SIHAT.


Asyik berceri…

VITAMIN UNTUK IBU MENGANDUNG PILIHAN RAMAI.

Image
Buat ibu-ibu yang cuba hamil &
mencari supplemen untuk membantu anda sepanjang tempoh kehamilan, Set kehamilan Shaklee amat sesuai untuk anda Set kehamilan terdiri daripada:-

🔶Energy Soy Protein Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh. ESP juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang semakin bertambah.

🔶Vita-lea
Multivitamin yang mengandungi 12 vitamin dan 7 galian dan lengkap dengan iron formula.Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengadung dan menyusukan anaknya.Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kel…

MASALAH KESUBURAN LELAKI.

Image
Bila bercakap mengenai kesuburan ramai antara kita menuding jari hanya kepada wanita dan hanya wanita sahaja perlu mengambil vitamin dan untuk subur.

Namun mereka lupa bila ingin mendapatkan zuriat dan bercakap mengenai kesuburan ini akan melibatkan kedua-dua belah pihak,Betulkan?

Habis kalau wanita sahaja subur tetapi lelaki tidak bagaimana zuriat akan terjadi.Begitulah sebaliknya.

Kita bercakap sekarang mengenai kesuburan lelaki.
.
Antara penyebab masalah kesuburan dikalangan lelaki ialah
🍀Obesiti
🍀Masalah hormon
🍀Terdedah pada bahan beracun @ pencemaran
🍀Tekanan & senaman keterlaluan
🍀Pengambilan dadah, alkohol & merokok
.
Untuk menghadapi masalah tersebut, adalah dinasihatkan mendapatkan rawatan segera, disamping mengamalkan makanan tambahan untuk keperluan nutrisi harian
.
Set kesuburan lelaki Shaklee

💝Vita-Lea (Multivitamin)
👉Multivitamin lengkap untuk keperluan badan. Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. 

JUS ANGGUR UNTUK KESUBURAN SUAMI ISTERI

Image
Ingat lagi masa mula-mula kahwin dulu dapat la soalan dari mak cik-makcik bawang yang kepoci "eh tak dak isi lagi ka"?Dah pergi mengurut ke"?Lambat sangat awat tak ada isi lagi ada masalah ke"?. Aduh baru 5 bulan kot kahwin sabar la mak cik oooiii ingat buat anak malam nie esok buncit ke?tapi nie ayat dalam hati je la..hihihi Kejap lagi kalau menjawab susah pulak kan.Jawapan paling WIN tak ada rezeki lagi 2-3 tahun tanya jawapan itu dah tetap ada dah serasi orang kata.



Siapa yang sesuai minum jus ini? Mereka lelaki & wanita :- 1) Sukar hamil
2) Masalah haid
3) Senggugut kuat
4) Mudah keguguran
5) Rahim tidak kuat
6) Ada endo, cyst, PCOS atau fibroid














vivix shaklee boleh memperbaiki sel dari unit yang paling kecik sekali (DNA).membantu ovum dan sperma berkualiti.kandungan resveratol yang sangat tinggi bertindak sebagai anti oksidan.fungsi resveratol melindungi telur Yang belum atau hampir matang daripada rosak.vivix salah satu mekanisma membaiki sel-sel rosak atau abnormal

WASPADA BAHAYA DARAH TINGGI SELEPAS BERSALIN.

Image
Ibu mengandung selalu ambil berat bahaya darah tinggi sebelum bersalin. Selepas bersalin mereka jarang untuk selalu periksa tekanan darah kerana beranggapan tekanan darah selepas bersalin pasti akan normal. Dulu darah tinggi kerana mengandung sahaja. Selepas bersalin , kita digalakkan untuk berpantang dan tempoh berpantang kita juga kena pastikan kita makan makanan berkhasiat, berzat untuk pastikan tekanan darah kita stabil.



Bahaya Darah Tinggi Selepas BersalinIni mungkin kesan sampingan suntikan epidural atau anestesia spina, dan anda mungkin mengalami sakit kepala yang teruk bila anda duduk atau berdiri. Dalam 72 jam pertama selepas bersalin, sakit kepala yang teruk juga mungkin tanda pra-eklampsia, bersama dengan penglihatan kabur dan/atau berasa loya. Tekanan darah tinggiTekanan darah anda patut diambil dalam masa enam jam pertama selepas bersalin. Jika angka di bawah (diastolik) melebihi 90, ini mungkin tanda anda mengalami pra-eklampsia dan berisiko menghidap eklampsia sepenuhnya. Tek…

MUDAH HAMIL DENGAN MENGAMALKAN TIPS INI.

Image
Assalamualaikum,Hari ini cik azza hendak berkongsi beberapa tips kepada anda yang tengah pening memikirkan cara macam mana lagi untuk hamil dengan cepat.Disamping hendak menjawab mulut mak cik2 bawang kan.


Sumber dari mana cik azza ambil pun dari google juga dan hanya berkongsi mana la tahu ada yang sesuai dengan anda.Sama juga cik azza masa hendak hamil pun google juga tau,bukan apa untuk kita juga kan bukan untuk orang lain,selaim dari berserah dan bertawakkal kepada yang esa.


Waktu terbaik untuk melakukan Hubungan Seksual. Adalah penting bagi pasangan yang inginkan zuriat mengetahui tentang masa yang sesuai untuk melakukan hubungan seks iaitu pada waktu wanita subur (masa pengeluaran telur @ ovulasi). Bila dan bagaimana untukmengetahui waktu suburanda? Anda boleh dapatkan ovulation kit di mana2 farmasi. Ovulation kit ini boleh membantu anda menentukan bilakah masa subur anda. Anda perlu tahu bahawa telur yang matang hanya hidup 24 jam sedangkan sperma pula hidup 48 hingga 72 jam dalam…