Posts

Showing posts from May, 2017

SAKIT BAGAI DIHIRIS-HIRIS KETIKA CZER BERSALIN.

Image
TESTIMONI 15: NURUL AZIYANA .
[LUKA CZER SEMBUH DENGAN CEPAT SELEPAS AMALKAN VIVIX] .
Assalamualaikum saya Nurul Aziyana, pengguna Shaklee sudah hampIr 4 tahun. Saya nak kongsi kisah bagaimana Vivix sangat membantu saya ketika berpantang bersalin secara pembedahan.



Untuk kelahiran yang kedua ni baru saya guna set bersalin Shaklee + Vivix sebab kelahiran pertama belum kenal lagi vitamin Shaklee. Al kisah menjadi asbab bersalin czer, semasa datang contraction suam-suam suku tu kebetulan memang ada appointment dengan gynea. Masa scan waktu tu lah baru dapat tahu breech.
.

Doktor terus buat keputusan, emergency operation. Terus ke HTAA, pung pang pung pang ditolak ke OT untuk berdepan dengan pengalaman kali kedua. Mungkin proses nak bersalin tu cepat.. tapi kesakitan yang ditanggung selepas bersalin czer kali ni lain dari yang pertama dulu. Czer adalah major operation. Jadi ubat tahan sakit dan antibiotik adalah wajib. Malangnya saya allergic pada banyak ubat. Bila makan satu muka akan jadi …

DOKTOR TIDAK DAPAT KESAN PENYAKIT ANAK DAN HANYA BEKALKAN PARACETAMOL AKIBATNYA.

Image
TESTIMONI 18: SAADIAH ARBAIN
.

[ANAK SAYA SEMBUH DARI KANSER PERINGKAT 4 SETELAH AMALKAN VIVIX]
.

Ini kisah anak saya. Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee.
.

Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang. Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain.
.

Sakitnya semakin kerap. Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital. Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda. Lepas tu datang balik.
.

Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya. Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah.
.

Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri.
.

Setelah beberapa hari dapat result, anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus …

TERPAKSA DISUNTIK UNTUK KUATKAN RAHIM DAN MENGALAMI BLEEDING SEPANJANG KEHAMILAN.

Image
FITRIYATUL ASYIQIN

[IBU HAMIL CERGAS BERTENAGA DENGAN AMALKAN SET HAMIL SHAKLEE]
.

Assalamualaikum. Nama saya Fitriyatul Asyiqin binti Mohd Rudin. Berumur 29 tahun dan mempunyai 2 orang anak.
.

Pengalaman saya sepanjang mengamalkan Set Hamil Shaklee sepanjang tempoh kehamilan anak ke 2 saya sangat berbeza berbanding anak sulung saya yang mana masa anak sulung saya mengambil supplemen lain.
.

Sepanjang kehamilan anak ke 2 saya alhamdulillah saya tiada masalah yang besar HB cantik cuma alahan je ada tapi berbeza anak sulung dulu yang mana rahim saya lemah dan terpaksa disuntik ubat kuatkan rahim sejak kandungan berusia 5 bulan dan saya mengalami bleeding sepanjang kehamilan. Aktiviti saya juga terpaksa dikurangkan kerana terpaksa berehat dikatil atas nasihat doktor pakar sakit puan.
.

Alhamdulillah sepanjang kehamilan ke 2 saya mengambil fullset Set Hamil Shaklee yang mana mengandungi ESP, Vitalea Multivitamin, B-Complex, Ostematrix, Vitamin C dan juga Omega Guard. Ianya banyak membantu saya kek…

BERAT BADAN TURUN SELEPAS TUKAR MENU SARAPAN.

Image
Mungkin orang yang tak berapa biasa akan pelik dengar perkataan Leucine ni. Tapi bagi orang yang betul-betul serius, mereka tahu fungsi Leucine ini. Memang pakar bina badan sarankan leucine untuk penurunan berat badan. Tapi macam biasalah, apa itu Leucine ? Orang Shaklee memang tahu, tapi jom kita sambung baca lagi di bawah
Sarapan dengan Cinch Shake Mix

APA ITU LEUCINE ? Ia adalah asid amino dan anggota keluarga bercabang dirantai asid amino yang juga termasuk isoleucine, dan valine. Badan menggunakan asid amino untuk membuat protein. Walau bagaimanapun penyelidikan saintifik baru-baru ini menunjukkan bahawa leucine boleh memainkan peranan khas dalampenurunan berat badan. Itu kerana sekali diserap dari makanan protein yang anda makan, leucine bergerak langsung kepada tisu otot di mana ia bertindak sebagai isyarat untuk sintesis protein. Ini peningkatan dalam sintesis protein berfungsi untuk mengimbangi peningkatan dalam pecahan protein yang secara semulajadi berlaku akibat sekatan kalor…

IDAM TUBUH BADAN CANTIK KENA AMALKAN PETUA INI.

Image
Perut yang kempis, pinggang kecil serta bahagian punggung pejal menjadikan tubuh wanita begitu berharga. Inilah bentuk tubuh yang diidamkan kaum Hawa. Bukan senaman sahaja yang membantu anda memiliki tubuh idaman ini, banyak lagi petua yang menarik. Jom selongkar...


1. Berpantang biar serius
Selepas bersalin, ramai wanita mengeluh mengalami masalah berat badan dan isi menggeleber. Jangan risau, gunakan tempoh berpantang untuk merawat masalah dalaman dan mencantikkan kembali bentuk fizikal anda. Sapukan pati halia atau minyak panas pada bahagian tubuh yang bermasalah seperti perut, paha dan punggung. Pakai bengkung untuk membantu mengembalikan kelangsingan tubuh. Agak tak selesa tapi kalau anda rajin pakai bengkung, lemak yang ada cepat terbakar dan berat badan pun turun secara berperingkat.




2. Postur yang betul
Wanita, jangan sesekali membongkokkan badan kerana ini akan menyebabkan tubuh kelihatan bongkok selain menyebabkan lemak mudah berkumpul di bahagian perut. Cara yang betul akan mem…

RAHSIA KESIHATAN DAN KECANTIKAN IBU HAMIL KEKAL CANTIK DAN BABY SIHAT.

Image
Bila HB LOW mesti kena bebel dengan nurse,kalau sekali dua ok la nie tiap kali check up mesti low.

Jenoh nak fikirkan cara nak naikkan HB,tak kan nak makan kerang je setiap hari.Boleh naik boring nanti.

Risaukan sbb HB low waktu preggy ni , Sbb HB low ni doktor kata boleh sebabkan:  Risiko keguguranBaby lahir pramatangKematian baby dalam rahim Mudah bleeding Cepat rasa nak pitam Risiko kematian pada ibu











5 sebab ni yang selalu ibu mengandung hadapi :  Kerap letih dan tak bertenaga Rasa pening dan nak pitam Tak lalu nak makan ubat klinik Alahan dan muntah Langsung tak boleh nak makan apa-apa



















BAGAIMANA HENDAK DAPATKAN SUPPLIMENT UNTUK IBU HAMIL 
CARA 1
Anda boleh sahaja klik trimester yang anda sedang alami sekarang dan membeli terus dengan shaklee ,Penghantaran akan terus ke pintu rumah anda mengikut alamat yang telah anda tetapkan.

KERAP MORNING SICKNESS,JOM LEGAKAN SEMUA ITU SEKARANG.

Image
Sesetengah wanita yang hamil diluar sana mengalami sedikit atau tiada langsung morning sickness sementara kebanyakan wanita hamil yang lain mengalaminya sepanjang hari dan kadangkala berlarutan sehingga trimester kedua. Tidak kira berapa teruk anda mengalaminya, morning sickness sebenarnya boleh dilegakan atau dalam beberapa kes dapat dielakkan dengan teknik yang betul.



Makanan Yang Anda Pilih

Bila mengalami morning sickness yang melibatkan loya atau muntah, mengawasi apa yang anda makan atau minum adalah akan menjadi sebab utama. Jenis makanan yang anda makan dan masa anda makan akan memberi kesan kepada apa yang anda rasai kemudiannya.

Memilih makanan yang segar dan sihat adalah lebih baik daripada makanan yang berminyak, pedas atau snek bergula. Ini akan memudahkan penghadaman. Jika makan apa-apa yang terlalu pekat membuat anda mual, makan makanan yang hambar. Makan makanan yang lebih kecil hidangannya dengan lebih kerap akan menjadi lebih mudah untuk badan untuk mencerna dan boleh me…

PENJAGAAN IBU HAMIL DAN BAYI DALAM KANDUNGAN

Image
Perasaan seronok dan bersyukur pastinya dirasai oleh pasangan pengantin yang baru mengetahui mereka bakal menimang cahaya mata. Malah bakal atuk dan nenek juga akan turut gembira dengan berita tersebut. Sesetengah orang menganggap bahawa kelahiran seorang cahaya mata merupakan pelengkap kepada sebuah keluarga. Pada awal kandungan, ibu akan mula rasa mudah letih, pening kepala, mual, dan tegang kerana perubahan hormon dalam badan. Kemudian ibu akan mula rasa bayi bergerak, menendang dan bertindakbalas dengan rangsangan yang diberikan. Pada hujung kandungan, ibu akan mula melakukan persiapan untuk menerima orang baru di rumah. Namun, adakah para bakal ibu dan bapa ini tahu langkah-langkah yang perlu diambil dalam keadaan tertentu dan cara-cara menjaga kandungan sejak awal? Di bawah saya kongsikan beberapa tips penjagaan bayi dalam kandungan dan pengetahuan tentang kesihatan ibu hamil.
1. Penjagaan Pemakanan Ibu Hamil a) Mengambil makanan dengan nutrisi seimbang adalah amalan penting bagi ib…