Skip to main content

Posts

KENAPA MATA SEMBAP?HILANGKAN MATA SEMBAB DALAM 7 HARI.

Penyebab mata sembab atau bengkak ketika bangun hari ini ada kaitan dengan kesihatan badan kita.
1. PENGAMBILAN GARAM YANG BERLEBIHAN
Kebanyakan pengambilan garam boleh menyebabkan edema atau pembengkakan di dalam badan. Jika badan kelebihan garam dan kekurangan cairan, maka badan akan mempertahankan diri supaya terhindar dari dehidrasi. Akibatnya mata jadi sembab.
Makanan berpengawet dan makanan segera biasanya mengandungi sodium atau geram yang tinggi. Jika kita menyedari pengambilan garam kita agak berlebihan, cuba imbanginya dengan memperbanyakkan minum air masak.
2. PENGAMBILAN KARBOHIDRAT YANG BANYAK
Sekiranya bangun tidur mata sembab, cuba ingatkan kembali apakah sebelum ini kita banyak mengambil makanan berkarbohidrat? Makanan dengan kandungan karbohidrat yang tinggi boleh menyebabkan tindak balas insulin dan retensi sodium berlebihanan. Semakin banyak sodium yang ada dalam badan, semakin banyak pula pengumpulan cairan di dalamnya.
3. KEKURANGAN PROTEIN
Badan bengkak mungkin berpun…
Recent posts

KELEBIHAN PEPERMINT GINGERPLUS TERUTAMA IBU HAMIL.

Biasa kalau perut banyak angin, kita minum teh halia untuk keluarkan angin dari badan kan. Inilah khasiat produk shaklee ni. Ia membantu pencernaan dengan merangsang pengaliran cecair pencernaan semulajadi. Kandungan bahan bahan seperti herba asli pudina, halia, jintam hitam dan jintan manis memberikan rasa nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut.

PEPPERMINT GINGER PLUS SHAKLEE?
Kebaikan peppermint Ginger plus..
✔Melegakkan senak perut ✔Membantu penghadaman ✔Membantu masalah masuk darat atau laut 

✔Melegakkan gastrik Dan pedih ulu hati ✔Melegakkan mual atau loya ketika mengandung ✔Membuang angin dalam badan . SIAPAKAH YANG MEMERLUKKAN PEPPERMINT GINGER PLUS SHAKLEE? . ✔Wanita hamil yang mempunyai masalah loya dan morning sickness ✔Mereka yang gemar mengembara dan sering mengalami mabuk laut/darat ✔Mereka yang mengalami masalah pencernaan/sembelit ✔Mereka yang mengalami ulu hati ✔Mereka yang selalu mengalami gastrik dan angin dalam badan..

Cara mudah untuk dapatkan Pepermint Ginger Plus Sebotol

ATASI GASTRIK HANYA DENGAN 3 PRODUK.

Gastrik yang sering dipandang remeh dianggap akan hilang begitu sahaja..
Lambat makan Gastrik
Salah Makan Gastrik
Tidur tak lena,mandi tak basah,makan tak kenyang2 aduh seksanya gastrik mcm org angau bercinta..
Sekali terkena jangan ingat akan hilang ia akan datang berkali kali lagi sekali kena memang mendapat seksa dia.Ubat doktor dah cuba,farmasi berkali2 masuk namun masih sama..JADI APA PENYELESAINNYA??
Set Gastrik dari Shaklee jawapannya. Set Gastrik Shaklee dah complete dan lengkap, bagi bantu perut kita selesa, angin keluar dari badan, meneutralkan balik kandungan asid dalam perut.
ESP (Energy Soy Protein) Iaitu protein berasaskan soya sangat bagus untuk pesakit gastrik. Kerana kacang soya mempunyai tahap pH iaitu kealkaliannya yang tinggi dan ia sesuai untuk meneutralkan perut yang berasid disebabkan asid hidroklorik. ESP juga bertindak sebagai untuk mengantikan sel-sel yang telah terhakis dan digantikan dengan sel-sel yang baru.
Ostematrix Mengapa pesakit gastrik perlu mengambil su…

MASALAH KEPUTIHAN TERUK DAN BERBAU YANG DIALAMI BERTAHUN-TAHUN PULIH DENGAN SET KESIHATAN RAHIM

KEPUTIHAN. Sejak zaman anak dara lagi dah ada masalah keputihan ni. Tapi tak tahulah ia makin lama makin teruk bila dibiarkan. Lagi lagi masa sekolah menengah dulu, aktif dengan badan beruniform. Hari hari ada latihan kawad kaki, belum dikira ber”camping” lagi. Bab kebersihan memanglah tak jaga sangat. Masa tu pula, takdelah didedahkan pasal masalah yang boleh dihidapi di tempat sulit macam sekarang ni. Dulu bab bab tu semua disembunyikan. Ia jadi isu yang memalukan.
Keputihan adalah perkara normal bagi setiap wanita. Keputihan dianggap normal jika cecair yang keluar adalah jernih, tak berwarna, tak berbau dan tak berasa gatal-gatal .. Keputihan menjadi bermasalah atau boleh juga dianggap berpenyakit jika cecair berwarna pekat, warna putih kekuningan , berbau , bergumpal dan berasa gatal.
Keputihan ni mulalah sedikit, tapi lama lama ia menjadi teruk bila semakin gatal saat berpeluh. Sehinggakan terpaksa memakai pad pantyliner setiap hari untuk elakkan gatal semakin menjadi jadi. Tapi, t…

BERJAYA TURUNKAN 26KG DALAM SEBULAN SEMAKIN BERKEYAKINAN DAN HENSEM.

Anda tercari-cari diet untuk kurus? Jom cuba Cinch Shaklee

Cinch Shake adalah minuman berasaskan protein untuk menggantikan makanan sepanjang proses menurunkan berat badan, anda akan rasa lebih berpuas hati dan kenyang!

Ada 3 perisa yang lazat anda boleh pilih iaitu Chocolate, Cafe Latte dan Vanilla. 
❤Memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya
❤Mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan
❤Memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
❤Meningkatan metabolisme badan
❤Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dgn cepat bila dah kurus
❤Anda boleh mengambil carbo spt nasi dsb tetapi dgn kadar yg sedikit
❤Menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
❤Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
❤Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusine.
❤Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara …

Tingkatkan Immune Badan Anak-Anak Semasa sesi persekolahan.

Sekolah akan bermula tidak lama lagi,Bermaksud ibu2 lah yang paling risau..Kenapa?
Selain risau anak-anak akan memulakan sekolah,paling dirisaukan penyakit berjangkit yang tidak boleh dielak kan lagi dikalangan kanak-kanak.
Demam,Selsema,Batuk itu adalah yang paling kerap berjangkit.Baru je nak serasi dengan kawan-kawan dah kena cuti..Mood hendak bersekolah balik nanti aduhhhh pening.

Jadi, vitamin c Chewable Plus ni memang top in the list bila nak pergi jalan-jalan ataupun semasa sesi persekolahan.
Vitamin C Chewable Plus sangat sesuai untuk anak-anak sebab tablet dia kecil-kecil dan senang nak kunyah.
Rasa masam-masam sikit dan no added sugar tau. Botol dia pun tak besar dan sangat sesuai nak bawa ke mana-mana.
Bila-bila boleh bagi anak makan. Dalam kereta, sebelum masuk kelas,kalau di taska mungkin boleh bagi pesanan untuk cikgu untuk anak boleh kunyah-kunyah. Kita pun pun boleh tumpang sekaki makan
Manfaat Vitamin C Chewable Plus: 🏵Manfaat yang utama untuk penggemar chew Vitamin c Pl…

PROMO SHAKLEE GILA-GILA 2018.

Saya JELES tau 😅 Sebab saya tak dapat harga ni. Beruntung betul untuk bakal ahli baru yang mendaftar dengan saya hari ini. Sebab dapat beli Starter Pack ni dengan harga yang murah. Siap dapat FREE GIFT lagi tu.
Untuk yang nak makan sendiri, untung sangat kan dengan penjimatan hebat ni.
Untuk yang nak memulakan bisnes, eh dapat beli produk dan jimat modal. Best. Untung runcit dapat banyak lah... Tengok contoh di bawah
.
.
Kalau anda target nak jual Vivix. Memang berbaloi beli Starter Pack Vivix tu. Sebab dapat terus dua botol.
Kalau customer nak beli sebotol. Anda akan dapat UNTUNG RUNCIT sebanyak RM133 tau. Jadi memang untung betul beli Vivix Starter Pack ni. Dua customer dah dapat untung runcit RM266. Eh boleh tambah-tambah nak buat belanja anak masuk sekolah nanti kan.
.
.
Kalau anda target nak jual Wellness Pack atau YOUTH Pack, boleh whatsapp saya, saya akan tunjuk berapa untung runcit yang anda akan dapat ok.
Klik :http://www.wasap.my/+601132045363
SHAKLEE Independent Distributor Azzatu…