Posts

Showing posts from July, 2018

Bahaya Gastrik Dan Cara Mengatasinya Tanpa Ubat.

Image
Hai semua. Nama saya Sharon Jane. Berasal dari Bintulu, Sarawak. Saya merupakan suri rumah sepenuh masa.
.

Sejak beberapa tahun yang lalu saya sering mengalami sakit gastrik yang teramat sangat. Setiap kali gastrik datang menyerang saya terpaksa dikejarkan ke hospital atau klinik bagi mendapatkan suntikan bagi mengurangkan sakit gastrik berkenaan.
.

Sehinggalah saya melahirkan anak pertama pada tahun 2011 sakit gastrik masih menyerang setiap kali saya makan makanan pedas atau masam. 
.

Saya masih ingat lagi masa tahun 2015 saya kena serangan gastrik yang teruk sehingga kena tahan di wad kecemasan Hospital Bintulu. Saya mengalamai sesak nafas dan sakit dada. Hanya Tuhan saja tahu bagaimana rasa sakit masa itu.
.

Saya mengetahui tentang ESP Shaklee melalui laman satu blog bahawa ESP dapat membantu untuk diet. Memandangkan saya mengalami masalah berat badan berlebihan maka saya cuba ikhtiar dengan ESP. 
.

Setelah mengamalkan ESP saya perasan perubahan pada selera makan. Malah sejak amalkan ESP sak…

Kenapa B-complex Penting Walaupun Tidak Hamil.

Image
CARA ORDER BCOMPLEX DENGAN MUDAH.Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya Cik azza 01132045363 atau klik icon di bawah ini


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.


Email: azl1za@yahoo.com Call/SMS/WhatsApp: 011-32045363 www.wasap.my/601132045363

SEMBELIT HILANG SUSU MAKIN BANYAK.

Image
JOM ORDER SET MENYUSU Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya Cik azza 01132045363 atau klik icon di bawan ini. Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.
Email: azl1za@yahoo.com Call/SMS/WhatsApp: 011-32045363 www.wasap.my/601132045363

CARA HILANGKAN JERAGAT DALAM BEBERAPA MINIT

Image
Senang sangat sebenarnya nak hilangkan jeragat. Cara sangat express.
Iaitu. . . Dengan bermekap...
Mekap memang cara yang sangat mudah & ekpress untuk hilangkan jeragat. Tapi sementara saja. Bukan hilangkan sebenarnya tapi sorok.
Sedangkan masalah sebenar masih ada kat situ.
Nak hilangkan jeragat, kena dari dalam & dipancarkan ke luaran.
The Radiant 4 adalah cara berkesan untuk hilangkan jeragat atau tona kulit tak sekata.
Suplemen dalam the radiant 4 ialah:
1. ESP - untuk bina sel kulit yang baru. Sel kulit akan mati & bertukar dalam masa 24-28 hari. Kenalah bekalkan asid amino yang cukup untuk pembinaan sel baru yang lebih baik.
2. Kolagen - untuk menganjalkan. Semakin berusia semakin kurang kolagen dalam kulit kita, sebab tu makin tak anjal.
3. Vitamin c - Melindungi kerosakan kulit akibat radikal bebas. Dan vitamin C badan tak buat sendiri, kena dapat dari makanan.
4. GLA - mengekalkan kelembapan kulit dengan membekalkan asid lemak yang sangat diperlukan oleh kulit. GLA adalah …

RAWAT PENYAKIT TANGAN,KUKU DAN MULUT(HFMD) SECARA SEMUAJADI DAN BERKESAN.

Image
Sekarang kecoh kan kebanyakan Tadika.Sekolah terpaksa ditutup akibat daripada jangkitan penyakit Tangan,Kaki dan Mulut ataupun HFMD.

Apa itu Penyakit Tangan,Kaki dan Mulut?


Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD) adalah penyakit jangkitan kanak-kanak bawah 10 tahun di mana lepuhan berisi air muncul di tangan, kaki dan dalam mulut. Tekak dan tonsil membentuk ulser kecil manakala tangan, kaki dan kawasan diaper (lampin) dijangkiti ruam dengan ciri-ciri vesikel (lepuhan kecil). Biasanya penyakit ini sederhana dan ruam sembuh dalam masa 5-7 hari.
HFMD disebabkan oleh virus (kumpulan enterovirus). HFMD merebak dari individu ke individu dengan kontak secara langsung melalui lelehan hingus, air liur, najis dan cecair ruam dari mereka yang dijangkiti.Sama ada orang dewasa mahupun kanak-kanak boleh dijangkiti, tetapi kanak-kanak di bawah 5 tahun adalah paling mudah dijangkitinya.
HFMD selalunya terjadi dalam kelompok kanak-kanak yang ditempatkan bersama. Ia merebak melalui tangan yang tidak dicuci …

CARA MUDAH CEPATKAN BUKAAN DAN SUPAYA MUDAH BERSALIN.

Image
Bila bercakap mengenai bukaan ketika hendak bersalin memang ngilu je rasanya,walaupun anak dah 5 orang pun tetap terasa bagaimana seksa menunggu bukaan. Namun pengalaman cik azza melahirkan anak pertama dan kedua adalah sangat berbeza,anak sulung hampir 12 jam cik azza tahan sakit namun bukaan masih tetap 4cm.Mungkin juga kerana anak sulung kan,masa itu memang ilmu tidak cukup baca pun apa-apa yang penting je,Tak pandai tahu langsung bukaan-bukaan bagai. Tetapi ketika melahirkan anak kedua cahaya zuyyin Qalesya semuanya dipermudahkan oleh nya,tak perlu admit wad,masuk Labour Room selepas 15 minit terus keluar seketoi..hihihihi.. Alhamdulilah rupanya ada cara untuk cepatkan bukaan kan,Jom cik azza share sedikit info yang cik azza ambil dari rakanmedia.com. Bila anda sudah mula rasa sakit hendak bersalin, doktor akan periksa berapa CM bukaan anda. Selagi tak cecah 6 CM, anda tidak akan dibawa masuk ke labor room. Sesetengah orang sekejap saja sakit sudah bersalin. Ada orang menderita b…

SET BERPANTANG SHAKLEE TANPA JAMU UNTUK IBU MODEN.

Image
BERPANTANG TANPA JAMU?BOLEH KE?SET BERPANTANG SHAKLEE UNTUK IBU MODEN MASA KINI.
KLIK DISINI UNTUK TEMPAHAN SEKARANG.

Bila sahaja Berpantang akan datang pelbagai masalah sama ada untuk diri sendiri mahupun anak kan?Pastinya masalah seperti dibawah sentiasa menghantui diri kita.
Rasa Muak Bila hendak mengambil JamuSusu Badan Kering merudum.Sembelit masa berpantang.Luka Bersalin Rasa Sakit Berdarah.Lembik,Lemau,Tidak Bertenaga hendak menjaga anak.Anak Kena Jaundice/Kuning.Rahim@Peranakan Jatuh.Kulit Muka Kusam,Tidak Bermaya,Pucat.
BEBERAPA KESILAPAN IBU-IBU KETIKA BERPANTANG. Tidak mengambil tahu mengenai ilmu berpantang serta keadaan ketika hamil lagi.Mengambil mudah serta tidak menyediakan peralatan seperti tungku,bengkung,barut dan Sebagainya.Mengambil mudah dan tidak mengambil tahu mengenai BreastFeeding.Tidak pernah hendak mengurut dengan tukang urut yang bertauliah dan berpengalaman.Tidak pernah tahu atau mengambil tahu mengenai pengambilan multivitamin serta pemakanan ketika berpantan…