Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2018

ANXIETY DISORDERS - BAGAIMANA AKU MENGATASINYA?

Aku dah lama amalkan makan supplement ni sejak umur 20an. Lebih kurang 18 tahun mcm tu. Dulu aku ambil Spirulina, minyak ikan dan vitamin C setiap hari. Sebulan sekali aku detox badan untuk 3 hari. Kalau first time buat detox buat 7 hari ye...Masa tu tak kenal Shaklee so aku detox guna brand Y.
. Maybe tu muka dan badan awet muda kot. Kalau travelling gi mana-mana memang orang akan ingat budak baru nak masuk U walapun dah jadi bapak budak. πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜Š
. Di awal 20an aku dah dapat kerja yang baik (swasta) coz takde rezeki ngan gomen. Setiap tahun aku dapat kenaikan pangkat dan berpindah ke Company lain untuk meluaskan pengalaman aku. Bebanan kerja semakin berat. Yes...aku masih amalkan supplemen tapi dalam masa yang sama aku dah create new bad habits dalam kamus hidup aku.
. Aku menjadi perokok tegar dan selalu skip makan. Coz masa aku banyak terluang dalam kapal terbang traveling dan jumpa clients...aku always skip my meals. Hidup aku hanya bergantung kepada air putih. Nescafe jadi makanan haria…

PERBEZAAN ANTARA UBAT DENGAN SUPPLEMENT

Medicine ( Ubat )

1. Ubat sama sekali ganjil dengan tubuh badan. Mereka tidak menjadi sebahagian daripada tisu-tisu kita, tidak juga menyumbang bahan-bahan berkhasiat.

2. Ubat ialah ejen-ejen bahan kimia yang kuat yang boleh mengubah fungsi –fungsi secara menggangu tindakan biokimia dan proses enzim.

3. Ubat boleh mengakibatkan kesan sampingan, kebanyakkan boleh kekal dalam badan. Malahan aspirin boleh kekal menyebabkan ganguan dalam perut, pendarahan dalam perut, loya, ganguan penglihatan, ganguan mental, bintik-bintik merah, telinga berdengung, ganguan penghadaman, dan akhirnya kematian.

4. Ubat bertindak baik hanya secara berasingan. Ianya boleh mengangu satu sama lain dan berkebolehan menghasilkan kesan-kesan sampingan.

5. Ubat baik dimakan biasanya dipertengahan waktu makan untuk mengelakkan hal yang saling mempengaruhi atau pencairan oleh kesan daripada makanan.

6. Ubat berkemungkinan membawa maut. Salah guna atau berlebihan boleh membunuh. 

7. Ubat menghasilkan kesan kepada setiap ora…

KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Pengambilan protien membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan. Apa kelebihan dan kebaikan protien sebenarnya ?
KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN
Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.
Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati. 
PENTINGKAH PROTEIN?

Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block o…

APA IBU INI TANGGUNG AKIBAT AMALKAN SET PRENATAL SHAKLEE.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Harini saya nak kongsikan testimoni saya seorang ibu mengandung yang pernah dikategorikan dalam kategori "mild anemia".
Memanng sejak daripada matrikulasi lagi saya tahu saya jenis mild anemia. Sebabnya pernah beberapa kali nak derma darah tak berjaya kerana bacaan HB di bawah 10.
Hanya lepas sekali sahaja derma darah masa di tahun ketiga universiti, tapi lepas derma darah saya tak boleh berjalan. Haha. Pitam, nasib baik tak pengsan..kalau tak malu je sebab pakai pakaian uniformπŸ˜…
First pregnancy, saya suka suka je makan vitamin. Tapi memang vitamin yang klinik bagi saya tak makan la sebab dah memang consume vitamin shaklee. Cuma tak konsisten. 2-3 kali nurse detect bacaan HB saya rendah. Nasib baik nurse masih bagi pilihan nak ambik supplement shaklee konsisten atau nak ambik zincofer. Heeeee! So saya decide ambik set vitamin prenatal shaklee konsisten. Alhamdulillah, sampai ke hujung pregnancy HB masih maintain 11 ke atas selepas ambik set…

Jenis-Jenis Makanan Untuk Pesakit Darah Tinggi Amalkan.

DARAH TINGGI PEMBUNUH SECARA SENYAP?
Tekanan darah tinggi atau hipertensi adalah masalah kesihatan yang serius. Ia boleh menyebabkan kerosakan salur darah yang boleh membawa kepada penyakit jantung, penyakit buah pinggang, strok dan lain-lain penyakit. Tekanan darah tinggi dipanggil pembunuh senyap kerana tiada simptom yang ditunjukkan. Oleh itu, anda seharusnya bijak dalam mengatasi penyakit darah tinggi ini termasuklah dalam memilih makanan untuk pesakit darah tinggi ataupun penyakit yang lain. Sedikit sebanyak ia mempengaruhi kesihatan anda pada masa sekarang ataupun pada masa akan datang.


MAKANAN UNTUK PESAKIT DARAH TINGGI
Makan yang baik dan sihat dapat mempengaruhi kesihatan tubuh badan anda. Ia termasuklah dalam diet makanan yang seimbang ataupun yang sedemikian maklum iaitu piramid makanan. Makanan untuk pesakit darah tinggi merupakan satu makanan yang mudah ditemui samada di pasaraya atau di kedai runcit. Ia merupakan makanan untuk pesakit darah tinggi yang boleh dibuat dirumah …

CARA HILANGKAN MATA HITAM,EYE BAG BERKILO-KILO

MATA HITAM, EYE BAG BERKILO KILO
.
.
MEMPERKENALKAN YOUTH RESTORING EYE TREATMENT
.
.
Memberikan manfaat anti-penuaan hebat dan solusi yang jelas dilihat untuk mata letih, kering atau sembap.
.
.
Mengandungi Peptide Blend unik yang dibuktikan di dalam kajian klinikal dapat mengurangkan penampilan garis serta kedutan di kawasan sekeliling mata dan kedutan di sisi luar lipatan mata atau crow's feet dalam tempoh masa seawal 7 hari.
.
.
Keistimewaan Shaklee
1. 100% VEGAN
2. tANPA PARABEN
3. DIUJI SECARA DERMATOLOGI
.
.
RESTORING EYE TREATMENT
- mengurangkan penampilan garis halus, kedutan dan kedutan sisi luar lipatan mata
- mengurangkan sembap dan lingkaran hitam mata
- membantu menegangkan kulit di sekeliling mata
- menegangkan dan menghidrat
- melembapkan dan melindungi
.
.
Dapatkan eye treatment SEKARANG
.




DAPATKAN SEKARANG!!!!!!!!!!!!!
Anda akan diberikan info lanjut serta konsultasi eksklusif secara percuma! Hubungi cik azza segera: SHAKLEE Independent Distributor Azzatulazirah(Cik azza) ID:1290815 FB:sutera.az…