DERITA SENGUGUT :- SUPPLIMENT SHAKLEE UNTUK SENGUGUT

assalamualaikum..rasa macam masuk rumah baru pulak kan..dah lama cik azza tinggal rumah cik azza nie..kesian dia kan..berhabuk je.
Jom apa kata cik azza kongsi derita yang paling anak-anak gadis takut dan kiranya macam bestfriend perempuan lah..hehehe


Apakah SENGGUGUT?


Senggugut adalah kesakitan yang dialami di bahagian bawah perut atau pelvis semasa datang haid.
Pelvis adalah tempat di mana organ berikut berada iaitu rahim, ovari (kilang telur), dan saluran falopio, dan pundi kencing.

SIMPTOM ANDA SEDANG ALAMI SENGGUGUT
  1. Sakit di bahagian bawah perut. Kesakitan ini biasanya sederhana dan mengejang, yang boleh merebak ke belakang dan bahagian peha.

    1. Senggugut primer. Ia biasanya paling sakit pada dua hari pertama datang haid yang diikuti dengan sakit yang berkurangan beberapa hari selepas itu, dan berhenti apabila haid berhenti. Biasanya berlaku selama 12 ke 24 jam, ada yang selama 2 ke 3 hari. Kesakitan ini berkurangan apabila umur meningkat dan selepas bersalin.
    2. Senggugut sekunder. Senggugut ini mempunyai tanda seperti senggugut primer tetapi sakitnya berpanjangan, bermula beberapa hari sebelum haid and bertambah teruk. Senggugut ini menjadi semakin teruk selepas beberapa tahun haid biasa. Berikut adalah tanda yang menyatakan kemungkinan anda mengalami Senggugut Sekundar.
      • Haid yang tidak tetap

      • Haid yang tidak tetap

      • Kesakitan antara haid

      • Pendarahan yang bertamban banyak

      • Lelihan dari faraj

      • Kesakitan ketika melakukan seks
  2. Sakit kepala, pening, letih, sakit belakang
  3. Loya dan muntah, cirit-birit.

BAGAIMANAKAH SUPPLEMENT SHAKLEE BOLEH MEMBANTU ANDA?


3 supplemen yang dicadangkan untuk mereka yg alami SENGGUGUT:

GLA Complex (60 caps)

-Pati biji borage, iaitu biji tumbuhan yang merupakan sumber terkaya bagi GLA semulajadi.
-Wanita yang menghidap senggugut tidak dapat menukarkan asid linolenik ( sejenis asid lemak yang penting ) dengan baik untuk menjadi GLA. Oleh itu, pengambilan GLA tambahan dapat meringankan symptom senggugut.
-Ianya juga dapat mengurangkan kesensitifan payudara dan mengawal keinginan makanan manis-manis.

Ostematrix (120 tabs)

-Wanita yang mengambil calcium yang mencukupi dapat mengurangkan masalah senggugut..
-Sebelum haid bermula, PARAS BEKALAN KALSIUM AKAN MENURUN menyebabkan emosi tidak stabil dan lain-lain symptom senggugut. Oleh itu, pengambilan kalsium tambahan dapat mengawal turun naik perasaan serta symptom-simptom yang lain
-Selain itu, wanita yang menghidap senggugut juga kekurangan Magnesium.

B-complex (120 tabs)

-Vitamin B-complex khususnya vitamin B5 ( asid panthothenik ), B6 dan B12 telah terbukti menghasilkan kesan terbaik ke atas senggugut.
-Vitamin B5 membantu mengurangkan rasa tertekan dan ianya diperlukan oleh kelenjar adrenal.
-Vitamin B6 membantu mengurangkan penyimpanan air, menambahkan aliran oksigen kepada organ wanita, juga membantu menstabilkan paras estrogen ke tahap normal.
-Vitamin B6 juga meringankan symptom-simptom fizikal dan mental termasuk kembung perut, pening, kerimasan dan perasaan marah-marah.
-Vitamin B12 membantu meringkankan tekanan, menghindar anemia dan ianya diperlukan untuk semua fungsi badan.

Cik azza mendoakan dan berharap semoga dengan perkongsian dari seorang sahabat kepada sahabat yang lain dapat membantu menyelesaikan semua masalah wanita nie..

untuk abang-abang sado tolong la support isteri ye kalau ada sengugut teruk nie..yang belum halal support nasihat,support suppliment hehehe..jangan support pegang2 pulak..luku nanti.

Hubungi cik azza kalau nak dapatkan shaklee suppliment ye..
jangan lupa tau.

INGAT YE SUPPLIMENT DENGAN UBAT ADA BEZA YE..

 cik azza
Shaklee ID:-1217675
FB:-Sutera azyra
Ig:-Cintahati_shaklee
FB Page:-Dunia cantik

Hubungi/Whatsapp:-01132045363
Saya budak masih belajar..


Previous
Next Post »