PERUT KECIL KETIKA HAMIL???BAHAYA ATAU NORMAL

Assalamualaikum..salam sejahtera
Azzaa saja nak kongsi sebab azza tahu ramai ibu-ibu dekat luar sana nak sangat tahu semua nie kan..tambahan pulak kalau anak sulung kan..risau sangat
Bila baca tajuk macam seram je..hehehe



Alhamdulilah masa azza dok tulis nie usia kandungan azza dah masuk 8 bulan dah,dia punya tendang jangan cakap la..macam olimpik rio je..hahaha berguling guling..daalam masa berapa bulan je lagi nifail nak dapat adik dah..after 4 years menunggu..terima kasih allah.




Bila  azza mengandung tersebar dah kesana kesini (tempat kerja) dengan perut agak bulat ,dah nampak baby bump..TAPIIIIIII semua orang tak percaya kandungan dah masuk 8 bulan depa kata kecil je..risau je dalam hati nie..


Tapi ummi sihat je..HB ummi cantik je tiap bulan, berat ummi cantik jugak...



Tiap kali p KK atau scan mesti ummi akan tanya doktor ok je baby,berat ok ke,air ketuban cukup ke..ya allah ummi takut tapi sentiasa positif..

So mak-mak kt luar sana kalau orang tegur perut kecik ke apa ke buat tak tau je lah,janji anak kita sihat dan cukup semuanya


Kita mintak yang baik-baik je k..
Kalau stress nanti baby mesti stress jugak kan..relax je...



.. Wanita hamil ni ada 3 jenis... 


1 ) Perut kecik tapi 'tang' lain plak yang beso...
2)  Perut Beso Tapi 'tang' lain plak yang kecik...
3) perut & 'tang' lain Beso..hahahaha




haaa tak payah nak takut sangat lah,jaga diri,jaga pemakanan,bagi nutrien lengkap,untuk diri kita dengan baby dalam kandungan
lagi satu kalau boleh elak kan la angkat benda berat2 nie k..

ada juga sesetengah ibu-ibu yang susah nak minum susu kan,pernah fikir tak semua ibu2 mengandung mesti nak ambil susu kan ye la takut nanti tak cukup kalsium kan,azza sendiri pun ambil susu walaupun terpaksa,azza ambil susu enfamama dengan ostematrik(suppliment)

First time pergi buat 3D scan,sebab ayah dah tak sabar nak tengok awak tau,berat awak dah 1kg..kalau pegang tembikai sekilo mau lenguh tangan ummi nie,dah ke hulu ke hilir ummi bawak awak tau ,nampak normal je,bertenaga lagi tak terasa ummi bawak awak..hehehe..masa scan awak time olimpik rio,YA ALLAH terkejut ummi ngan ayah bila tengok kaki awak diatas muka..hahaha
gimnas ke sayang..hahahah..awak marah sebab doktor kacau awak tido kan.

alhamdulilah selama 32 minggu ummi buat check up ummi tak pernah berat naik mendadak,HB ummi cantik,air gula ummi tak pernah kena minum..kira maintain lah ye,insyallah dalam masa beberapa bulan je lagi kita jumpa nah..ummi dah tak sabaq,ayah lagi yang tak sabaq..ummi doakan ummi semoga ibu2 yang rasa perut kecik time mengandung jangan la risau ye..

OH...
Azza adalah pengedar sah shaklee,jika anda nak dapatkan set kesihatan,kecantikan,set kesuburan,slimming set apa2 je lah semua boleh cari cik azza ye
bukan nak cakap kosong sebab azza sendiri hamil dan ambil set kehamilan shaklee,sebelum hamil azza ambil set slimming dan detox..so far alhamdulilah..






* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.*

Nak dapatkan vitamin anda cepat whatsapp azza

Perunding Vitamin Anda 
azza
 Shaklee Independent Distributor 
  ID No : 1217675 
No tel : 01132045363

IG:cintahati_shaklee


Fb:Sutera azyra

Previous
Next Post »

1 comments:

Write comments
Azza Azyra
AUTHOR
26 September 2016 at 17:40 delete

Tinggalkan komen untuk tanda anda sokong azza,
untuk dapatkan best price boleh whatsapp azza..insyallah komen anda azza akan ambil sebagai komen positif..

Reply
avatar