Skip to main content

TIPS ELAK PENGAMBILAN PIL YANG BANYAK.

Mula -mula berkenalan dengan shaklee cik azza tak tahu pun apa itu vivix,kandungan dia,kelebihan dia.kalau ingat balik orang bercerita malas nak dengar la lagipun bukan sakit pun buat apa nak tahu semua nie..Dah la mahal habis duit je baik beli handbeg,pergi jalan-jalan ke puas hati.

Namum allah maha mengetahui dia tunjuk jalan bila ada yang bertanya azza Resveratrol itu apa? masa nie cik azza bukan jatuh cinta dengan shaklee tau tapi ramai dah kawan2 bercakap pasal vivix shaklee.

Konon buat2 tak tahu la tapi bila balik rumah terus google apa la itu kandungan dalam vivix?Jom cik azza cerita sikit nak dak?

Bila google macam2 la perkataan yang kurang faham dalam kandungan dalam vivix antaranya Resveratrol,Polyphenol,Anti-oksida,Advance Glycation End -Product.




RESVERATROL!!!!!RESVERATROL!!!!RESVERATROL!!!!
APA ITU RESVERATROL


Resveratrol nie sebenarnya sejenis Anti-Oksida yang ada dalam buah Anggur.
Anti-oksida sangat penting untuk mengelakan sel-sel dalam badan kita "BERKARAT"boleh bayangkan tak berkarat macam mana..Bayangkn je lah besi berkarat senang kan..

Mengikut kajian yang dijalankan reveratrol sangat penting untuk memelihara DNA sel badan kita yang rosak akibat daripada radikal yang bebas.Radikal bebas nie pulak merupakan atom yang tidak stabil yang terhasil disebabkan pencemaran,macam cahaya matahari dan juga pembakaran lemak dalam badan.Dan semua ini boleh menyebabkan pelbagai panyakit termasuk kanser dan juga sakit Jantung.

Resveratrol banyak terdapat di dalam buah anggur, paling banyak pada kulit buah anggur. Ia asalnya berfungsi untuk mengelakkan buah anggur daripada diserang kulat atau fungus. Dalam banyak-banyak spesies buah anggur, buah anggur jenis muscadine adalah anggur yang mempunyai tahap resveratrol paling tinggi.


KANDUNGAN RESVERATROL & ANGGUR MUSCADINE.


Image result for anggur muscadine


Kalau nak tahu, anggur yang hidup di kawasan lembap lebih tinggi kandungan resveratoral berbanding anggur yang hidup di kawasan yang kering. Ini kerana bila berada di kawasan lembap, anggur sepatutnya lebih cepat rosak (berkulat). Tapi oleh kerana anggur muscadine ni nak survive, ia terpaksa menghasilkan lebih banyak resveratrol berbanding kawan anggur spesies yang lain

Anggur muscadine dan bijinya adalah salah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti-radang. Jika dibandingkan dengan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan..

Bukan anggur yang dijual dipasar malam tau,anggur yang biasa dijual bukan jenis muscadine,sebab itu bila kita beli anggur biasa ia akan cepat berkulat dan rosak,Sebabnya kandungan yang terdapat didalam anggur tidak mengandungi resveratrol yang tinggi.

Bayangkan sebiji anggur muscadine sebesar sebiji bola golf dan berharga rm 100 tau,,SEBIJI ye.

Shaklee telah memudahkan kita dengan adanya VIVIX dan tak la perlu cari anggur muscadine nie ye..Mau dapat 5 biji dah RM 500..makan sehari dah habis.

Dengan adanya vivix yang mengandungi resveratrol dan senang diminum kerana dalam bentuk cecair semua ini untuk memudahkan kita menjaga kesihatan kita kan.

Vivix mengandungi 10 kali ganda resveratrol dari produk kesihatan resveratrol yang lain. Ini kerana selain anggur muscadine, ia turut mengandungi tumbuhan yang juga tinggi kandungan resveratrol yang dikenali dengan nama polyganum cuspidatum.


PENYAKIT YANG BOLEH DIRAWAT DENGAN RESVERATROL.

Alhamdulilah banyak kajian telah dijalankan dan resveratrol telah membantu  untuk merawat penyakit seperti Darah Tinggi,Kencing Manis dan paling penting resveratrol untuk awet muda tau..Kalau nak sentiasa kelihatan muda kena la ambil VIVIX ye..Insyallah.


ATASI KETAGIHAN MEROKOK.


VIVIX UNTUK KECANTIKAN




VIVIX UNTUK PESAKIT DIABETES.



VIVIX UNTUK MASALAH RABUN JAUH



VIVIX UNTUK DERITA JERAWAT.





VIVIX UNTUK PESAKIT KENCING MANIS.



VIVIX UNTUK KENCING MANIS.




VIVIX UNTUK SLIPS DAN LELAH.




AYAH LEBIH SIHAT SELEPAS MENGAMBIL VIVIX.




Wahhh dah panjang cik azza bercerita kan..semuanya untuk korang faham juga bertapa pentingnya kesihatan kita kan..Tak perasan sekejap je dah pukul 3:00am wei..kesian cik hubby tido tak ada bantal peluk.,hihihi.


BERMINAT NAK MENCUBA VIVIX ATAU TONIK AJAIB INI?

Harga sebotol VIVIX RM 475 dan bertahan selama 2 Bulan jika anda minum secara Konsisten.

Kalau anda hendak membeli secara self servis boleh klik VIVIX HEBAT dan terus order melalui sistem shaklee dan jangan lupa sms/whatsapp cik azza ye untuk konsultasi percuma untuk anda.

Jangan tunggu lama-lama nanti menyesal pulak tau.


PENGEDAR SHAKLEE SEBERANG PERAI,BANDAR PERDA.
SMS/WHATSAPP :01132045363
FACEBOOK : Suteraazyra
FB PAGE : DUNIA CANTIK
EMAIL : azl1za@yahoo.com

Comments