CARA MENGHILANGKAN JERAGAT DENGAN CEPAT DAN BERKESAN.

Assalamualaikum,hi semua malam nie rasa sedih tau dak..huhuhu.Maklumlah bila usia dah semakin meningkat jeragat/pigmentasi pun semakin la galak menari dekat muka nie.Tiap hari lepas mandi asyik belek muka je,ingat selepas cuci muka boleh hilang ke semua jeragat awak tu cik azza ooii.

Image result for pigmentation

Apa Punca Menyebabkan Jeragat?

  1. Punca utama masalah jeragat adalah penghasilan berlebihan Melanin di dalam badan. Melaninlah yang bertanggungjawab untuk memberi warna kepada kulit.
  2. Pengambilan ubat-ubatan juga boleh menyebabkan jeragat. Contohnya seperti ubat perancang yang memberi kesan perubahan hormon akan memberi kesan kepada kulit.
  3. Hormon yang tidak stabil ketika hamil turut mempengaruhi penghasilan melanin pada sesetangah orang. Itu yang naik jeragat banyak ketika hamil, dan ada pula sebaliknya.
  4. Penyakit yang melibatkan Endoktrin yang mana ia mengganggu paras hormon turut menyebabkan peningkatan melanin.
  5. Terdedah kepada sinar matahari dalam jangka masa yang panjang juga akan meningkatkan paras melanin.

Bagaimana Cara Kurangkan Jeragat

  1. Mengambil ubat-ubatan untuk memudarkan jeragat. Selalunya ubat yang disarankan mengandungi hydroquinone seakan-akan peluntur kulit. Penggunaannya hanya untuk beberapa bulan dan tidak boleh diambil dalam jangka masa panjang.
  2. Rawatan laser. Namun, ini tidak menjamin jeragat akan selamanya hilang.
  3. Mengunakan Produk Pelindung Matahari seperti sunscreen, sunblock, uv protection cream dan sebagainya. Sebaiknya ia adalah produk semulajadi atau organik untuk elak bahan kimia berbahaya yang tinggi.
  4. Mengambil makanan tambahan yang berfungsi secara semulajadi untuk menghalang atau mengurangkan kesan penyebab berlakunya jeragat seperti menstabilkan hormon, melindungi kulit daripada sinaran UV dan membaiki sel rosak.
Sumber:Aya Chalo

CARA HILANGKAN JERAGAT DENGAN CEPAT DAN BERKESAN.

Bila kita tengok kakak nie cuba korang tengok dahi dan pipi kakak nie memang agak ketara jeragat dia,ingat senang ke nak hilangkan jeragat yang degil nie,memang ketegaq lah orang kedah kata.

Namun bersyukur sangat sangat sangat kerana dapat memperkenalkan youth kepada setiap wanita yang mempunyai masalah jeragat degil nie.
Semuanya untuk mendapatkan kembali keyakinan mereka terutama wanita atau lelaki yang kerap bertemu dengan orang diluar.

Bayangkan dengan pengunaan Youth dalam seminggu sudah nampak kesan yang ketara.

Ok lah cik azza amhil contoh jika anda mengunakan pencuci lain RM20 untuk sebulan kalau selama 12 bulan  RM 200,haaaaa jenoh hendak mencuci agaknya hilang tak jeragat kalau cuci sahaja selama setahun..Berani jamin tak akan hilang punya jika hanya mencuci.Bayangkan jika 3 tahun dan RM720
Hanya untuk pencuci sahaja ye.

Dengan shaklee Youth skin care bukan sekadar mencuci,merawat serta membaiki dijamin anda 10 tahun lebih muda dari usia sekarang.Siapa tak nak kan?

KANDUNGAN BOTANIKAL YOUTH

Dengan 8 paten dan paten-pending, setiap produk YOUTH dirumus secara khusus untuk menangani pelbagai kesan penuaan.
  1. Apple Cell Extract & Gentle Vitamin  apple cell merupakan sel yang hampir sama dengan sel kulit manusia, sangat berkesan untuk mempercepatkan kadar pembaharuan sel kulit dan kedua-dua bahan ini berfungsi untuk menyegar dan melembut.
  2. Schisandra Chinensis Fruit Extract – berfungsi untuk menyokong struktur kulit muda dan memberi khasiat kepada kulit.
  3. Vital Repair+ (Vitamins, Botanicals) – untuk melawan radikal bebas dan memberi perlindungan kepada kulit.
  4. Lotus Japonicus Extract – untuk menyokong penghasilan kolagen dan elastin dan memberikan ketegangan tanpa kedutan kepada kulit.
  5. Muscadine Grape Polyphenols– untuk melindungi kolagen dan elastin serta perlindungan berkesan ke atas kulit.





YOUTH SHAKLEE SKINCARE

Set ini terdiri daripada 7 produk berikut yang akan memantapkan lagi kulit cantik anda.

1. Luminous gel oil cleanser

Pembersih pH seimbang TANPA Sabun 3-dalam-1, pembersih ini membasuh lembut, membersihkan dan mempersiapkan kulit kita untuk produk youth yang lain.

2. Perfecting skin toner

Mengelupas, menghidrat dan menyuburkan kulit kita.

3. Youth activating serum

Produk ini mesti ada dalam senarai wajib skincare kita.
Toner ini mempunyai teknologi yang telah dipatent iaitu Kompleks Pengaktifan Belia Shaklee
Yang mempunyai 10 x bahan aktif untuk memperbaharui kulit pada tahap sel.
Hasilnya, kulit kita akan menyokong pengeluaran kolagen dan menjadikan sel-sel kulit berfungsi lebih muda.

4. Age defense mineral moisturizer spf 30

Krim pelembap ini menghasilkan perlindungan dari sinaran SPF 30 UVA / UVB matahari dan melindungi juga untuk kulit kita daripada pencemaran alam sekitar
Wow, Perlindungan 2 dalam 1.
Tanpa bahan kimia.
Hanya bahan semulajadi.
Krim pelindung matahari ini dihasilkan dari bahan semulajadi dan biopolimer dari hidupan laut.

5. Advanced renewal night cream (rich or light)

Krim malam  yang baru ini menghidrat dan melembutkan kulit kita hingga jauh ke dalam kulit.
Dan menyokong proses pembaharuan kulit semasa kita tidur.
Adunan ramuan botani proprietari Shaklee akan membantu pengeluaran kolagen dan elastin untuk menjadikan kulit kelihatan lebih muda licin,lebih bercahaya.

6. Radiance C+E capsules

Vitamin C 20% tulen memulihkan sinaran kulit sihat dengan mengurangkan bintik-bintik pada kulit di sebabkan penuaan.
Ini juga akan melicinkan tekstur kulit dan Mencerahkan warna kulit 
Kapsul adalah berasaskan tumbuhan, biodegradable dan tidak menggunakan pengawet.

7. BB cream

Balsem kecantikan pelbagai fungsi 5 dalam 1 ini menyediakan lapisan menyempurnakan rupa dan tekstur kulit kita.
Tak cukup dengan itu, BB cream ini juga akan membetulkan, menghidrat, menyuburkan dan melindungi.
Krim ini mempunyai fungsi tambahan pelindung matahari dari bahan semula jadi untuk menyediakan Perlindungan SPF 30 UVA / UVB.

TESTIMONIAL YOUTH SHAKLEE

Di sini kita boleh lihat apa beza REAL TESTIMONI skincare YOUTH dengan skincare biasa lain yang di pasaran, di mana :

Skincare YOUTH

  • melibatkan wanita muda juga yang berusia
  • testimoni rasmi/sebenar diambil dengan wajah tanpa secalit makeup
  • menggunakan jurugambar yang bertauliah
  • tidak menggunakan sebarang edit dan filter dari mana-mana aplikasi canggih

Skincare biasa yang lain

  • menggunakan model/brand ambassadors/artis yang sudah sedia cantik kulitnya
  • testimoni rasmi/sebenar dengan wajah yang menggunakan makeup tebal
  • guna camera HP pun boleh yang penting muka cantik
  • ada penggunaan aplikasi untuk edit dan tambah filter
Berdasarkan dari Testimoni Pengguna YOUTH :
  • Hampir 100% Pengguna Youth Shaklee Skincare mendapat kesan positif
  • Untuk Masalah Jerawat DI Wajah Remaja, Jerawat Pasir,jerawat batuperubahan dilihat seawal 7 hari penggunaan.
  • Untuk Masalah Kedutan di dahi (wrinkles) perubahan iaitu garis halus kedut hilang dalam masa 30 hari.
  • Untuk masalah Jerawat di wajah matang (maksudnya yang dah tua pun berjerawat) dan kulit berminyak, perubahan ketara dilihat selepas 30 hari Penggunaan Youth SHAKLEE
  • Untuk Masalah Kulit Jeragat Tompok / Hyperpigmentation / Kulit berjeragat kesan jeragat pudar kelihatan seawal 60 hari penggunaan.
  • Untuk masalah garisan halus di mata / kedutan dimata, kesan garisan / kedutan mulai hilang kelihatan seawal 30 hari.











Alhamdulilah selesai perkongsian cik azza untuk malam nie,percaya lah youth akan membantu anda dalam mengatasi masalah  jeragat,disamping itu juga anda boleh merawat dari segi dalaman dengan menambah supliment seperti GLA COMPLEX,COQ10,ESP dan juga VITAMIN C,
Bukan sekadar luaran dalaman juga kita akan bertambah baik baik dan baik.

Perlu ingat bukan semua supliment perlu kita beli,dan ini semua bergantung kepada tahap masalah yang anda alami.

Jika anda berminat dengan Youth skincare shaklee boleh hubungi cik azza dengan segera,untuk mengatasi masalah anda.Jangan pandang mudah dengan jeragat atau apa sahaja yang muncul diwajah kerana ianya sedikit sebanyak akan melemahkan keyakinan hidup kita.

Save no cik azza sekarang sampai satu masa anda akan terbuka hati untuk wasap cik azza pot pet.

Trusted SID Malaysia
01132045363
IG@cintahati_shaklee
FaceBook :Sutera azyra
FB Page :Dunia Cantik

Comments