MUDAHNYA MINUM AIR SEHARIAN-CIK AZZA POT PET

Wahhh minggu nie ramai pulak customer nak set kurus badan,alhamdulilah syukur sangat2 sebab dah dekat nak sekolah nie boleh la ummi tolong ayah sikit2 kan..
Bercakap pasal kurus kan badan nie benda paling susah apa dia???Tapi benda nie paling la digalak kan ataupun wajib la orang kata...MINUM AYAQ 3 LITER orang kedah cakap..

Percaya tak tiap kali azza follow up customer mesti diorg akan cakap

"kak tak boleh la minum air banyak2"

"kak asyik nak buang air je penat la cmni"

Nak tulis panjang-panjang pun anak dok panggil dah tu jom azza kongsi cara minum air nak tak,mana tau boleh la juga korang buat rujukan sebab azza sendiri amalkan cara nie tau..
oopppsss satu lagi kalau nak kurus ke nak gemuk ke,ambil suppliment atau tidak korang kena minum air banyak tau sebabnya:-

Air adalah satu elemen yang sangat penting didalam tubuh kita, ini kerana kandungan air dalam badan manusia 60% - 70% dari berat badan. Kandungan air dalam lemak, hanya 10%, tetapi bagi mereka yang obesiti, kandungan air dalam tubuh adalah kurang 60% . Jadi pengambilan air yang mencukupi secara konsisten membekalkan tubuh yg cergas, sihat dan mampu mendapatkan berat yang ideal.




Tips Mudah minum air,3 liter sehari..

  • Minum 2 gelas air, sebaik sahaja bangun dari tidur dapat mengaktifkan dan mencergaskan organ dalaman. (petua awet muda nie tau, rugi tak ikut, hihihi)
  • Minum air 1 gelas selepas solat subuh.
  • Minum air 1 gelas sebelum mandi.
  • Minum air 1 gelas Selepas mandi dapat membantu mengurangkan tekanan darah rendah.
  • Minum air 1 gelas selepas solat zuhur
  • Minum 2 gelas air 20 minit, sebelum makan, membantu sistem penghadaman
  • Minum 1 gelas air selepas solat asar
  • Minum 1 gelas air sebelum mandi petang.
  • Minum 1 gelas air selepas solat maghrib
  • Minum 1 gelas air selepas solat isyak
  • Minum 1 gelas air sebelum tidur, mampu menggelakkan strok dan serangan jantung pada waktu malam.

Kesan Buruk kurang Minum air..
  • Lemah daya ingatan/mudah lupa dan keliru.
  • Lesu pada waktu siang hari.
  • Mudah Sakit Kepala.
  • Memperlahankan kadar metabolisme badan. (berat badan sukar turun)
  • Dehidrasi (tubuh akan mengalami dehidrasi menyebabkan cairan diotak akan menurun, pengangkutan oksigen yang seharusnya mengalir keotak berkurang. Akibatnya sel-sel otak menjadi tidak aktif dan berkembang.
  • Darah menjadi lebih pekat.
  • Degupan jantung semakin meningkat.
  • Meningkatkan risiko kanser usus, kanser pundi kencing dan kanser payudara.
  • Menganggu fungsi ginjal, ini kerana air sangat penting untuk mencegah penyakit batu karang. (minum air secukupnya maka komponen pembentukan batu karang menjadi lebih mudah luruh bersama air kencing)
  • Kulit menjadi kusam, ini kerana kurang minum air menyebabkan aliran darah dalam kapilari dikulit juga tidak maksimal.
Jom kongsi kalau berfaedah dan bermanfaat.
azzaazyra.blogspot.com

Pengedar sah Shaklee
01132045363

Previous
Next Post »