TEKNIK MENERAN YANG BETUL- WANITA HAMIL HARUS TAHU.-CIK AZZA POT PET

Hari nie azza nak kongsi macam mana teknik meneran yang betul..
kadang-kadang kita nie walaupun anak dah ramai tapi jarang ambil tahu kan..apa yang kita tahu masuk labour room nak cepat-cepat teran je kan..ye lah..sakit dok tahan contraction lagi,mana dok kena seluk lagi..dah tak fikir dah teknik-teknik nak meneran nie buang masa je kan..



rasanya semua wanita takut,bimbang kan kalau ada koyak masa nak melahirkan,tambahan koyakan pada bahagian (perineum) atau kena gunting(episiotomy)..aarrrrrr ngeri kot.
masa tu mesti fikir berapa la aku kena jahit nie dan macam-macam lagi lah.
"Kebiasaanya mesti dah lupa teknik nak meneran dengan betul ketika bersalin..
untuk pengetahuan mommy2 semua teknik meneran yang betul dan pemakanan yang baik dapat mengelakkan koyak kan semasa kelahiran"



  •  Angkat kepala sehingga mencecah dada. 
  •  Mata pandang ke perut.
  •  Tangan pegang pergelangan kaki. 
  •  Elakkan mengeluarkan suara ketika meneran. Simpan tenaga untuk  meneran.
  •  Jangan sesekali mengangkat punggung agar luka koyakan tidak menjadi  besar pada vagina.
  •  Tarik nafas dalam-dalam dan teran seperti keadaan membuang air besar.  Pastikan anda tidak mengeluarkan nafas dengan kuat. 
  •  Teran sekuat-kuatnya selama yang boleh. Curi nafas dan sambung teran  di setiap kontraksi.
  •  Dengar arahan jururawat dan doktor.
  •  Elakkan menjerit-jerit sebaliknya banyakkan berzikir dan mengingati Allah  sehingga semuanya selesai.
Pengambilan set shaklee dapat membantu mommy2 semua dalam menjalani kesakitan yang dialami.



Set Bersalin Shaklee Asas terdiri daripada:
  • Vitalea
  • B Complex
  • Vitamin C 500mg SR
  • Ostematrik
Set Bersalin Shaklee Lengkap

Set Bersalin Shaklee Lengkap terdiri daripada:
  • Vitalea
  • B Complex
  • Vitamin C 500mg SR
  • Ostematrix
  • ESP (Energizing Soy Protein)



Untuk mommy-mommy beragama islam.





CARA PEMBELIAN SUPPLEMEN UNTUK TIROID


CARA 1

Anda boleh terus klik SET BERPANTANG ASAS DAN SET BERPANTANG LENGKAP ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan



CARA 2

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar bANDAR PERDA, BUKIT MERTAJAM dan SEBERANG PERAI.saya merupakan pengedar yang anda cari






Ingin dapatkan suppliment yang sesuai untuk anda dan keluarga anda..

Boleh terus whatsapp cik azza.
01132045363

Boleh cari cik azza di:
FB:-Sutera azyra
IG:- Cintahati_shaklee

Cik azza COD sekitar
  • Bukit Mertajam,
  • Bandar perda,
  • Bukit Minyak
  • Hospital KPJ
Cik azza juga membuat Penghantaran seluruh Malaysia.
Jangan lupa cari cik azza ye..



Comments

Popular posts from this blog

PERLU KE UJIAN PAP SMEAR UNTUK WANITA ? ATAU SAJA UNTUK MENAKUTKAN.

TANDA BATU MERIYAN JATUH-CIK AZZA POT PET.

RAWAT DEMAM DENGGI-CIK AZZA POT PET.