CARA MENGATASI KEPUTIHAN-CIK AZZA POT PET.

Hi selamat petang semua,sihat ka,lama noh cik azza tak melawat hampa semua..Cik azza??? Sihat je alhamdulillah.

Cik azza nak cerita sikit la pasal keputihan,Kita wanita mesti tak lari dari keputihan termasuk lah cik azza sendiri.

Semalam cik azza dapat call dari seorang perempuan mengatakan dia mengalami keputihan yang hijau apple dan MISS V dah start gatal.
keputihan nie benda yang normal,namun bila bila dah warna serta gatal dia kan menjadi sesuatu yang tidak normal.Keputihan berperanan sebagai PEMBERSIH didalam sistem pembiakan wanita.

"BILA DAH GATAL JANGAN CAKAP LA KAN GATAL DIA TAHAP MACAM MANA'




Keputihan adalah cecair atau lelehan lendir yang keluar dari faraj wanita.Selalunya keputihan nie berwarna kelabu keputihan dan jika telah berubah ke arah warna lain contohnya wrna kekuningan dan hijau itu dikhuatiri sudah dijangkiti kulat dan ianya dikatogeri serius .Dan paling teruk jika keputihan berketul dan berkeping-keping.

Keputihan yang Normal
Sekiranya lendir yang keluar tidak berwarna ,tidak ada bau dan tidak gatal Kiranya lendiran nie dalam pengukur untuk waktu kesuburan.

Keputihan Tidak Normal-Lendiran yang keluar seperti susu basi,berwarna kuning ,berketul serta berbau yang tidak enak,ia akan menyebakan kita gatal dan lebih teruk jika lendiran sudah bertukar berwarna hijau


Tips Mudah Elakkan Jangkitan vagina yang boleh membawa kepada keputihan tidak normal

  • Pastikan vagina sentiasa bersih dengan membasuh menggunakan sabun yang lembut dan air suam.
  • Jangan gunakan sabun wangi dan pembersih dalaman wanita. 
  • Selepas ke tandas , sentiasa lap dari depan ke belakang untuk mengelakkan bakteria daripada masuk ke dalam faraj dan menyebabkan jangkitan. 
  • Pakai underwear yang diperbuat daripada 100 % kain kapas, dan elakkan pakaian terlalu ketat.
Sememangnya bila ada keputihan boleh mengganggu hubungan kelamin..dan juga emosi kita yang sering mengalami keputihan.Apa yang cik azza tahu salah satu penyebab keputihan adalah bila ita terlampau stress.

Ada yang bertanya cik azza mengenai produk shaklee yang dapat mengatasi masalah keputihan,So dekat sini cik azza hanya boleh cadangkan 
SET KEPUTIHAN PREMIUM.


B-Complex - penting diambil oleh orang yang mengalami masalah keputihan kerana, kekurangan Vitamin B boleh menyebabkan jangkitan divagina.

Vitamin C - Kuatkan sistem imun badan untuk melawan bakteria, kulat.

Alfafa - Bersifat antikulat semulajadi.

Garlic- Berfungsi sebagai pembunuh kulat dan antibiotik semulajadi.

GLA - mengimbangi hormon dalam badan.

Vivix - detoks sel-sel badan dan bertindak sebagai agen antikulat.







Tu dia ehhh banyaknya nak kena telan nie,cik azza juga percaya setiap orang tindak balas mungkin berbeza,ada yang consume seminggu naik jerawat yang banyak,ada yang keluar berkeping-keping semua itu menyebabkan kita takut dan mula la fikiran memikirkan macam-macam kan.

Tapi percaya lah semua itu adalah Healing Crisis yang sedang dialami oleh individu itu sendiri..Sentiasa lah berfikiran positif dan teruskan pengambilan

Inilah kelebihan bila kita ambil set yang lengkap, hasilnya pun cepat. Dan disamping bantu selesaikan masalah keputihan banyak lagi manfaat yang kita akan dapat dari setiap produk yang kita ambil.


TESTIMONI 1
TESTIMONI  2


Cik azza hanya berkongsi dan sedia membantu mendengar masalah anda,nasihat cik azza jangan biarkan keputihan berlarutan kerana diri sendiri akan merana dikemudian hari..Insyallah cik azza bantu selagi terdaya.

Ingin dapatkan suppliment yang sesuai untuk anda dan keluarga anda..

Boleh terus whatsapp cik azza.
01132045363

Boleh cari cik azza di:
FB:-Sutera azyra
IG:- Cintahati_shaklee

Cik azza COD sekitar
  • Bukit Mertajam,
  • Bandar perda,
  • Bukit Minyak
  • Hospital KPJ
Cik azza juga membuat Penghantaran seluruh Malaysia.
Jangan lupa cari cik azza ye..

Comments

Popular posts from this blog

PERLU KE UJIAN PAP SMEAR UNTUK WANITA ? ATAU SAJA UNTUK MENAKUTKAN.

TANDA BATU MERIYAN JATUH-CIK AZZA POT PET.

RAWAT DEMAM DENGGI-CIK AZZA POT PET.