Nak Tahu Kenapa Masalah Kesuburan Perlukan Antioksida?

Related image


*Perkongsian dari Dr Fyda Noh*

Bila kita makin meningkat umur, sel2 kita dah banyak yang rosak termasuklah sel telur. Sebab itu kesuburan akan berkurang dengan meningkatnya usia.

Vivix shaklee yang mempunyai kandungan Resveratrol yang sangat tinggi, bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksida yang lain. Maksudnya, ia bantu kurangkan tekanan oksidatif. Tekanan oksidatif nilah yang hasilkan radikal bebas secara semulajadi dalam badan kita yang boleh rosakkan sel. Tu belum lagi campur pencemaran dari luar.

Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada dirosakkan oleh radikal bebas. Tau kan, wanita lahir dengan sejumlah telur siap-siap dalam ovari. Bila tiba masa, telur itu akan matang.

Apabila telur yang 'dilindungi' ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk membesar dengan baik & disenyawakan.


Berbalik pasal Vivix Shaklee. Jangan tak tau, Vivix dah terbukti mampu memperbaik sel-sel yang rosak dengan melindungi DNA manusia. Ini dibuktikan melalui kajian saintifik yang dinamakan Landmark Study 2.

Kesimpulannya, Vivix boleh membantu meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita dengan
✅meningkatkan lagi kualiti benih telur,
✅memanjangkan jangka hayat telur dan sekaligus ✅meningkatkan peluang untuk disenyawakan.

Dan Vivix juga bermanfaat untuk kesihatan secara menyeluruh.
BERMINAT DENGAN VIVIX SERTA KESUBURAN?INGIN HAMIL DENGAN IKHTIAR VIVIX?


Whatsapp : 01132045363
FB Page : Dunia Cantik

Comments