KEPUTIHAN AKAN MENYEBABKAN FARAJ TERSUMBAT DAN SUKAR HAMIL



Assalamualaikum adik kakak abang semua,azza?? alhamdulilah sihat anak-anak pun sihat, Hari ini entah kenapa azza teringat seorang kawan yang mengalami masalah keputihan namun masih belum terbuka hati untuk berubat..Kerana katanya jika suami sayang mereka akan terima seadanya..
Tapi jika kita sayangkan suami jom la ikhtiar,ditambah pula jika masih belum dikurniakan cahaya mata.

Sebagai wanita kita tak akan pernah lari daripada mengalami keputihan tidak kira la semasa hamil ataupun tidak hamil,sudah berkahwin ataupun masih bujang.

Penyakit keputihan merupakan suatu klasik yang dialami oleh semua wanita,namun hanya gejala dan komlikasi penyakit sahaja akan membezakan mengikut individu dan tahap kesihatan masing -masing.




Keputihan adalah masalah normal yang berlaku pada semua wanita,cuma yang membezakannya adalah dari segi serius atau tidak sahaja.
Keputihan berpenyakit biasanya berwarna kuning pekat dan kehijauan ,bau yang busuk dan gatal...Dannnn yang paling teruk apabila sang suami sudah mula mengeluh ketika "bersama"Masalah ini berpunca daripada jangkitan bakteria dan kulat.

Bakteria atau kulat ini akan menyerap masuk kedalam faraj seterusnya menyerang kawasan penghasilan ovum,kita sendiri boleh berfikir apabila kawasan kilang terganggu sudah pastil ovum yang terhasil akan mempunyai masalah dari segi keabnomalan.Ovum yang tidak normal tidak akan mampu bertahan lama ataupun kita boleh panggil cacat.



KEPUTIHAN AKAN MENYEBABKAN FARAJ TERSUMBAT DAN SUKAR HAMIL.


Selain daripada itu keputihan yang terhasil akan menyebabkan penyumbatan berlaku pada leher faraj.Sekali gus sperma akan mengalami kesukaran menembusi leher faraj sekiranya terdapat keputihan yang banyak.Selain itu kulat atau bakteria yang ada disekitar faraj juga boleh menganggu kualiti sperma yang memasuki faraj.

Senang nak faham azza bagitahu jika terdapat banyak keputihan sukar untuk kita hamil,dan jika sudah hamil masalah lain juga akan timbul,Jangan ambil mudah benda yang kita sentiasa lihat ini.


Related image


Cara  mencegah keputihan wanita

~ Pastikan bahagian dalam celah peha anda dibersihkan dengan sempurna. Jika tidak, warna kulit bahagian dalam akan bertambah gelap.

~ Penggunaan tuala wanita dan panty liner boleh mengundang kehadiran kulat. Jadi, pastikan anda sentiasa menjaga kebersihan alat sulit memasing.

~ Elakkan memakai seluar dalam yang terlalu ketat serta diperbuat daripada kain nilon.

~ Kurangkan kekerapan pengambilan ubat antibiotik.

~ Jika boleh, hindari pengambilan pil perancang keluarga.





OK JOM AZZA SHARE SEDIKIT CERITA ADIK NIE..

Image may contain: 4 people

[HAMIL SELEPAS KONSISTEN DENGAN SET KEPUTIHAN & SENGGUGUT]
.
Assalammualaikum. Saya Farah Qurratun Aini mama kepada 2 orang cahaya mata. Kisah saya dengan Shaklee bermula apabila saya mencari vitamin untuk meredakan sakit senggugut dan keputihan yang teruk sejak dari bangku sekolah lagi.
.
Dulu setiap kali datang bulan, senggugut pun akan datang juga sampai tahap tak boleh buat apa-apa aktiviti pon. Masa zaman sekolah dulu kawan-kawan cakap kalau senggugut angkat kaki sandarkan ke dinding boleh meredakan sakit sengugut tu. Masa zaman sekolah dulu takde ambil ubat atau sebarang vitamin cuma mampu menahan sakit sahaja.
.
Bila dah masuk kolej, baru lah belajar ambil ubat tahan sakit warna pink tu..itu pon sebab nak elak dari ponteng kelas..dan kalau time senggugut menyerang dan dalam masa yang sama ada kuiz, test, dengan assignment yang nak disiapkan kemudian time exam mestilah ubat tahan sakit tu menjadi penyelamat. Bila dah cuba-cuba maka jadi lah amalan. Memang tak pernah terputus stok ubat pink tu sehingga lah masuk kerja dan kahwin. Bila dah kerja memang terpaksa lah ambil MC setiap bulan. Menganggu jugak prestasi kerja masa tu.
.
Dan saya perasan yang keputihan juga makin teruk bila meningkat remaja. Pantyliner pon tak boleh terputus bekalan. Kena pakai dan kena sentiasa ada dalam beg. Semua ni memang rasa sangat-sangat terganggu. Bila buat aktiviti yang mengeluarkan peluh lagi meriah la keputihan tu keluar sampai kadang-kadang jadi gatal.
.
Alhamdulilah selepas konsisten mkn GLA Complex dan Alfalfa Complex selama 2bulan, sengugut dah takde, keputihan juga makin berkurang dan period datang pon cantik aje. Maksud nya kitaran period tu tetap setiap bulan. Bila kitaran haid dah tetap mudah untuk cari waktu subur dan peluang untuk hamil tu tinggi.
.
Dan alhamdulilah bersyukur sangat genap 9bulan lepas tu double line pun muncul .Berita kehamilan itu adalah hadiah ulangtahun kami yang pertama. Menangis kegembiraan kami suami isteri. Dan selepas bersalin kan anak sulung , saya selama setahun 3bulan tak datang haid. Sangat tak selesa. Simptom-simptom macam nak period ada tapi tak period pon. Dan memang merancang nak tambah anak lagi. Sebabkan tak period saya ikhtiar lagi dengan GLA Complex masa itu pada bulan Disember . 3bulan kemudian saya period dan bulan berikutnya April 2016 saya hamil anak kedua. Alhamdulilah.
.
Inilah Shaklee Effect saya. Terima Allah Terima kasih Shaklee

GLA - mengimbangi hormon dalam badan.

Alfafa - Bersifat antikulat semulajadi.



Vivix - detoks sel-sel badan dan bertindak sebagai agen antikulat.


Vivix shaklee mempunyai kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah "Oxidative Damage" yang penyebab kepada punca sel-sel dalam tubuh badan menjadi rosak.


Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage. Apabila telur yang 'dilindungi' ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk HIDUP, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN. Vivix Shaklee mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal.

Vivix juga membantu meningkatkan tahap tenaga, meningkatkan keupayaan sexual, melindungi daripada masalah prostat (lelaki) dan melindungi daripada kanser/barah pada sistem reproduktif (wanita)
.
.
Jika anda adalah salah seorang yang mengalami masalah keputihan yang entah berapa lama,Jom lah kita ikhtiar dengan Set Lengkap keputihan dari shaklee.Insyallah akan diberi jalan keluar kepada masalah yang anda sedang alami..Jom bebas keputihan
.
.
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Bukit Mertajam, Bandar Perda, Seberang Perai, Bukit Minyak,KPJ Hospital Penang .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seberang Perai,Bandar Perda, Bukit Mertajam,Bukit Mertajam.



Cik azza
ID:-1217675
Email: azl1za@yahoo.com
Call/SMS/WhatsApp: 01132045363


Previous
Next Post »