JANGAN SALAHKAN ISTERI JIKA TIDAK SUBUR,SAMA-SAMA IKHTIAR AGAR MUDAH DAPAT BABY.


Assalamualikum dan salam sejahtera... 

Perkara yang paling mengembirakan hati seorang suami dan isteri adalah apabila berita kehamilan selepas disahkan berkahwin.Namun bukan semua diantara kita akan dikurniakan anak walaupun selepas bertahun-tahun berkahwin.

Usah bersedih kerana setiap ujian yang diberikan ada hikmahnya yang tersembunyi. Sebagai hambaNya, apa yang perlu kita lakukan adalah terus berusaha dan berdoa.

Bila disebut soal kesuburan atau masalah kurang subur antara pasangan ni. Sebenarnya antara suami dan isteri tidak perlu untuk menyalahkan antara satu sama lain. Contohnya suami mengatakan isterinya kurang subur atau sebaliknya.Namun paling bimbang hal ini adalah isteri kerana apabila mereka lambat hamil,mereka telah berusaha untuk mencuba bermacam-macam kaedah,Suami jarang untuk mengambil tahu hal ini.


Image result for baby

Apa yang penting pasangan suami dan isteri ini perlu mengetahui apa punca yang menyukarkan mereka untuk mendapatkan anak.

Ketahui Punca Tidak Subur

Antara masalah kesuburan bagi wanita adalah seperti:

  • Masalah pada sistem reproduktif seperti cyst dan fibroid
  • Masalah kitaran haid yang tidak teratur
  • Masalah telur yang tidak matang
  • Usia yang meningkat menyebabkan kesan kepada kualiti telur yang dihasilkan.
Masalah kesuburan bagi lelaki pula adalah seperti:

  • Pra testikular iaitu gangguan hormon yang mengakibatkan testis tidak teransang dan bermasalah dalam menghasilkan sperma.
  • Testikular iaitu penghasilan sperma yang tidak sihat berpunca daripada sel yang rosak.
  • Post testikular iaitu gagal berejakulasi walaupun berupaya menghasilkan sperma yang normal.
  • Usia yang meningkat – hormone testosterone berkurangan.

Jom azza cerita sedikit bagaimana kandungan dalam vivix dapat membantu meningkatkan kesuburan suami isteri dan akan mendapat peluang untuk mempunyai anak..Insyallah.

Bagaimana Vivix Membantu Kesuburan Suami Isteri?

1. Vivix Mengandungi Resveratrol

Kandungan Resveratrol dalam Vivix adalah 10 kali lebih tinggi daripada biasa. Resveratrol ini bertindak sebagai antioksidan yang sangat kuat dan melindungi sel sel badan daripada rosak. Di dalam masalah kesuburan, resveratrol membantu melindungi telur yang belum matang dan  telah  matang daripada kerosakan. Apabila telur ini dilindungi, ia mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk hidup, membesar dan disenyawakan.
Dalam 1 kajian yang dijalankan oleh Dr. Erica Nikiforuk pada  January 2014, menyatakan Resveratrolmempunyai peranan dalam memelihara kesuburan, melindungi sel-sel telur yang tidak matang dan berpotensi dalam memanjangkan usia  kesuburan. 

2. Vivix Meningkatkan Mitokondria
Secara ringkasnya, mitokondria merupakan kilang tenaga kepada sel-sel badan termasuklah di dalam ovum. Tenaga yang cukup akan membantu ovum untuk split sepenuhnya  semasa proses persenyawaan berlaku.

Kesimpulannya, pengambilan Vivix dapat membantu meningkatkan kesuburan  lelaki dan wanita dengan cara meningkatkan kualiti sperma dan ovum , memanjangkan jangka hayat keduanya dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan.
Bagi lelaki juga, Vivix membantu meningkatkan tahap tenaga, meningkatkan keupayaan sexual, mengelakkan masalah mati pucuk dan dan melindungi kesihatan prostat.


Vivix kesuburan


Testimoni insan yang berjaya hamil..Alhamdulilah.


Nak rancang hamil? Boleh cuba amalkan Vivix Shaklee.. 
Tak tahu mana nak dapatkan Vivix Shaklee ini.

Image result for order disini

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Bukit Mertajam, Bandar Perda, Seberang Perai, Bukit Minyak,KPJ Hospital Penang .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seberang Perai,Bandar Perda, Bukit Mertajam,Bukit Mertajam.

Cik azza
ID:-1217675
Email: azl1za@yahoo.com
Call/SMS/WhatsApp: 01132045363

Comments