KERAP MORNING SICKNESS,JOM LEGAKAN SEMUA ITU SEKARANG.

Sesetengah wanita yang hamil diluar sana mengalami sedikit atau tiada langsung morning sickness sementara kebanyakan wanita hamil yang lain mengalaminya sepanjang hari dan kadangkala berlarutan sehingga trimester kedua. Tidak kira berapa teruk anda mengalaminya, morning sickness sebenarnya boleh dilegakan atau dalam beberapa kes dapat dielakkan dengan teknik yang betul.

Image result for morning sickness

Makanan Yang Anda Pilih

Bila mengalami morning sickness yang melibatkan loya atau muntah, mengawasi apa yang anda makan atau minum adalah akan menjadi sebab utama. Jenis makanan yang anda makan dan masa anda makan akan memberi kesan kepada apa yang anda rasai kemudiannya.


Memilih makanan yang segar dan sihat adalah lebih baik daripada makanan yang berminyak, pedas atau snek bergula. Ini akan memudahkan penghadaman. Jika makan apa-apa yang terlalu pekat membuat anda mual, makan makanan yang hambar. Makan makanan yang lebih kecil hidangannya dengan lebih kerap akan menjadi lebih mudah untuk badan untuk mencerna dan boleh menghalang anda daripada merasa tiba-tiba sakit.
 Cuba untuk mengelakkan perasaan 'terlalu penuh' atau terlalu lapar pada satu-satu masa.

Jika anda loya perkara pertama pada waktu pagi, cuba letakkan keropok dan air dekat dengan katil anda dan makan beberapa keping sebelum anda memulakan hari anda. Bangun perlahan-lahan dan elakkan tergesa-gesa atau melompat dari katil secara tiba-tiba.

Rehat dan Vitamin

Kekal terhidrat, mendapat tidur pada waktu malam yang baik dan menjaga badan anda dengan vitamin yang diperlukan juga boleh menghalang perasaan mual yang tidak diingini. Lebih sihat badan anda, lebih baik ia akan bertindak balas terhadap perubahan hormon. Cuba untuk tidur atau rehat apabila anda boleh dan elakkan terlalu penat jika boleh. Mengambil berat tentang badan anda semasa perubahan ini akan memberikan anda kemudahan sebagai balasan.

Ubat preskripsi

Jika morning sickness anda adalah sangat teruk, ubat-ubatan preskripsi boleh didapati. Ubat semula jadi tidak berkesan untuk sesetengah wanita, jadi pastikan anda berjumpa dengan doktor anda jika loya anda menjadi tidak terurus. Jika anda sedang mengambil ubat lain, ia adalah penting untuk memberitahu doktor anda kerana sesetengah ubat-ubatan morning sickness tidak boleh bergaul dengan baik dengan preskripsi yang lain.


Trimester pertama biasanya apabila morning sickness adalah paling teruk dan ia akan berkurangan apabila kehamilan anda berkembang. Ia boleh bertahan lebih lama bagi sesetengah wanita, tetapi kerana tahap hormon anda mula keluar walaupun, yang paling teruk loya anda harus berakhir. Mendapat banyak udara segar dan cuba untuk tetap tenang, bebas stress dan dalam kebanyakan kes, morning sickness boleh menjadi sekurang-kurangnya agak lega dengan beberapa perubahan gaya hidup yan
g mudah.

Sudah sedia dengan suppliment untuk kehamilan dan berpantang nanti?Ini semua merupakan perkara penting yang perlu ditekan dalam penjagaan ketika hamil dan selepas hamil.Bersedialah sebelum terlambat.

BAGAIMANA HENDAK DAPATKAN SEMUA SUPPLIMENT INI?

CARA 1

Anda boleh sahaja klik trimester yang anda sedang alami sekarang dan membeli terus dengan shaklee ,Penghantaran akan terus ke pintu rumah anda mengikut alamat yang telah anda tetapkan.
(Jika anda tidak dapat vitamin yang anda hendak melalui shaklee sila rujuk dibawah)

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Bukit Mertajam, Bandar Perda, Seberang Perai, Bukit Minyak,KPJ Hospital Penang saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seberang Perai,Bandar Perda, Bukit Mertajam,Bukit Mertajam.


Cik azza
ID:-1217675
Email: azl1za@yahoo.com
Call/SMS/WhatsApp: 01132045363

Comments