Skip to main content

SARAPAN BERKESAN UNTUK PEKERJA YANG SIBUK.

Image result for Sarapan berat


Bila bercakap je mengenai breakfast mesti terigat zaman dahulu kala,hahahaha
macam dah tua sangat je kan?

Dulu cik azza seorang yang berkerja shift siang kerja balik dah malam kerja nak cari katil je,bila kerja malam balik siang tidur jangan cakap la sampai sembab biji mata,asyik nak cari bantal je,makan ke mana breakfast apa tah lagi,sampai satu tahap cik azza susah nak terima breakfast bila makan mesti perut akan sakit.

Lama jugak keadaan macam itu mungkin disebabkan waktu bekerja yang tak menentu,bila time break pukul 3 pagi pun boleh pekena nasi kandar lagi..hahaha

Agak lama keadaan cik azza macam tu tak menentu,sampai satu tahap cik azza kena gastrik dan dengan izin allah juga cik azza dapat tukar Normal Shift,bermaksud jadual kerja dan makan cik azza dah jadi lain.

Memang lama cik azza berkerja shift antara 4-5 tahun.

Apabila sudah masuk berkerja normal cik azza berazam untuk tidak meninggalkan breakfast lagi salah satu sebabnya untuk meredakan masalah gastrik yang cik azza alami.

Namun untuk pemulaan memang susah juga hendak terima breakfast makan je perut akan sakit,bila makan je ulang alik masuk toilet ,Tapi alhamdulilah selepas beberapa lama dah boleh breakfast tapi datang pulak masalah baru asyik makan berat je.hahahah
Nasi lemak,roti canai,mee goreng,nasi kandar..Pukul 8 pagi dah pekena dah semua tu.

korang boleh bayangkan la bila masuk kerja belum pun 1 jam mata dan macam amoi sepet je nak pejam je.


SARAPAN YANG SIHAT UNTUK YANG SIBUK BERKERJA DAN TIDAK ADA MASA.

Bila jumpa ESP memang jatuh cinta berkali kali,permulaan ambil alasan biasa la nak anak putih gebu dan cik azza memang akan mencari soya yang memang terbukti kajianya,bukan soya yang sebarangan kejap lagi lain pulak penyakit datang.

Alhamdulilah memang gebu gebas nak i tau..hehehe sapa lagi nak puji anak sendiri kan.

ESP nie Memberikan tenaga berterusan, berasaskan protein tumbuhan yang berkualiti tinggi
Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah anda.  Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan dan perkembangan.


Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolated Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.*
Keistimewaan Shaklee

  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai secara genatik (NON-GMO) dibawah Program Pengekalan Identiti (IPP).
  • Setiap hidangan membekalkan 14gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol. (Nota: Jumlah protein soya yang disyorka  untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25gram sehari)
  • Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada  protein haiwan.
  • Membekalkan 9 amino asid.
  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.


Indeks Glisemik (GI) menunjukkan kesan makanan ke atas gula darah.  Karbohidrat yang terurai dengan cepat menyebabkan paras gula darah anda naik mendadak dan kemudiaannya menurun dengan pantas, menjadikan anda letih, mudah rasa terganggu dan lapar.  
Makanan Protein Soya Segera juga mempunyai tindakbalas “turun-naik” manakala untuk Makanan Protein Soya Segera dengan indeks glisemik rendah, paras gula darah kekal stabil, membantu mengekalkan tenaga, mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan bermanfaan untuk mengurangkan berat badan dan mengekalkan kesiharan jangka panjang.


Alhamdulilah sekarang gastrik dah semakin baik walaupun belum hilang sepenuhnya lagi.
Memang soya ESP terbaik,bukan hanya dapat kenyang dari pagi hingga lunch tapi ramai tegur kenapa makin putih..hehehe.

Korang memang nak lepaskan ESP nie ke?

cik azza percaya korang memang akan menyesal kalau lepaskan ESP kali ini kerana tak ada lagi ESP soya yang mempunyai kelebihan sebegini.

Ooooppppsss sebelum cik azza lupa kita dah dekat nak puasa kan,kalau ada yang tak suka ambil makanan berat semasa Puasa memang cik azza cadangkan ambil ESP.

Kebetulan bulan April memang ada PROMOSI cepat jom grab untuk puasa nanti,lepas puasa pun boleh ambil tau.



APA KATA MEREKA TENTANG ESP?














Image result for PROMOSI 2018 ESP




Promosi ESP dengan membuat pembelian 5 Botol esp dan ditambah 1 Botol Vitamin C anda telah layak mendapat Free membership dan Bonus untuk Next Month.

Ala banyak la sampai 5 Botol nak buat apa?

Apa susah korang share la dengan sedara mara,adik beradik,kawan-kawan office semua,mana tau nanti korang terbuka hati nak buat income 1000 seminggu jom wasap cik azza ok.

Jangan tunggu lagi wasap cik azza sekarang jugak..

I'am SHAKLEE Indenpendant Distributor
Azzatulazirah
SID 1290815
Fan Page : Dunia Cantik
IG: @cintahati_shaklee
Face Book : Sutera azyra.


Comments