SET BERPANTANG SHAKLEE 2018-IBU CERGAS BERTENAGA BABY KENYANG MENYUSU.

Semakin ramai ibu-ibu diluar sana sudah mengetahui kehebatan set berpantang shaklee,Selain mudah set berpantang shaklee dapat dan mudah diambil selepas 2 jam anda melahirkan.
Ingat lagi cik azza selepas melahirkan anak kedua,lepas je melahirkan nurse akan bagi kita minum milo or air suam untuk memberi kita memulihkan tenaga yang hilang.
Selepas je keluar Labour Room terus cik azza bancuh ESP minum.Waaaahhhh rasa badan bersemangat macam dah lama melahirkan.

Jika anda masih ragu-ragu dengan kebanyakan set berpantang yang berlambak diluar sana dan buntu untuk menbuat keputusan,cik azza cadangkan anda memilih SET BERPANTANG SHAKLEE.

Berpantang dengan Shaklee ,
Ibu Sihat, Susu Meriah, Baby Gebu
Kenapa kawan-kawan perlu memilih vitamim ini?
1) Selamat dan boleh diambil seawal 2 jam selepas melahirkan bayi.
2) Selamat kerana boleh dimakan oleh ibu walaupun anak sakit kuning dan jaundis
3) Selamat kerana ibu yang bersalin normal atau secara pembedahan boleh ambil suplemen Shaklee
SET BERPANTANG SHAKLEE
SESUAI untuk bersalin normal atau ceaseran
BUKAN JAMU-Selamat untuk ibu menyusu
Kelebihan set berpantang SHAKLEE
●memberikan tenaga
●Membantu pembinaan tisu dan sel pada tubuh
●Mencantikkan dan menyihatkan kulit
●Merapatkan dinding faraj
●Mengurangkan masalah keputihan
●Melancarkan darah nifas

VITAMIN CPLUS
●Sangat penting untuk sembuhkan luka.
●Penting dalam pembinaan tisu penghubung untuk cantum tisu yang koyak semasa proses bersalin
●Meningkat imuniti ibu untuk mengelakkan ibu mendapat jangkitan dari luka bersalin
●Memelihara kelenjar dari tekanan dan kecederaan termasuk kelenjar susu



VITALEA
●membantu nembekalkan 100% nutrient yang diperlukan oleh ibu berpantang untuk sembuhkan dari luka bersalin
●mengandungi IRON untuk membina semula sel darah merah yg banyak hilang semasa proses bersalin
●membantu ibu cergas dan bertenaga dalam proses berpantang
●membantu ibu dapat 100% zat yg ibu tidak dapat dari makanan kerana proses pantang makan yg dilalui

BCOMPLEX
●Memelihara sistem saraf dari tekanan dan STRESS
●mengandungi asid folik yg diperlukan untuk pembentukan sel dan tisu baru
●Menukarkan kalori kepada tenaga untuk mengelakkan ibu jadi gemuk
●Membantu menenangkan ibu dan menstabilkan hormon
●Mengelakkan dari post partum depression(meroyan)
●Memberi stamina dan tenaga untuk ibu berjaga malam menjaga bayi

OSTEMATERIK
●melembutkan najis untuk mengelak sembelit
●Mengurangkan lenguh badan ibu berpantang
●Mengurangkan sakit pinggang
●Membantu penghasilan semula darah yg banyak hilang semasa ibu bersalin.



Testimoni 1:-

[BUASIR KETIKA HAMIL SEMBUH & JAUNDICE CEPAT TURUN DENGAN SET BERPANTANG SHAKLEE]
.
Assalammualaikum Saya Farah Qurratun Aini ibu kepada 2 orang cahaya mata. Saya ingin berkongsi kisah Shaklee Effect saya selepas menggunakan set berpantang Shaklee yang sangat awesome tu.
.
Kisahnya saya mengalami sembelit ketika berpantangkan anak sulung pada tahun 2014. Ketika itu disebabkan tiada pengalaman saya lambat mengambil ostematrik. Kesan nya ketika hendak membuang najis sudah menjadi keras. Disebabkan itu saya mengalami pendarahan dan ada sedikit buasir. Namun begitu selepas berpantang saya tidak berusaha untuk menghilangkan buasir tersebut kerana saya tidak lagi mengalami sembelit dan tidak berasa sakit.
.
Namun begitu, disebabkan tidak mengambil kisah tentang masalah buasir tersebut, saya sekali lagi mengalami sembelit yang teruk ketika mengandungkan anak yang ke-2. Bila sembelit maka bausir pun muncul. Apa yang saya perasan , pengambilan coklat yang banyak ketika hamil menjadi penyebab saya sembelit. Bila dah sakit, bengkak dan berdarah saya terus mengambil Ostematrix, Omega Guard dan Garlic Complex. Alhamdulilah buat sementara waktu buasir tersebut tidak lagi sakit dan bengkak. Namun ketika usia kandungan 7 bulan ,saya merasakan buasir saya makin terkeluar disebabkan faktor bayi makin membesar dan menekan usus kita.
.
Apabila saya melalui proses bersalin normal, masalah buasir saya sampai ke tahap yang teruk. Menurut kata nurse yang datang melawat buasir saya dah keluar menjadi bentuk kelopak bunga ros dan saya dapat merasakan buasir tersebut bengkak. Doktor juga mengesyorkan saya melakukan pembedahan ikat buasir tersebut selepas berpantang. Kesan luka ketika proses bersalin juga membuatkan kesengsaraan yang amat sangat. Saya tidak boleh duduk dan jika berusaha untuk duduk pon saya perlu sengetkan punggung namun tidak lebih dari 15 minit. Menyusukan bayi juga saya terpaksa menyusukan secara baring.. Lagi bertambah sengsara apabila saya dan bayi di tahan wad semula kerana bacaan kuning bayi pada hari ke-3 13.7mg/dL. Keadaan diri yang begitu dan perlu menyusukan bayi sekerap yang boleh untuk menurunkan bacaan kuning membuatkan saya rasa sangat tertekan namun saya tabahkan jua hati. Fahamlah kan katil hospital macam mana..tinggi dan keras.
.
Alhamdulilah, asbab saya mengambil set berpantang Shaklee, esoknya hari ke-4 bacaan kuning bayi menurun dan petang itu saya boleh discaj dari wad. Bila balik rumah , saya pulun lagi beri susu sekerapnya kepada bayi dan malam tu saya mula mengambil Vivix. Alhamdulilah hari ke-5 bacaan kuning 12.2mg/dL dan hari ke7 bacaan kuning 9.5mg/dL dan doctor terus discaj anak saya dari kuning. Namun kami tetap membawa anak cek kuning sehingga hari ke-10 dan bacaan akhir kuning nya ialah 7.0mg/dL. Sepenuhnya anak saya sembuh dari jaundice
.
Selain itu, susu badan juga lebih meriah berbanding ketika berpantang anak sulung dan paling menakjubkan setelah 2 minggu konsisten ESP, Vita C, B-Complex, Ostematriks, Omega Guard, Garlic, Lecithin, dan Vivix , buasir saya semakin mengecut dan jahitan saya juga semakin sembuh. Saya dah boleh bergerak laju tanpa memikirkan luka jahitan dan saya tidak langsung berasa ngilu dibahagian jahitan. Saya tidak langsung alami sembelit walaupon saya mengambil minuman coklat. Yang paling saya teruja selepas berpantang buasir saya langsung tiada..nurse yang buat checkup ketika genap sebulan selepas bersalin juga terkejut melihat buasir yang teruk dahulu semakin sembuh dan Alhamdulilah saya yakin buasir saya sudah tiada dan tak perlu lagi melakukan pembedahan ikat buasir. Dan bonus nya, berat badan saya juga hanya tinggal 50Kg sahaja berbanding masa buat buku pink ketika usia kandungan 8minggu berat saya 55Kg dan pagi sebelum bersalin berat akhir saya 63Kg. Jumlah berat saya turun dengan Set Berpantang Shaklee ini ialah 13kg.
.
Alhamdulilah.. Itulah Shaklee Effect saya. Dan saya amat mengesyorkan ibu-ibu diluar sana yang mencari Set Berpantang pilih lah set berpantang Shaklee kerana ia sangatlah value for money!!



Testimoni 2


Testimoni 3



Testimoni 4






Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar  Bandar Perda, Bukit Minyak, .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seberang Perai dan kawasan sekitar yang dipersetujui.

Bergantung kepada masa dan juga keadaan yang telah dipersetujui bersama.

I'am SHAKLEE Indenpendant Distributor
Azzatulazirah
Whatsapp :01132045363
SID : 1290815
Fan Page : Dunia Cantik
IG: @cintahati_shaklee
Face Book : Sutera azyra.


Selamat berpantang

"Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim, Kau Berkatilah usaha kami dan rahmatilah keluarga kami dengan rezeki yang halal"

"Berilah kelapangan kepada kami dalam mencari supplemen dan set bersalin terbaik agar kami dapat menjaga kesihatan diri dan bayi yang baru lahir ini"


"Bantulah kami menjalankan tanggungjawab sebagai ibu bapa dan menunaikan amanah yang engkau anugerahkan kepada kami"

"Sihatkanlah keluarga kami dengan set berpantang shaklee ini ya Allah."

"Amin ya Rabb"
@Hargasetbersalin

Comments