BERJALAN CEPAT KAEDAH SENAMAN TERBAIK-CIK AZZA POT PET.

Hi semua,.siapa suka bersenam???haaaaa mesti ramai yang tangan dekat bawah kan..mesti la sebab cik azza pun jarang bersenam..hahaha seminggu kadang sekali je tu pun sebab kemas rumah berpeluh ketiak..hahahaha..kira bersenam la tu kan..

Zaman sekarang semua orang sibuk mana ada masa nak bersenam,bangun pagi balik kerja dah pukul 7 sempat ke nak jogging bagai kan..
Tau tak senaman nie ada macam-macam tak semestinya pergi gym je .

Senamam juga boleh buat dekat rumah,dipejabat mahupun tempat rekreasi..Mula la dengan berjalan dulu terutamanya kawan-kawan yang ada OBESITI.


Tahu tak senaman nie boleh dilakukan oleh setiap individu walaupun mereka ada obesiti,
Selalunya individu yang mengalami obesiti memang susah nak bergerak ,apatah lagi nak berlari mesti la akan sakit pada lutut dan pingul mereka kan..Namun mereka boleh je melakukan senaman ringan seperti berjalan kaki .Mereka boleh je berjalan kaki paling kurang 20 minit sehari atau mengayuh basikal setempat.

"Selain berjalan kaki individu obes juga boleh je mencuba senaman dalam air.Senaman ini lebih berkesan sebabnya mereka boleh melawan pergerakan dalam air dan kesan hentakkan senaman itu dilutut atau pinggul juga tidak terlalu kuat".



"Kalau zaman nabi dulu berjalan cepat seperti melangkah mengikut jalan yang menurun .Gaya berjalan sebegitu adalah bentuk senaman aerobik dan merupakan aktiviti senaman paling mudah."

Selain daripada apa yang cik azza bagitahu kan senaman berjalan mampu menguatkan tulang tau,sebabnya bila kita berjalan ia akan meningkatkan kepadatan tulang dan menghalang berlakunya osteoporosis.

Berjalan kaki mampu membakar lemak dan kalori.Dengan kata mudah,ia mampu membantu mengurangkan berat badan dan mengekalkan berat badan yang unggul.

Berjalan nie senaman percuma je la tak payah nak keluarkan duit belanja membeli peralatan senaman pun.Setiap hari buat 30 minit ataupun ikut keselesaan,tiada had usia ataupun had masa.Kalau buat seorang mesti boring kan apa kata ajak keluarga ke kawan-kawan ke.Tapi jangan ajak kawan yang sama geng pulak,ajak kawan yang memang kaki senaman dan boleh guide kita la jugak..Selain sihat boleh tambah keharmonian kan mengeratkan hubungan persahabatan dan kekeluargaan.

Selain daripada senaman dan pemakanan yang sihat suppliment juga menjadi salah satu aspek penting dalam kehidupan seharian kita pada masa sekarang,memandangkan persekitaran kita yang semakin tercemar dengan alam sekitar..

Antara suppliment yang terbaik seperti:-

1) VIVIX.

Resveratrol juga telah dilapoarkan bertindak sebagai pengaktif sirtuin dan telah dicadangkan untuk kesan anti-penuaan.Enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan tahap sensitivitinya.Apabila enzim ini telah diaktifkan ia akan membantu memperbaiki tahap insulin dan seterusnya membantu memperbaiki tahap diabetes seseorang.



2) PERFORMANCE DRINK

Memandangkan semua dah nak start senaman kan,so cik azza cadangkan ambil Performance Drink kenapa??
Sebabnya untuk memastikan badan kita tidak kekurangan air.Bila badan kita kurang,ia boleh menyebabkan masalah kesihatan.Performance Drink boleh membantu anda mengatasi masalah kurang air dalam badan atau erti kata lain dehydration.Performance Drink nie ala -ala minuman isotonik 100 plus,7 up cuma bezanya khasiat performance drink ini adalah lebih dari sekadar atasi dehydration.











Mencari pengedar shaklee pulau pinang
01132045363
Cik azza membuat penghantaran dari rumah atau area berdekatan(COD) selepas 2 hari order atau jika ada produk dekat tangan cik azza hantar terus.
Cik azza juga membuat kiriman melalui pos dan rm 10 sm rm 20 ss.
Jangan malu nak bertanya jika tidak sakit akan berlarutan nanti yang lain pulak datang.




Comments

Popular posts from this blog

PERLU KE UJIAN PAP SMEAR UNTUK WANITA ? ATAU SAJA UNTUK MENAKUTKAN.

TANDA BATU MERIYAN JATUH-CIK AZZA POT PET.

RAWAT DEMAM DENGGI-CIK AZZA POT PET.