MAKANAN PILIHAN RASULULLAH_CIK AZZA POT PET.

Tah kenapa tiba-tiba cik azza nak berkongsi makanan pilihan rasulullah,cik azza tak pandai sangat nak bercakap pasal agama tapi sekadar nak berkongsi nie boleh la..
Tak mau cakap banyak lah jom tengok apa cik azza tulis..


KURMA • Kurma sarat dengan serat yang tinggi ,gula semulajadi vitamin( A dan B complex) asid amino dan bahan mineral yang membantu mengekalkan tahap kesihatan prestasi optimun minda serta badan.

MADU.


 • Madu mengandungi nutrisi dan ubat ubatan yang tinggi dengan bahan antioksidan ,antijangkitan dan antibakteria.Madu menjadi altenatif perubatan secara tradisional untuk menyembuhkan penyakit usus luka-luka kulit dan batuk

DELIMA.

 • Delima kaya dengan bahan antioksidan yang baik untuk jantung .Saluran darah dan telah terbukti mampu menghalang pelbagai jenis sel kanser.

BUAH ZAITUN.

 • Buah Zaitun adalah sumber vitamin mineral dan asid amino yang terbaik Polifenol semulajadi dalam zaitun membantu mengurangkan tekanan oksidatif dalam otak

JINTAN HITAM.

 • Jintan hitam atau habbatus sauda mengandungi pelbagai komposisi kimia yang terdiri daripada crystalline nigellone ,15 asid amino,alkaloid ,saponin,protein dan karbohidrat.Ia merupakan mineral penting untuk perut ,buah pinggang ,fungsi hati ,peredaran darah dan sistem imunisasi

Rasulullah S.A.W bersabda "Perut manusia tempat segalam macam penyakit dan pencegahan itu adalah pokok dari segala perubatan"-Hadith Riwayat Al-Dailami.

Agaknya macam mana kita nak mencegah segala penyakit??Kita boleh je mulakan dengan menjaga pemakanan dan memantau aktiviti kita.

 • Makan mengikut sarana piramid makanan
 • Ambil buah buahan dan sayuran tempatan kerana masa memetik dan sampai kepada pelanggan adalah lebih singkat dan kurang pengunaan bahan pengawet
 • Mengambil makanan yang membekalkan cukup vitamin dan zat mineral
 • Makan mengikut waktu yang ditetapkan
 • Minum air yang mencukupi
 • Bersenan Sekurang kurangnya 20 minit sehari.
Jadi makanlah yang terbaik dan baik-baik Pastikan keluarga kita dibekalkan dengan makanan yang halal dan berkhasiat yang penting dari sumber semulajadi sama ada dalam bentuk makanan asal atau pil vitamin ekstrak dari bahan makanan .Walaupun air tangan ibu adalah yang terbaik dan paling berkat namun makanan disuap itu membina fizikal dan mental kan.

Kesimpulanya.

1)Makanan sunnah adalah makan makanan yang halal
2)Walupun shaklee bukan makanan sunnah,Tapi baik kan kalau perbuatan mengambil supliment untuk mengekalkan kesihatan dan kecegasan adalah sunnah Nabi S.A.W.
Mencari pengedar shaklee pulau pinang
01132045363
Cik azza membuat penghantaran dari rumah atau area berdekatan(COD) selepas 2 hari order atau jika ada produk dekat tangan cik azza hantar terus.
Cik azza juga membuat kiriman melalui pos dan rm 10 sm rm 20 ss.
Jangan malu nak bertanya jika tidak sakit akan berlarutan nanti yang lain pulak datang.

Comments