RAWAT DEMAM DENGGI-CIK AZZA POT PET.

Balik je dari tempat kerja semalam,semua peghuni flat berkumpul dibawah kerana ada kes demam denggi yang berlaku dikawasan flat.Bila dah ada anak nie hati ibu mana tak risau kan jika ahli keluarga didapati demam denggi..Mintak dijauhkan lah ye..Risau la sebab sekarang ramai yang menjadi mangsa dan dimasukkan ke hospital.

DENGGI?

Penyakit denggi adalah penyakit berjangkit merbahaya disebabkan gigitan nyamuk aedes yang boleh membawa maut. Ini kerana sehingga kini belum ada ubat untuk mengubati penyakit ini.

Denggi biasa terjadi di kalangan orang dewasa dan kanak-kanak. Penyakit ini biasanya berlangsung selama 10 hari dan kadang-kadang memerlukan masa yang lama untuk sembuh sepenuhnya.

Penyakit denggi paling kerap berlaku di kawasan bandar jika dibandingkan dengan luar bandar atau kawasan pedalaman.


Bila ada yang demam ramai la juga yang bagi petua nak kurangkan kesakitan semasa demam denggi nie,salah satunya SUP KETAM .Sebabnya Kajian ringkas didapati ketam mengandungi sejenis protein yang tinggi, yang dapat membantu pembinaan semula platelet darah yang hilang akibat virus denggi. Ini kerana pesakit demam denggi akan mengalami sindrom penurunan platelet yang ketara dalam tempoh beberapa hari selepas dijangkiti virus tersebut dan dalam kes denggi berdarah, platelet mungkin akan jatuh ke tahap paling minima, yang akhirnya membawa maut kepada pesakit.

Petua-petua lain untuk menyembuhkan demam denggi adalah daun betik, air 100plus, air kiwi, tembikai dan jus pegaga.



Image result for sup ketam



Di samping itu, amalkanlah tips-tips bagi rawatan alternatif yang boleh dicuba sebagai usaha untuk meredakan dan menyembuhkan pesakit demam denggi.

6 tips bagi rawatan alternatif sebagai penawar demam denggi:
  • Minum air suam / air masak dalam kuantiti yang banyak sekurang-kurangnya 3 liter sehari.
  • Reneh sup ketam sama ada ketam laut atau ketam nipah, kemudian beri kepada pesakit untuk dimakan dan pastikan sup ketam itu dihirup dalam kuantiti yang perlu sahaja.
  • Jus daun betik juga dikatakan mujarab sebagai penawar denggi dengan menumbuk daun betik matang sehingga lumat dan dapatkan jusnya. Berikan satu sudu kecil jus daun betik kepada pesakit.
  • Jus buah kiwi juga boleh dicuba dengan mengisar buah kiwi yang segar dan kemudian minum jusnya.
  • Jus kurma juga sama konsepnya dengan buah kiwi tadi. Cuma kisar bersama-sama air suam dan berikanlah pesakit untuk minum waktu pagi dan petang.
  • Makan tembikai dalam kuantiti yang banyak. Sebenarnya konsep ini adalah untuk mendapatkan jus tembikai tersebut bagi menggantikan cecair tubuh dan sifat buah tembikai itu sendiri yang menyejukkan badan.


Selain daripada itu rangkaian produk shaklee juga ada rawatan untuk mempercepatkan penyembuhan pesakit demam denggi.Orang tau-tua selalu cakap kita ikhtiar insyallah sembuh amin.

Performance Drink – Berfungsi untuk mengembalikan dan menstabilkan kandungan air di dalam badan. performance drink mempunyai garam yang menstabilkan badan. Performance drink juga memberikan tenaga kepada pesakit. Performance drink berbeza dengan 100Plus. Biasanya orang akan mengambil 100plus bila demam denggi. 100Plus tidak mempunya banyak garam natrium di dalamnya. Di dalam lebihnya banyak kandungan gula.





Nutriferon- Berperanan supaya badan mendapat signal untuk menghasilkan antibodi semulajadi untuk melawan virus denggi.Tindakan nutriferon adalah berlaku secara semulajadi.Ianya adalah amat selamat untuk badan

.


Bertindak dan fikirlah secara bijak jangan biarkan diri kita atau orang yang kita sayang pergi dengan sia.sia walaupun ajal dan maut itu bukan ditangan kita.Kerana kita sendiri sedar dan tahu DENGGI BOLEH MEMBUNUH.




DISINI CIK AZZA SERTAKAN CARA PEMBELIAN DENGAN LEBIH MUDAH UNTUK ANDA SEMUA.



CARA 1

Anda boleh terus klik DEMAM DENGGI ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan . Mudahkan?


CARA 2

Sila hubungi cik azza untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada cik azza. Sekiranya anda berada di sekitar BANDAR PERDA, BUKIT MERTAJAM ,KPJ HOSPITAL ,POLITEKNIK dan SEBERANG PERAI.Cik azza merupakan pengedar yang anda cari.


Cara 3

Atau pun anda boleh terus pergi branch shaklee yang berdekatan dengan anda dan membuat pembelian menggunakan ID cik azza seperti tertera dibawah.Pergi branch,ambil dan isi borang menggunakan ID cik azza dan tick barang yang hendak di orderkan.


SEMOGA DENGAN PERKONGSIAN INI DAPAT MEMBANTU ANTARA SESAMA KITA,BERUSAHA SELAGI TERMAMPU DAN JANGAN HANYA MENYERAH SEMATA-MATA.

KONSULTASI PERCUMA KEPADA YANG ORDER DENGAN CIK AZZA YE:
SHAKLEE ID:1217675
WHATSAPP:01132045363
FACEBOOK:Sutera azyra
PAGE: Dunia Cantik
EMAIL-azl1za@yahoo.com




Previous
Next Post »