DERITA SENGUGUT ATAU PMS _CIK AZZA POT PET

Sakiittttnya bila sampai waktu sengugut,tertonggek2,terlentang,duduk,berdiri semua tak kena ,langkah paling mudah dan cepat adalah mengambil ubat seperti panadol,aspirin,tramadol.Nak tahu tak semua ubat ini hanya untuk menahan kesakitan bukan menyembuhkan sengugut..

Tahu kenapa cik azza cakap macam itu sebabnya adik  azza sendiri pernah mengalami,kadang-kadang sampai lembik dan pengsan,Cik azza pasti ramai wanita diluar sana pernah mengalami sengugut dan mengambil ubat penahan sakit kan???
Selalunya sengugut akan datang waktu ketika haid "period" kebiasaannya dia kan bermula dengan sakit perut seperti memulas yang tidak terlampau sakit dan juga kitaran haid yang tidak menentu.

Sengugut biasanya dialami sewaktu remaja lagi atau sebelum berkahwin,tapi kadang kala dia akan hilang selepas berkahwin namum sesetengah kes akan menjadi lebih serius selepas berkahwin.

Untuk sengugut atau "Period Pain" yang teruk atau kronik ia akan menyebabkan wanita mengalami simthom atau tanda2 sengugut seperti:-

  • Sakit belakang
  • Perubahan Perasaan,menangis
  • Mudah marah@tertekan
  • Jerawat naik@Perubahan Hormon
  • Loya ,muntah-muntah
  • Cirit Birit

Ada diantara kita wanita hanya membiarkan ia berlalu dan melalui dengan perit ,nasihat cik azza jangan dibiarkan berlarutan kerana akan mendatangkan masalah lain seperti kemandulan.

 
ANTARA PUNCA SENGUGUT,

  • Peningkatan usia
  • Tekanan
  • Pengambilan minuman berkafien@Beralkohol
  • Faktor pemakanan
  • Pengambilan gula yang berlebihan.



APA KESILAPAN KITA DALAM MENANGANI SENGUGUT@PMS.

Tidak dinafikan setiap wanita akan mengambil ubat penahan sakit tiap kali sengugut menyerang,Sebenarnya tidak boleh menyalahkan sesiapa sahaja yang terpaksa melalui masalah sengugut ini kerana mereka tidak tahu pilihan yang lebih baik sebenarnya.Mereka juga tidak sedar sebenarnya mereka sedang "menjahanamkan" buah pinggang mereka secara perlahan lahan.

Sejujurnya cik azza sendiri pernah mengambil pain killer sebab sudah tidak tahan sangat,namun bila difikirkan kembali kalau sebulan sekali tiada masalah,tapi kalau bertahun tahun lamanya terpaksa "berkahwin "pulak dengan pill killer sanggup ke?Rasanya cik azza tak sanggup membiarkan kesan jangka panjang kepada buah pinggang,cik azza tak nak meyesal suatu hari nanti..

CARA MENGATASI  DAN MELEGAKAN SENGUGUT.(TIPS).
  • Tuam bahagian perut mengunakan "hot water".
  • Urut Perlahan dibahagian perut.
  • Minum air yang cukup.
  • Elakakn minum air gas kononnya dipercayai boleh lancarkan period.
  • Tidur dengan posisi disebelah kanan dan bengkok kan lutut.
  • Mandi dengan air panas atau air suam.

HILANGKAN DERITA SENGUGUT SECARA SEMULAJADI.

Kajian mencadangkan penghidap sengugut mengambil beberapa vitamin dan mineral yang dapat mengurangkan simptom sengugut ini:

  • Folic acid (400mcg)
  • Magnesium (400mg)
  • Vitamin E (400IU
  • Calcium(1000mg-1300mg)
  • Vitamin B6(50mg-100mg)

Pernah dengar tak setiap penyakit ada penawarnya ,cik azza yakin sekarang para wanita boleh menarik nafas lega dengan adanya GLA COMPLEX cik azza yajin kerana GLA COMPLEX tidak mengandungi bahan kimia dan dicipta dengan megunkan bahan semulajadi.Insyallah.


Testimoni 1


Testimoni 2



Testimoni 3
Dalam memberi kelegaan semasa mengalami kitaran haid cik azza cadangkan GLA selain mengurangkan sakit kepala dan membantu kitaran haid agar "tidak berterabur"setiap bulan.

Sebagai langkah pencegahan sengugut jangka panjang dan sekaligus masalah sengugut setipa bulan cik azza cadangkan kepada sesiapa yang menghadapi masalah sengugut untuk mengamalkan suppliment sengugut shaklee ini
SET SENGGUGUT SHAKLEE.

GLA
  • Mengalakkan dalam memberi kelegaan ketika kedatangan haid ,Biasanya asid gamma linoletik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan ketika kedatangan haid,sakit kepala,dan melegakna tanda tanda putus haid.

BCOMPLEX.

  • Pengambilan B COMPLEX  atau vitamin "ceria " ini dapat mengurangkan stress,ketegangan ketika haid dan mengawal emosi  serta megurangkan rasa sakit.


OSTEMATRIK.
  • Melegakan sakit belakang,kekejangan,dan gementar
  • Magnisium dapat membantu mengasimilasikan kalsium kedalam tulang.
  • Boron membantu dalam metabolisma tulang.
  • Zink,mangan,tembaga  membantu mengaktifkan enzim yang menbantu dalam kepadatan tulang





untuk semua kaum wanita yang menghidapi masalah sengugut apa tunggu lagi,nak tunggu sampai melarat kemana sayang,Para suami yang ada isteri sanggup ke tengok isteri anda menderita tahan sakit,kalau mereka gembira mesti kita pun gembira kan..Sanggup ke pengsan setiap bulan,sanggup ke asyik kena perli dengan bos ambil MC setiap bulan sebab sengugut....maaaluuuuu ehhh...
Insyallah indahnya jika semua kesakitan setiap bulan nie hilang kan???



CARA PEMBELIAN SUPPLEMEN UNTUK TIROID


CARA 1

Anda boleh terus klik SET SENGUGUT ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan



CARA 2

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar bANDAR PERDA, BUKIT MERTAJAM dan SEBERANG PERAI.saya merupakan pengedar yang anda cari








  • Nak tanya apa??Konsultasi?dan order Vitamin jom Hubungi cik azza
  • SMS/Whatsapp 01132045363
  • Facebook/Page : https://www.facebook.com/Dunia-cantik.
  • Cik azza akan sediakan konsultasi percuma jika membuat pembelian melalui cik azza
  • Atau boleh mengunakan ID - 1217675 untuk buat pembelian terus di branch berdekatan anda.

Previous
Next Post »