KEGIRANGAN ALAM IBU - CIK AZZA POT PET

Alhamdulilah cahaya zuyyin qalesya dah masuk 3 bulan,sekejap je rasanya bergelar ibu kepada hero dan heroin,bersyukur dan gembira jangan cakap la bercampur baur je rasanya.
Selain mengambil keputusan membesarkan cahaya dan Nifail didepan mata bukan satu keputusan yang mudah..


Menjadi seorang ibu bukanlah satu tanggungjawab yang mudah .Namun tidak dinafikan ia memberi pengalaman yang cukup indah.Pengalaman membesarkan anak-anak rasanya lagi seronok kalau melalui susu ibu.Cik azza terkilan kerana anak sulung cik azza tidak dapat menyusu terus kerana faktor kesihatan dia.Sebab itu bila anak cahaya lahir cik azza membuat satu keputusan yang boleh dikatakan drastik juga la.

Bagi cik azza susu ibu sememangnya istimewa kerana ia memanfaatkan lahi kesihatan ibu dan anak selain mengeratkan hubungan keduanya,Bila kita menyusa ini adalah satu tanggungjawab sebenarnya dalam membesarkan anak dan pelbagai persoalan akan timbul kan dan merisaukan emosi ibu itu sendiri.

Betul ke apa aku buat nie?Bagaimana kalau tak lekap dengan baik?Apa beza susu ibu dengan susu Formula?Kalau aku dah mula kerja nanti macam mana?

Penyusuan  susu ibu secara berterusan sekurang kurangnya dalam tempoh 6 bulan pertama bayi memang cara yang paling berkesan dalam memastikan kesihatan bayi.

Selain terbukti mampu melindungi bayi daripada jangkitan ,susu ibu juga memberi manfaat kekal bersama ibu selama bertahun tahun.

"Kebanyakan ibu tidak ada masalah nak memberi susu kepada bayi kecuali untuk ibu yang anak sulung ,dan juga ibu yang berkerjaya kerana menjadi satu cabaran untuk mereka.
Sebelum memulakan kerja untuk ibu menyusu konsep DEMAND DAN SUPPLY adalah penting.

 DEMAND DAN SUPPLY.
Maksudnya bila demand banyak supply pun kena la banyak ye,bila baby dah makin kuat menyusu direct ataupun kita pam secara konsisten,maka makin banyak makin banyak la susu terhasilkan
semakin kerap kita kosongkan bresast makin banyak susu terhasil tau.Itulah konsep DEMAND N SUPPLY



PERLU KE SAYA AMBIL SUPPLIMENT UNTUK MENAMBAH SUSU YE?

Nama je cik azza Pengedar Shaklee tapi cik azza akan berkongsi yang mana cik azza rasa ia benar ye,Sebenarnya suppliment adalah untuk memberi sokongan kepada para ibu dalam proses menyusukan baby ye untuk support kesihatan ibu-ibu bukan untuk pekatkan susu atau apa ye,Tapi kalau ada kebaikan diantara semua itu tak salah kan..sebab cik azza ambil suppliment untuk menghasilkan susu disamping mengamalkan konsep yang cik azza beritahu tadi.

Bila dah jadi ibu semua benda kita kena buat dari segi pengurusan si ayah hingga la kepada anak-anak,kadang kadang badan terasa letih dan penat
Disitulah suppliment memainkan peranan,suami perlukan isteri anak perlukan ibu.
Kesimpulanya jaga lah kesihatan ye.

Kalau ada yang berminat dengan supplimet shaklee dan menambah kesihatan ibu-ibu secara semulajadi boleh terus hubungi cik azza ye:-





Previous
Next Post »