Skip to main content

SKILL SEKS UNTUK CEPAT DAN MUDAH HAMIL - CIK AZZA POT PET

Assalamualaikum..

Hari ini cik azza nak berkongsi pengalaman untuk mudah hamil (Insyallah jika di izinkan) ,Bukan mudah untuk kita sebagai wanita hamil dengan cepat dan kadang-kadang akan boleh mengakibatkan kita stress bila asyik diaju soalan yang sama je setiap masa..Betol dak??

Bila balik kampung je orang yang menyibuk mula bertanya "hai tak mengandung lagi ke" Merancang jangan lama-lama sangat" Semua ini akan menyebabkan kita mengalami tekanan perasaan.Tekanan perasaan pula boleh mengurangkan lagi peluang anda untuk hamil.Dalam kebanyakan kes, cuma perubahan kecil sahaja yang perlu dibuat untuk menolong anda hamil dengan cepat.


Image result for Bila nak mengandung ni cartoon
TIPS UNTUK MUDAH HAMIL (INSYALLAH JIKA DIIZINKAN ALLAH)

1. Waktu Terbaik Untuk Melakukan Hubungan Seksual:-
Adalah penting bagi pasangan yang inginkan zuriat mengetahui tentang masa yang sesuai untuk melakukan hubungan seks iaitu pada waktu wanita subur (masa pengeluaran telur @ ovulasi). Bila dan bagaimana untuk mengetahui waktu subur anda? Anda boleh dapatkan ovulation kit di mana2 farmasi. Ovulation kit ini boleh membantu anda menentukan bilakah masa subur anda. Anda perlu tahu bahawa telur yang matang hanya hidup 24 jam sedangkan sperma pula hidup 48 hingga 72 jam dalam tubuh wanita. Oleh itu, sekiranya anda melakukan hubungan seks sebelum saat ovulasi lebih baik berbanding selepas ovulasi.
2. Kekerapan Melakukan Hubungan Seksual:-
Ini adalah bergantung kepada setiap pasangan itu sendiri. Tidak ada angka @ fakta yang tepat yang dapat memastikan berapa kali seseorang itu harus melakukan hubungan untuk hamil. Ada wanita yang hamil hanya dengan satu kali sahaja tetapi ada juga yang memerlukan waktu yang lebih lama. Bagaimanapun yang paling penting ialah “berapa kerap” anda melakukan hubungan pada ” waktu subur”. Sebab, jika anda melakukan hubungan banyak kali pun, tetapi bukan pada masa anda (isteri) subur, potensi untuk mengandung tetap tipis atau boleh jadi langsung tidak ada.
3. Nikmati Proses Hubungan Seksual Anda:-
Daripada penelitian pakar menunjukkan bahawa ketika seorang wantia mencapai orgasme – klimaks semasa hubungan kelamin – akan membentuk suasana alkaline pada vagina yang mana sperma suka keadaan ini, berbanding keadaan normal vagina. Jika anda mencapai orgasme pada saat yang bersamaan atau sesaat sesudah pasangan anda ejakulasi maka kesempatan sperma untuk selamat sampai di servik – rahim – lebih tinggi.
4. Posisi Hubungan Seksual:-
Posisi seks yang dicadangkan berikut ini mungkin dapat meningkatkan kemungkinan terjadinya kehamilan. Posisi suami di atas adalah yang terbaik untuk anda hamil. Letakkan sebuah bantal kecil dibahagian pinggul anda, sehingga pinggul anda beristirahat untuk menampung sejumlah sperma selama 15 minit atau lebih selepas anda berdua mencapai klimaks bersama sama.
Keadaan ini akan memudahkan sperma berenang ke dalam rahim. Jangan menggunakan bantal yang besar dan terlalu tinggi, kerana ia akan menyebabkan sperma terkumpul dibelakang rahim sahaja dan ini akan menyukarkannya untuk berenang dan bergabung degnan sel telur, yang akhirnya menjadikan usaha anda sia-sia saja.
Manakala posisi seksual yang perlu dielakkan bila anda ingin hamil adalah posisi wanita di atas, duduk atau berdiri, yang akan menyebabkan sebahagian dari sperma keluar dan hanya tersisa sedikit sperma yang mencuba berenang ke arah sel telur. Hukum graviti.
5. Jangan Banyak Bergerak Setelah Melakukan Hubungan Seks:-
Tidak ada bukti yang menunjukkan bahwa jika anda tidak bergerak gerak selepas hubungan akan meningkatkan potensi untuk hamil. Karena sebenarnya sperma sudah berada di dalam servik – rahim – sesaat setelah ejakulasi. Namun adalah digalakkan agar anda memberi masa untuk sperma berenang ke servik seperti yang diterangkan sebelumnya. Anda juga diingatkan agar tidak membersihkan vagina anda dengan cairan pembersih vagina setelah melakukan hubungan seksual kerana cairan pembersih vagina adalah bersifat toksic untuk sperma.
6. Buat Para Suami:-
Para suami sebaiknya menghindari memakai seluar dalam yang terlalu ketat atau mandi air panas, ini kerana ia akan menurunkan kemungkinan kehamilan kerana proses penekanan atau panas kawasan testis (pembentuk sperma). Ini berkait dengan tabiat atau amalan kebiasaan.
7. Relaks:-
Setiap pasangan suami isteri perlu sentiasa tenang dan tabah dalam menghadapi apa jua stress @ tekanan. Ini kerana stress atau tekanan terhadap sesuatu masalah ini mampu menurunkan keupayaan untuk hamil.
Jika ada masalah kongsilah bersama-sama para suami sokonglah isteri anda kerana jika melibatkan perihal mengandung mereka akan lebih tertekan berbanding sang suami.
Jika ada masalah ditempat kerja jangan dibawa balik hingga ke tempat tidur ye.
@Panduan Hamil.

AMALKAN PETUA DAN RAHSIA KESUBURAN DENGAN  VITAMIN CINTA DAN KESUBURAN
Cik azza menyarankan dan mencadangkan agar pengambilan vitamin kesuburan akan dapat membantu para wanita yang mengalami masalah keputihan,period tidak teratur(Terlalu lama period,terlalu kerap period,sekejap ada sekejap tak ada)Insyallah marilah kita merawat masalah tersebut kerana masalah ini berkemungkinan untuk hamil lebih tinggiGLA COMPLEX


Berperanan membantu masalah haid atau period yang tidak teratur,dan membantu menhasilkan cecair serviks bukan sahaja yang subur malah berkualitiVITALEA IRON FORMULA
Pengambilan vitalea adalah bagi memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian yang diperlukan dapat dipenuhi,Kebiasaanya pengambilan makanan harian kita tidak dapat ini atas banyak faktor dan kekangan.Uniknya Vitalea atau multivitamin mengandungi formula iron yang sangat penting untuk tubuh

ALFAFA COMPLEX


Alfafa atau lebih dikenali dengan Vitamin Cinta 
Ia akan dapat membantu rasa sakit ketika bersama,
mengatasi masalah keputihan,haid yang tidak teratur,sengugut dan membantu dalam hubungan suami isteri kerana fungsinya seperti Herba Kacip Fatimah


B-COMPLEX


Memainkan peranan penting dalam mengatasi kemurungan atau (anti -stress) dan membantu untuk mengstabilkan hormon ,Vitamin B COMPLEX ini juga turut mengandungi asid folik dan Boitin yang sangat penting untuk pembentukkan daran dan pengstabilan hormon 

VITAMIN- E COMPLEX

Vitamin E membantu meningkatkan Hormon Seks samaada untuk lelaki mahupun wanita ia juga bagus untuk jantung dan dalam pada masa yang sama boleh meningkatkan pengeluaran hormon testosteron

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE


Cara 1 - Anda boleh terus klik SET KESUBURAN  ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Bukit Mertajam, Bandar Perda, Seberang Perai, Bukit Minyak,KPJ Hospital Penang .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seberang Perai,Bandar Perda, Bukit Mertajam,Bukit Mertajam.


Cik azza
Email: azl1za@yahoo.com
Call/SMS/WhatsApp: 0113205363
01132045363

Buatlah secara ikhlas dan jangan ada niat yang tidak baik,Amal dan buatlah apa yang sepatutnya jangan lah buat ala kadar sahaja konsisten dan displin dalam melakukan sesuatu barulah dapat hasil yang terbaik insyallah.

CIK AZZA PENGEDAR SHAKLEE PULAU PINANG DAN COD BUKIT MERTAJAM,BUKIT MINYAK,BANDAR PERDA,KPJ HOSPITAL..INSYALLAH CIK AZZA BANTU SELAGI TERMAMPU AMIN

Comments