APA PERSEDIAAN IBU MENYUSU UNTUK RAMADAN.BERPUASA ATAU TINGGAL SAHAJA? - CIK AZZA POT PET

Ramadan bakal menjelma datang..

Apa persiapan ibu-ibu untuk diri dan bayi?
Alhamdulilah Ramadan bakal tiba lagi,Ibu-ibu dah buat persiapan atau belum?Betul ramai cakap diluar sana kalau anak menyusu ibu kiranya boleh skip la puasa takut anak lapar,Tak salah tak juga cik azza nafikan,Namun jangan lupa ye..Kiranya anak menyusu selama 2 tahun,Puasa pun skip 2 tahun ye?
Ganti atau tidak?Oppppsssss persoalan ada dengan anda semua ye..Jika anda menlengkapi semuanya alhamdulilah..

Sebenarnya bulan puasa bulan yang mulia. Bulan Ramadhan bulan keberkatan. Tak perlu takut pada bulan Ramadhan. Bulan inilah bulan kita melipat gandakan amalan ibadat  dan menghapuskan dosa kita.

Bulan puasa antara saat-saat paling getir bagi seorang ibu yang menyusukan anaknya. Kebanyakan ibu yang menyusukan anaknya buat pertama kali di bulan puasa sangat yakin (atau cuba meyakinkan diinya sendiri) bahawa pengeluaran susu badannya takkan terjejas walaupun masih berpuasa. Bak kata pakar motivasi, berfikiran positif!

Namun, masalah biasanya timbul bila nak masuk minggu ke2/3. Sedikit-demi sedikit pengeluaran susu badannya berkurang sehingga memaksa mereka membuat pilihan yang sukar; sama ada tidak berpuasa untuk menyusukan anak atau terus berpuasa dan memberikan anak mereka campuran susu formula. Ya betul, ibu menyusu diberikan rukhsah untuk tidak berpuas, tapi kan lebih baik jika mampu berpuasa sambil menyusukan anak?

Ibu menyusu yang berpuasa diwajibkan mengambil makanan berzat. Jangan skipp bersahur. Kita sangat disarankan untuk mengambil suplement sebagai persediaan. Ini bagi memastikan badan kita tidak mudah letih, lesu dan susu berada pada kadar yang sepatutnya dan mengelak berlakunya dehidration.


Supplement terbaik untuk ibu menyusu ketika Ramadhan :
Supplement terbaik untuk ibu menyusu ketika Ramadhan. Ia sangat membantu dalam membekalkan protein yang secukupnya dan menghasilkan susu yang optimum.


Minuman tenaga yang dapat membekalkan tenaga kekal berpanjangan dan mengelak berlakunya dehydration.
Mealshake 

 Tinggi dgn serat dan membekalkan nutrien.
APA KATA IBU MENYUSU SEMUA?


Supplement Terbaik Untuk Ibu Menyusu ketika Ramadhan


BAGAIMANA NAK DAPATKAN SET RAMADAN UNTUK IBU MENYUSU INI?


CARA ORDER SET MENYUSU RAMADAN SHAKLEE


Cara 1 - Anda boleh terus KLIK DISINI  ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Bukit Mertajam, Bandar Perda, Seberang Perai, Bukit Minyak,KPJ Hospital Penang .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seberang Perai,Bandar Perda, Bukit Mertajam,Bukit Mertajam.


Cik azza
Email: azl1za@yahoo.com
Call/SMS/WhatsApp: 01132045363

Comments