JANGAN KERANA POPULARITI SESUATU PRODUK ANDA MUDAH TERPEDAYA KEBERKESANANYA -CIK AZZA POT PET.

Image result for KERATAN AKHBAR KESIHATAN


BERHATI-HATI!!!!


BERWASPADA!!!!

PRIHATIN!!!!

Dengan lambakan pelbagai produk kesihatan di pasaran sekarang ni, apa yang kita boleh buat ialah sentiasa beringat dan jangan mudah terpengaruh dengan iklan dan testimoni berkaitan produk terbabit.

Pastikan kita siasat dahulu :



  • Syarikat pengilang dan syarikat pengeluar

    • Bahan kandungan yang digunakan
    • Status produk samaada betul-betul berdaftar 
      • Jika produk kosmetik atau produk tradisional pastikan berdaftar dengan BPFK
      • Pastikan no. Notifikasi produk betul2 wujud
      • Pastikan betul-betul mendapat pengiktirafan dari badan tertentu seperti SIRIM dan sebagainya
    • Kehalalan sesuatu produk atau bahan yang digunakan
    Sedikit ringkasan dari keratan akbar hmetro dengan tajuk Cantik Beracun ( Artikel hmetro : Cantik Beracun ) :



    Related image




    Pada 4 Mac 2014, Cawangan Penguatkuasa Farmasi telah menjalankan serbuan secara serentak di 17 premis yang disyaki memiliki dan menjual produk kesihatan yang dicemari Racun Berjadual iaitu SIBUTRAMINE, TADANAFIL dan SILDENAFIL… 

    Hasil rampasan mendapati kebanyakkan produk tersebut adalah dalam bentuk paket minuman dan dijual dengan harga yang tidak munasabah serta mempunyai tuntutan-tuntutan seperti untuk melangsingkan badan serta meningkatkan tenaga. Siasatan lanjut juga mendapati produk-produk tersebut banyak dijual melalui internet dan mudah diperolehi.

    Pengguna dinasihatkan supaya jangan mudah terpedaya dengan produk makan dan minuman yang mempunyai tuntutan seperti boleh meningkatkan keupayaan seksual serta melangsingkan badan. Elakkan pembelian produk kesihatan melalui internet kerana sumber dan status produk kesihatan tersebut tidak dapat dipastikan

    Pengambilan produk seperti ini boleh MEMBAHAYAKAN serta MENGANCAM NYAWA!

     Pengguna zaman sekarang tidak perlu bersusah payah untuk mencari jalan penyelesaian kepada masalah kesihatan atau kecantikan kerana lambakan produk di pasaran dan ianya boleh didapati dengan semudah satu klik. Hanya layari beberapa laman Facebook atau Instagram, anda pasti akan terjumpa dengan produk yang ingin dicari. Cakap je nak produk apa, memutihkan, melangsingkan, ubat resdung, semuanya ada!

    Tetapi, adakah anda peka dan tahu tentang produk yang anda gunakan? Maklum balas positif dari pengguna lain dan kata-kata manis penjual mungkin dapat meyakinkan anda untuk menggunakan produk tersebut tetapi ianya tidak memadai kerana produk tersebut boleh menyebabkan nyawa anda tergadai!


    PILIHLAH SUPPLIMENT SEMULAJADI.

    Image result for shaklee malaysia website

    Shaklee adalah produk makanan tambahan, bukan ubat ye. Shaklee adalah vitamin semulajadi dimana tiada pewarna, pengawet dan juga bahan kimia yang merbahaya.

    Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada SHAKLEE kerana telah berjaya membuat sesuatu yang sangat berbeza dari produk yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN.

    Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan sepenuh hati pada tiga perkara iaitu SENTIASA SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.



    SENTIASA SELAMAT
    1. TIDAK Mengandungi Paraben
    2. TIDAK Mengandungi Triklosan
    3. TIDAK Mengandungi Phthalates
    4. TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
    5. TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
    6. TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
    7. TIDAK Mengandungi Glikol
    8. TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
    9. TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
    10. TIDAK Mengandungi Ammonia
    11. TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
    12. TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
    13. TIDAK Mengandungi Formaldehyde

    SENTIASA BERKESAN

    Kami menjamin keberkesanan.

    • Lebih daripada USD300 juta yang dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan
    • Bukti eksperimen Shaklee adalah yang terbaik dalam semua ujian.
      1. Pada masa yang sama., ia membuktikan bahawa mengambil makanan tambahan yang salah adalah buruk daripada tidak mengambil apa-apa makanan tambahan!
      2. Shaklee telah menerbitkan jurnal penyelidikan saintifik. Ini telah menunjukkan komitmen shaklee dlm penyelidikan dan pembangunan produk untuk memastikan keberkesanan produk.

    SENTIASA MESRA ALAM

    Dr Forrest Shaklee mengasaskan syarikat shaklee pada prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi.

    • Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
    • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
    • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
      • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
      • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
      • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau

    Related image

    • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
      • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
      • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
      • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
      • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
      • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
        daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California.

    Perkara paling penting sekali pernah tak korang check adakah produk yang korang guna itu ada LANDMARK atau tidak?

    APA ITU LANDMARK STUDY?

    Landmark study ini bermaksud kajian yang dibuat dengan tujuan untuk membuktikan sesuatu perkara itu dinilai dan dilihat oleh semua orang. Selain itu, ia juga dapat mengkaji keberkesanan produk Shaklee dalam jangka masa panjang.. Jangka masa yang dilihat adalah dalam 40-50 tahun selepas makan produk Shaklee. Landmark Study ini juga dijalankan oleh mereka yang pakar dalam bidang berkaitan dan kajian yang dibuat juga boleh dinilai atau dinilai semula oleh mana-mana pakar/pihak ketiga di bidang berkaitan.



    KENAPA SUSAH PAYAH NAK BUAT LANDMARK STUDY?

    Buat pengetahuan anda di luar sana, hanya Shaklee sahaja satu-satunya syarikat supplement di dunia yang mempunyai Landmark Study.. Pihak Shaklee ni memang nak sangat buat Landmark Study kerana, apabila Mr Roger Barnett (CEO Shaklee) membeli company Shaklee, beliau berasa tak puas hati kerana ramai orang cakap yang vitamin Shaklee bagus.. 

    Semua company boleh claim yang produk keluaran syarikat mereka bagus tetapi mana landmark studynya?? Tak de bukti.. Pihak Shaklee juga memang nak buktikan bahawa produknya benar-benar mampu meningkatkan taraf kesihatan para pengamalnya.

     Oleh yang demikian, pada tahun 2007, Mr Roger Barnett telah melantik National Health and Nutrition Examination Survay (NHANES) iaitu satu badan survay di bawah National Center for Health Statistics (NCHS) yang dipercayai mempunyai reputasi yang sangat tinggi dalam membuat survay berkaitan dengan status kesihatan dan nutrisi penduduk US untuk membuat landmark study berkaitan Shaklee..Hebat kan..  

    Image result for shaklee malaysia website



    MEREKA BIJAK MEMILIH

    masalah resdung jerawat berkurang minum vivix shaklee


    MASALAH RESDUNG DAN JERAWAT YANG DASYAT

    Sebelum ini, saya menghadapi masalah resdung dan jerawat yang amat dahsyat sehingga mengganggu banyak tumpuan saya  terhadap rutin harian. Setiap pagi, saya pasti akan mengalami masalah bersin yang teruk sehinggakan nak kelas pun saya rasa tak selesa.
    Belum lagi bab jerawat yang penuh di wajah sehinggakan saya rasa malu dan seolah rasa rendah diri. Lagi-lagi bila time datang bulan.. bertambah meriah jerawat di wajah saya ni! Masalah resdung ini bukan sahaja membuat bahagian hidung dan seluruh wajah saya menjadi gatal-gatal, malahan ada masanya sehingga tahap saya sakit kepala. Keadaan ini amat mengganggu situasi saya sebagai seorang pelajar kolej.
    Pada ketika itu, rawatan yang saya mampu dan tahu hanyalah bergantung dengan ubat-ubatan yang dapatkan daripada farmasi. Memang berkesan namun hanyalah sementara. Namun, jika saya stop aje makan ubat terus simptom-simptom tadi datang balik.
    Akhirnya, mimpi ngeri saya mula tiba ke penghujungnya apabila saya bertemu dengan produk Shaklee di Facebook upline saya, Mami Ayu Adyani.

    AMBIL VIVIX SEBAGAI PERMULAAN

    Setelah menceritakan masalah yang saya hadapi serta sessi konsultasi bersama beliau; saya disyorkan untuk mengambil vivix sebagai permulaan dengan sukatan satu pada waktu pagi dan satu sudu pada waktu malam. Selain itu, saya turut mengambil produk Shaklee yang lain iaitu kolagen, Alfalfa Complex, Vitamin C, Omega Guard dan ESP; dan masih mengamalkannya sampai hari ini.
    Kesannya pada peringkat awal tidaklah seperti yang semua orang yang mengalami masalah seperti saya harapkan. Saya mengalami krisis pemulihan selama hampir 2 bulan lamanya. Saya kerap mengantuk dan keletihan, semakin kerap bersin dan paling saya tak suka, makin banyak pula jerawat yang keluar. Namun, sebab saya dah aware mengenai hal ini semasa sessi konsultasi, maka saya teruskan pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten.
    Alhamdulillah.. berkat istiqomah dan sabar mengamalkan suplemen Shaklee seperti yang diajar oleh upline saya, dalam masa lebih kurang 9 bulan .. masalah resdung saya lama-kelamaan kian berkurangan dan beransur pulih. Tiada lagi masalah bersin di waktu pagi dan paling best, jerawat di muka kian berkurangan! Malahan, kalau ada pun cepat kecut.

    SUPLEMEN SHAKLEE SELAMAT

    Saranan saya untuk anda semua di luar sana, cubalah produk Shaklee kerana suplemen Shaklee adalah semulajadi, tidak mengandungi bahan kimia merbahaya dan setiap satu produk telah menjalani ujian klinikal. Saya juga syorkan anda buat juga research tentang produk Shaklee yang sesuai dengan anda di samping mendapatkan konsultasi daripada SID yang boleh guide anda sehingga mendapat hasil yang diinginkan.
    Juga, jangan lupa untuk sabar dan konsisten amalkan produk Shaklee ini. Sememangnya saya sangat berpuas hati dengan produk Shaklee dan konsultasi yang diberi oleh upline saya. Inilah Shaklee Effect saya!
    ******************************************


    CARA ORDER VIVIX SHAKLEE


    Cara 1 - Anda boleh terus KLIK DISINI   ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

    Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Bukit Mertajam, Bandar Perda, Seberang Perai, Bukit Minyak,KPJ Hospital Penang .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seberang Perai,Bandar Perda, Bukit Mertajam,Bukit Mertajam.


    Cik azza
    Email: azl1za@yahoo.com
    Call/SMS/WhatsApp: 01132045363
    01132045363



    Previous
    Next Post »