GADIS INI MENYANGKA ADA KELULUSAN KKM RUPANYA HANYA NOMBOR PENDAFTARAN - CIK AZZA POT PET


ASSALAMUALAIKUM


screen-shot-2017-01-10-at-11-45-38-pm


Ahli keluarganya bertanya, ubat-ubatan ini semuanya ada nombor kelulusan KKM, takkanlah merbahaya. Lalu kami semak nombor pada semua ubatan tadi. Rupa-rupanya nombor yang tertera dibotol suplemen tadi bukanlah nombor kelulusan KKM, ia cuma nombor pendaftaran sebagai produk makanan saja. Belum lulus sebagai ubat pun lagi! Malah ada diantaranya nombor pendaftaran palsu!
Akibat pengambilan suplemen tersebut, tubuh badannya telah bekerja keras menyahtoksikkan bahan-bahan tersebut sehinggalah organ hati dan buah pinggang menjadi rosak teruk.
Jika rosak buah pinggang, masih boleh dibantu dengan dialisis. Jika rosak hati, tak banyak bantuan yang boleh diberikan. Doktor hanya mampu merehatkan fungsi hati sambil berharap ada sebahagian sel yang akan sembuh sendiri. Selalunya apabila fungsi hati gagal sepenuhnya, bermakna tunggu masa saja untuk berangkat pergi.
Dan itulah yang terjadi pada si gadis tadi. Dia meninggal dunia setelah hampir seminggu bertarung nyawa di ICU.
Sehingga sekarang saya masih terfikir; gadis itu tiada cacat cela pada tubuh badannya. Yang cacat ialah fikirannya, hingga segalanya nampak tak sempurna dimatanya.
Zaman sekarang semua produk akan mengaku ada kelulusan KKM namun adakah itu sudah mencukupi untuk anda mengambilnya untuk tubuh badan dan kesihatan anda,adalah cara pengambilan yang betul jika anda ambil bersama-sama ubat lain?
Semua itu perlu anda ambil tahu kerana yang sakit adalah diri anda sendiri,buatlah pilihan yang tepat,jangan disebabkan murah anda terus mengilainya,jangan kerana mampu putih dalam 3 hari anda tersenyum indah,jangan kerana jerawat hilang selepas 5 hari anda teruja untuk membeli tanpa berfikir panjang.

PILIHLAH SUPPLIMENT SEMULAJADI.

Image result for shaklee malaysia website

Shaklee adalah produk makanan tambahan, bukan ubat ye. Shaklee adalah vitamin semulajadi dimana tiada pewarna, pengawet dan juga bahan kimia yang merbahaya.

Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada SHAKLEE kerana telah berjaya membuat sesuatu yang sangat berbeza dari produk yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN.

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan sepenuh hati pada tiga perkara iaitu SENTIASA SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.


SENTIASA SELAMAT
  1. TIDAK Mengandungi Paraben
  2. TIDAK Mengandungi Triklosan
  3. TIDAK Mengandungi Phthalates
  4. TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  5. TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  6. TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  7. TIDAK Mengandungi Glikol
  8. TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  9. TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  10. TIDAK Mengandungi Ammonia
  11. TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  12. TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  13. TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  14. TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  15. TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  16. TIDAK Mengandungi Toulene
  17. TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  18. TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  19. TIDAK Mengandungi Pewarna
  20. TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  21. TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  22. TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  23. TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang
SENTIASA BERKESAN

Kami menjamin keberkesanan.

  • Lebih daripada USD300 juta yang dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan
  • Bukti eksperimen Shaklee adalah yang terbaik dalam semua ujian.
    1. Pada masa yang sama., ia membuktikan bahawa mengambil makanan tambahan yang salah adalah buruk daripada tidak mengambil apa-apa makanan tambahan!
    2. Shaklee telah menerbitkan jurnal penyelidikan saintifik. Ini telah menunjukkan komitmen shaklee dlm penyelidikan dan pembangunan produk untuk memastikan keberkesanan produk.
SENTIASA MESRA ALAM

Dr Forrest Shaklee mengasaskan syarikat shaklee pada prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi.

  • Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
  • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
  • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
    • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
    • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
    • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau

Related image

  • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
    • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
    • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
    • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
    • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
    • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
      daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California.

Perkara paling penting sekali pernah tak korang check adakah produk yang korang guna itu ada LANDMARK atau tidak?

APA ITU LANDMARK STUDY?

Landmark study ini bermaksud kajian yang dibuat dengan tujuan untuk membuktikan sesuatu perkara itu dinilai dan dilihat oleh semua orang. Selain itu, ia juga dapat mengkaji keberkesanan produk Shaklee dalam jangka masa panjang.. Jangka masa yang dilihat adalah dalam 40-50 tahun selepas makan produk Shaklee. Landmark Study ini juga dijalankan oleh mereka yang pakar dalam bidang berkaitan dan kajian yang dibuat juga boleh dinilai atau dinilai semula oleh mana-mana pakar/pihak ketiga di bidang berkaitan.





KENAPA SUSAH PAYAH NAK BUAT LANDMARK STUDY?

Buat pengetahuan anda di luar sana, hanya Shaklee sahaja satu-satunya syarikat supplement di dunia yang mempunyai Landmark Study.. Pihak Shaklee ni memang nak sangat buat Landmark Study kerana, apabila Mr Roger Barnett (CEO Shaklee) membeli company Shaklee, beliau berasa tak puas hati kerana ramai orang cakap yang vitamin Shaklee bagus.. 

Semua company boleh claim yang produk keluaran syarikat mereka bagus tetapi mana landmark studynya?? Tak de bukti.. Pihak Shaklee juga memang nak buktikan bahawa produknya benar-benar mampu meningkatkan taraf kesihatan para pengamalnya.

 Oleh yang demikian, pada tahun 2007, Mr Roger Barnett telah melantik National Health and Nutrition Examination Survay (NHANES) iaitu satu badan survay di bawah National Center for Health Statistics (NCHS) yang dipercayai mempunyai reputasi yang sangat tinggi dalam membuat survay berkaitan dengan status kesihatan dan nutrisi penduduk US untuk membuat landmark study berkaitan Shaklee..Hebat kan..  

Image result for shaklee malaysia website

Mari sama-sama kita amalkan SHAKLEE tanpa ragu-ragu kerana SHAKLEE adalah supplement paling sangat terbaik di DUNIA.. Berbanggalah kerana anda makan vitamin dari SHAKLEE..



Semoga bermanfaat ya..  


Cik azza
Email: azl1za@yahoo.com
Call/SMS/WhatsApp: 01132045363
01132045363

Comments

Popular posts from this blog

PERLU KE UJIAN PAP SMEAR UNTUK WANITA ? ATAU SAJA UNTUK MENAKUTKAN.

TANDA BATU MERIYAN JATUH-CIK AZZA POT PET.

RAWAT DEMAM DENGGI-CIK AZZA POT PET.