Skip to main content

GADIS INI MENYANGKA ADA KELULUSAN KKM RUPANYA HANYA NOMBOR PENDAFTARAN - CIK AZZA POT PET


ASSALAMUALAIKUM


screen-shot-2017-01-10-at-11-45-38-pm


Ahli keluarganya bertanya, ubat-ubatan ini semuanya ada nombor kelulusan KKM, takkanlah merbahaya. Lalu kami semak nombor pada semua ubatan tadi. Rupa-rupanya nombor yang tertera dibotol suplemen tadi bukanlah nombor kelulusan KKM, ia cuma nombor pendaftaran sebagai produk makanan saja. Belum lulus sebagai ubat pun lagi! Malah ada diantaranya nombor pendaftaran palsu!
Akibat pengambilan suplemen tersebut, tubuh badannya telah bekerja keras menyahtoksikkan bahan-bahan tersebut sehinggalah organ hati dan buah pinggang menjadi rosak teruk.
Jika rosak buah pinggang, masih boleh dibantu dengan dialisis. Jika rosak hati, tak banyak bantuan yang boleh diberikan. Doktor hanya mampu merehatkan fungsi hati sambil berharap ada sebahagian sel yang akan sembuh sendiri. Selalunya apabila fungsi hati gagal sepenuhnya, bermakna tunggu masa saja untuk berangkat pergi.
Dan itulah yang terjadi pada si gadis tadi. Dia meninggal dunia setelah hampir seminggu bertarung nyawa di ICU.
Sehingga sekarang saya masih terfikir; gadis itu tiada cacat cela pada tubuh badannya. Yang cacat ialah fikirannya, hingga segalanya nampak tak sempurna dimatanya.
Zaman sekarang semua produk akan mengaku ada kelulusan KKM namun adakah itu sudah mencukupi untuk anda mengambilnya untuk tubuh badan dan kesihatan anda,adalah cara pengambilan yang betul jika anda ambil bersama-sama ubat lain?
Semua itu perlu anda ambil tahu kerana yang sakit adalah diri anda sendiri,buatlah pilihan yang tepat,jangan disebabkan murah anda terus mengilainya,jangan kerana mampu putih dalam 3 hari anda tersenyum indah,jangan kerana jerawat hilang selepas 5 hari anda teruja untuk membeli tanpa berfikir panjang.

PILIHLAH SUPPLIMENT SEMULAJADI.

Image result for shaklee malaysia website

Shaklee adalah produk makanan tambahan, bukan ubat ye. Shaklee adalah vitamin semulajadi dimana tiada pewarna, pengawet dan juga bahan kimia yang merbahaya.

Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada SHAKLEE kerana telah berjaya membuat sesuatu yang sangat berbeza dari produk yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN.

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan sepenuh hati pada tiga perkara iaitu SENTIASA SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.


SENTIASA SELAMAT
  1. TIDAK Mengandungi Paraben
  2. TIDAK Mengandungi Triklosan
  3. TIDAK Mengandungi Phthalates
  4. TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  5. TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  6. TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  7. TIDAK Mengandungi Glikol
  8. TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  9. TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  10. TIDAK Mengandungi Ammonia
  11. TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  12. TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  13. TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  14. TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  15. TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  16. TIDAK Mengandungi Toulene
  17. TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  18. TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  19. TIDAK Mengandungi Pewarna
  20. TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  21. TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  22. TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  23. TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang
SENTIASA BERKESAN

Kami menjamin keberkesanan.

  • Lebih daripada USD300 juta yang dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan
  • Bukti eksperimen Shaklee adalah yang terbaik dalam semua ujian.
    1. Pada masa yang sama., ia membuktikan bahawa mengambil makanan tambahan yang salah adalah buruk daripada tidak mengambil apa-apa makanan tambahan!
    2. Shaklee telah menerbitkan jurnal penyelidikan saintifik. Ini telah menunjukkan komitmen shaklee dlm penyelidikan dan pembangunan produk untuk memastikan keberkesanan produk.
SENTIASA MESRA ALAM

Dr Forrest Shaklee mengasaskan syarikat shaklee pada prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi.

  • Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
  • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
  • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
    • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
    • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
    • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau

Related image

  • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
    • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
    • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
    • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
    • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
    • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
      daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California.

Perkara paling penting sekali pernah tak korang check adakah produk yang korang guna itu ada LANDMARK atau tidak?

APA ITU LANDMARK STUDY?

Landmark study ini bermaksud kajian yang dibuat dengan tujuan untuk membuktikan sesuatu perkara itu dinilai dan dilihat oleh semua orang. Selain itu, ia juga dapat mengkaji keberkesanan produk Shaklee dalam jangka masa panjang.. Jangka masa yang dilihat adalah dalam 40-50 tahun selepas makan produk Shaklee. Landmark Study ini juga dijalankan oleh mereka yang pakar dalam bidang berkaitan dan kajian yang dibuat juga boleh dinilai atau dinilai semula oleh mana-mana pakar/pihak ketiga di bidang berkaitan.





KENAPA SUSAH PAYAH NAK BUAT LANDMARK STUDY?

Buat pengetahuan anda di luar sana, hanya Shaklee sahaja satu-satunya syarikat supplement di dunia yang mempunyai Landmark Study.. Pihak Shaklee ni memang nak sangat buat Landmark Study kerana, apabila Mr Roger Barnett (CEO Shaklee) membeli company Shaklee, beliau berasa tak puas hati kerana ramai orang cakap yang vitamin Shaklee bagus.. 

Semua company boleh claim yang produk keluaran syarikat mereka bagus tetapi mana landmark studynya?? Tak de bukti.. Pihak Shaklee juga memang nak buktikan bahawa produknya benar-benar mampu meningkatkan taraf kesihatan para pengamalnya.

 Oleh yang demikian, pada tahun 2007, Mr Roger Barnett telah melantik National Health and Nutrition Examination Survay (NHANES) iaitu satu badan survay di bawah National Center for Health Statistics (NCHS) yang dipercayai mempunyai reputasi yang sangat tinggi dalam membuat survay berkaitan dengan status kesihatan dan nutrisi penduduk US untuk membuat landmark study berkaitan Shaklee..Hebat kan..  

Image result for shaklee malaysia website

Mari sama-sama kita amalkan SHAKLEE tanpa ragu-ragu kerana SHAKLEE adalah supplement paling sangat terbaik di DUNIA.. Berbanggalah kerana anda makan vitamin dari SHAKLEE..



Semoga bermanfaat ya..  


Cik azza
Email: azl1za@yahoo.com
Call/SMS/WhatsApp: 01132045363
01132045363

Comments

POPULAR POST

Peritnya angin dalam badan ketika hamil.-CIK AZZA POT PET

"Erkk..erkk..aduh banyaknya angin aku ni. Tak selesa rasa perut, kepala pun sakit,belakang sakit sangat menyucuk-nyucuk je..nak sapu minyak panas dekat perut kesian baby..
Nak tunggu babah balik lambat lagi..Tahan je sakit nie...

Rasanya masalah angin dalam badan bukan sahaja menyerang ibu hamil kan..Tapi semua orang pernah merasainya..tahu tak setiap orang akan mengeluarkan antara satu hingga 
empat liter gas setiap hari dan mengeluarkan gas kira-kira 14 hingga 23 kali sehari.

Masalah angin ketika hamil adalah suatu perkara normal bagi ibu hamil.Pedih ulu hati adlah salah satu simptom angin dalam badan ini berpunca dari pengaliran cecair berasid dari dalam perut ke bahagian esophagus.Namun begitu ia tidaklah bahaya kepada bayi dalam kandungan.







Mengapa badan akan menghasilkan lebih banyak angin semasa mengandung?
Ini kerana kadar progesteron dalam badan ibu meningkat jauh lebih tinggi ketika hamil berbading normal.

Semakin kehamilan itu meningkat usianya, rahim akan semakin membesar dal…

TANDA BATU MERIYAN JATUH-CIK AZZA POT PET.

Batu meriyan????apa tu?cik azza nak cerita lebih-lebih pun cik azza bukan pandai sangat pasal batu-batu nie,tapi apa yang cik azza selalu dengar benda nie ibarat nyawa untuk seorang wanita terutama wanita yang baru sahaja melahirkan anak,tak kisah lah anak keberapa sekali pun.cik azza boleh cakap macam "tempat peranakan kita aka pintu rahim atau nama omputehnya G-spot"... entah lah.. 



Tapi bagi kaum hawa yang dah beranak mesti tahu akan batu meriyan...dan kena ambil tahu kalau sayangkan diri kita..orang tua2 selalu cakap "kena jaga tempat tu nanti laki lari"ambil kau dengar je laki lari alamak macam bahaya je nie...haaaaaaa cakap la kalau sayang,setia, dia sanggup terima seadanya,tapi kita kena la beringat juga sebab sayangkan dia la kita kena jaga diri kita sendiri untuk orang tersayang,untuk anak-anak.Pengalaman cik azza sendiri melahirkan anak sulung memang tak tahu apa2 pun,selepas melahirkan cik azza kena jaga nifail sebulan dekat hospital..Kiranya penjagaan pa…

SKILL SEKS UNTUK CEPAT DAN MUDAH HAMIL - CIK AZZA POT PET

Assalamualaikum..

Hari ini cik azza nak berkongsi pengalaman untuk mudah hamil (Insyallah jika di izinkan) ,Bukan mudah untuk kita sebagai wanita hamil dengan cepat dan kadang-kadang akan boleh mengakibatkan kita stress bila asyik diaju soalan yang sama je setiap masa..Betol dak??

Bila balik kampung je orang yang menyibuk mula bertanya "hai tak mengandung lagi ke" Merancang jangan lama-lama sangat" Semua ini akan menyebabkan kita mengalami tekanan perasaan.Tekanan perasaan pula boleh mengurangkan lagi peluang anda untuk hamil.Dalam kebanyakan kes, cuma perubahan kecil sahaja yang perlu dibuat untuk menolong anda hamil dengan cepat.






TIPS UNTUK MUDAH HAMIL (INSYALLAH JIKA DIIZINKAN ALLAH)
1. Waktu Terbaik Untuk Melakukan Hubungan Seksual:- Adalah penting bagi pasangan yang inginkan zuriat mengetahui tentang masa yang sesuai untuk melakukan hubungan seks iaitu pada waktu wanita subur (masa pengeluaran telur @ ovulasi). Bila dan bagaimana untuk mengetahui waktu subur anda? Anda …

KENCING MANIS KETIKA HAMIL JOM ELAK KENA CUCUK INSULIN.

BAHAYA KENCING MANIS KETIKA HAMIL
Kencing manis semasa hamil juga dikenali sebagai Gestational diabetes mellitus, (GDM) dimana paras gula meningkat dan berlebihan dalam darah. Ini berlaku di kalangan ibu yang tidak mempunyai kencing manis sebelum hamil.
GDM biasanya boleh dikesan antara minggu ke-28 dan minggu ke-34 kehamilan bayi, dan biasanya akan hilang selepas bayi dilahirkan. Oleh itu,kencing manis semasa hamil adalah bersifat sementara. Kencing manis semasa hamil menjejaskan kira-kira 4% di kalangan ibu hamil.
Kebanyakan ibu hamil mempunyai uri yang boleh menghasilkan insulin tambahan untuk mengatasi rintangan insulin. Jika insulin yang dihasilkan tidak mencukupi, paras gula akan meningkat dalam darah. Biasanya GDM akan hilang selepas bayi dilahirkan.


BAGAIMANA GDM MENJEJASKAN KESIHATAN BAYI ? Berat bayi melebihi 4kg (macrosomia) dan menyebabkan kesukaran semasa bersalin.Gula darah bayi adalah terlalu rendah (hypoglycemia) dan tahap mineral yang rendah.Sakit kuning (jaundice)Bayi suk…

BENGKAK KAKI (EDEMA) TANDA AWAL PENYAKIT BUAH PINGGANG.

Antara punca utama bengkak kaki dikalangan warga emas yg berumur 60 tahun ke atas ialah pembuluh darah yg kurang berfungsi dgn baik. Pembengkakan kaki/edema terjadi akibat pengumpulan cecair (yg terperangkap dalam tisu) atau kecederaan tisu/sendi.

Pembengkakan kaki/edema yg dihasilkan oleh pengumpulan cecair dalam tisu dikenali sebagai perpheral oedema. Antara puncanya adalah :
Kegagalan ginjal/buah pinggangPenyakit jantungPembuluh darah kurang berfungsi Sistem limfa yg tersumbatPenyakit buah pinggangUbat tahan sakitUbat-ubatan utk rawatan kemurungan, diabetes & darah tinggiDuduk atau berdiri terlalu lamaDarah beku dibahagian kakiPembengkakan kaki akibat kecederaan sendi atau tisu biasanya sakit & mungkin disebabkan oleh : Tendon Achilles yang terputus/cederaKoyakan ligamen pada lututPatah tulang kaki,betis atau buku laliPenyakit GoutOsteoarthritisRheumatoid ArthritisLutut yang terseliuhBAGAIMANA EDEMA BOLEH TERJADI?
Sebenarnya ramai mengalami edema terutamanya mereka yang ada mas…

WASPADA BAHAYA DARAH TINGGI SELEPAS BERSALIN.

Ibu mengandung selalu ambil berat bahaya darah tinggi sebelum bersalin. Selepas bersalin mereka jarang untuk selalu periksa tekanan darah kerana beranggapan tekanan darah selepas bersalin pasti akan normal. Dulu darah tinggi kerana mengandung sahaja. Selepas bersalin , kita digalakkan untuk berpantang dan tempoh berpantang kita juga kena pastikan kita makan makanan berkhasiat, berzat untuk pastikan tekanan darah kita stabil.



Bahaya Darah Tinggi Selepas BersalinIni mungkin kesan sampingan suntikan epidural atau anestesia spina, dan anda mungkin mengalami sakit kepala yang teruk bila anda duduk atau berdiri. Dalam 72 jam pertama selepas bersalin, sakit kepala yang teruk juga mungkin tanda pra-eklampsia, bersama dengan penglihatan kabur dan/atau berasa loya. Tekanan darah tinggiTekanan darah anda patut diambil dalam masa enam jam pertama selepas bersalin. Jika angka di bawah (diastolik) melebihi 90, ini mungkin tanda anda mengalami pra-eklampsia dan berisiko menghidap eklampsia sepenuhnya. Tek…

TIROID KETIKA HAMIL BAHAYA ATAU TIDAK?-CIK AZZA POT PET

Memandangkan Princess Cahaya dah tidur boleh la cik azza godek-godek bercerita ye..Baru-baru ini adik ipar cik azza ada bagi tahu mengenai seorang kawan dia yang mempunyai masalah tiroid ketika hamil,Jom kita sembang sikit apa itu tiroid ketika hamil,cik azza ada juga google info untuk menambah pengetahuan.

APA ITU KELENJER TIROID?
Kelenjer tiroid adalah salah satu kelenjer endokrim yang terbesar,ia terletak di kawasan leher,iaitu dibawah halkum.Kelenjer titiod mengawal penggunaan tenaga oleh badan,menghasilkan tenaga dan mengawal sensitiviti badan kepada hormom-hormon lain.






APA PUNCA TIRIOD?

Punca terjadinya Tiroid adalah:
Kekurangan iodin (biasanya berlaku di kalangan penduduk Himalaya)Kehamilan - Ini kerana keperluan hormon lebih banyak diperlukan untuk ibu dan anak. Tiroid ini bersifat sementara dan hilang selepas kelahiranGoitrogen - elak memakan makanan mentah seperti sayur kubis serta bayam kerana meningkatkan risiko mendapat tiroidRadiasi - misalnya letupan nuklear di Russia menyeb…

LUKA CZER ATAU PEMBEDAHAN LAMBAT KERING?ANDA WAJIB CUBA CARA INI!!.

Pernah tak uols atau wife yang bsalin secara caeser mengalami masalah :
.
1) Luka bernanah & lambat kering ??
2) Rasa kurang selesa ??
3) Rasa pedih pada bahagian luka ??
4) Paling teruk.. jahitan terbuka & perlu dijahit kembali... aduhh pasti sakit kan ??
.

Untuk entry kali ini cik azza nak berkongsi dengan sahabat pembaca semua tidak kira para suami ataupun isteri bagaimana untuk keringkan luka pembedahan (czer ) untuk jangka masa yang singkat.Hanya dalam masa 7 hari luka sembuh dan ibu akan kembali bertenaga dengan izin allah. 1- Pergerakan Lebih AwalDapat sahaja lesen keluar wad balik rumah jangan asyik baring je seeloknya buat pergerakan awa; dengan berjalan keliling katil atau bilik,kalau rasa bilik besar jalan la separuh je jangan paksa diri sampai tersungkur pulak..hihihi
Pergerakan ini membantu pengaliran darah yang baik. Bagus untuk mempercepatkan proses penyembuhan luka.
Kalau rasa tak berani nak bangun sendiri seeloknya mintak bantuan suami atau keluarga,semua ini dapat men…

BETUL KE SENGUGUT PUNCA SUSAH MENGANDUNG.

50% dari wanita yang mengalami haid akan mengalami senggugut atau bahasa inggerisnya dikenali sebagai menstrual cramps atau period pain. Senggugut adalah istilah untuk sakit perut yang dialami oleh wanita semasa datang haid. BAGAIMANA SENGGUGUT TERJADI?
Setelah telur yang dibebaskan oleh ovari tidak disenyawakan oleh sperma, telur tersebut akan dibuang oleh rahim. Semasa proses pembuangan telur ini, rahim akan mengecut dan seterusnya salur darah di sekitar rahim akan mengecut untuk membuang telur tersebut. Proses pengecutan ini yang membuatkan sesetengah wanita berasa sangat sakit sehingga ada yang terpaksa ambil cuti kerana tak tahan dengan sakit senggugut. BAGAIMANA HILANGKAN SENGUGUT? Senggugut bukan lagi perkara asing dalam kalangan wanita yang sudah akil baligh.Tetapi bukan semua wanita akan mengalami keadaan seperti ini.Senggugut bukanlah satu penyakit tetapi hanyalah satu simptom ketika wanita itu datang bulan.Senggugut biasanya terjadi pada awal atau akhir datang bulan. Saya sendiri …

AIR KENCING KOTOR SEMASA MENGANDUNG .RISIKONYA?

Pernah tak ibu-ibu merungut bila kena tunggu nak kencing tiap kali bila nak check up perut..Pernah kan?toilet busuk lah,tersumbat lah..tapi kita lalui je sebab fikir prosedur kan..agak-agak kenapa kita kena periksa air kencing? Pernah fikir?ke malas nak fikir?
Azza percaya sangat-sangat kalau tanya ibu anak 10 pun belum tentu dia tahu bila tanya tentang "air kencing kotor" betul dak?
Yang kita tahu doktor akan bagi ubat dan kita balik makan je,kadang-kadang tak makan pun siap bebel-bebel lagi ada la.
Apa maksud "air kencing kotor" ada sampah ke? ada sisa makanan ke?
azza pernah bersembang dengan seorang kakak nie,masa sama-sama jumpa dekat klinik dia cakap air kencing adik ok ke? Ok je azza bagi tau kenapa? terus tanya akak tu Air kencing kak kotor dia kata...Tapi azza tengok dia bukan mengandung pun. Rupanya dia tengah berpantang...
aduh..
pengalaman akak terkena kencing kotor selepas berpantang..
memang menyakitkan.
setiap kali nak kencing rasa panas, pedih.. macam terbakar …