KAWAL BACAAN HEMOGLOBIN (HB ) RENDAH SEMASA HAMIL - CIK AZZA POT PET.


ASSALAMUALAIKUM..

Kawal Bacaan Hemoglobin (Hb) Semasa Hamil



Cik azza percaya ramai wanita apabila disahkan hamil gembira jangan cakap la,rasa nak menjerit bagitahu satu dunia kita bakal menjadi seorang ibu.Terutama kehamilan pertama selepas berkahwin ataupun telah bertahun menanti kehadiran cahaya mata.Akhirnya allah makbulkan doa dan rezeki untuk hamil.Tapi jangan terlampau seronok ,cuba check cukupkah persediaan ibu untuk anak kita.Jangan terlalu teruja sehingga mengabaikan keselamatan anak dalam kandungan kita


Image result for kawal hemoglobin



Tapi pernah dengar ke idok HEMOGLOBIN? selalunya bila waktu check up terutamanya diklinik kerajaan,tiap bulan kena ambil darah,urine.Dapat result HB?Itulah dia hemoglobin.Ia adalah kandunga protein di dalam sel darah merah yang membantu membekalkan oksigen ke dalam sel-sel badan kita.Satu lagi perasan ke tak bila usia kandungan meningkat,bacaan Hb juga turut terpengaruh dan akan mula menurun ,Jika kita tak cukup pemakanan dan nutrisi seharian,yang membekalkan zat besi untuk membantu menstabilkan HB,maka ibu akan terdedah dengan risiko sangat bahaya.Bukan hanya kepada ibu tetapi juga untuk anak dalam kandungan.


Antara risiko penurunan Hb pada bayi ialah
  1. Bayi berpotensi dilahirkan tidak cukup bulan
  2. Bayi tidak mengalami kenaikan berat badan seimbang
Antara risiko penurunan Hb kepada ibu pula ialah:
  1. Ibu mudah merasa penat dan letih
  2. Ibu mudah mendapat jangkitan penyakit.

Kalau anda selalu marah dekat misi waktu diorang bebel sebab bacaan HB rendah sila la minta maaf ye,bukan apa diorang marah bersebab jika HB kurang daripada 11 banyak risiko yang kena tanggung.Bukan hanya tanggungjawab mereka juga fikir tentang bayi yang didalam kandungan.Kecuali la anda memang tak nak bayi anda hidup.

Selain itu terdapat juga tips untuk kita mengawal hemoglobin kita dengan baik iaitu dengan memperbanyakakan makanan yang mengandungi zat besi yang tinggi contohnya bayam,daging,jerang,jambu,hati ayam nak lagi banyak sila la cari di cik google hahahahaha.
Tapi pastikan juga nutrisi asal makanan itu ye,kalau anda tersalah masak pun boleh hilang nutrisi juga so ini pun tak akan membantu naikkan HB anda

Nie cik azza kongsi pengalaman cik azza semasa kehamilan kedua 23/11/2016 baru lagi tau..hehehehe

Alhamdulilah bacaan selama mengandung tak pernah tak cantik semua elok je,tak payah nak ambil darah sampai malam-malam.











Alhamdulilah kali nie tak ada la nak kena bebel dengan cik misi..hihihi...Paling penting cik azza bagitau jangan malas nak ambil vitamin ok,Kalau malas korang jawab la dengan cik  misi.Lagi satu bila cik azza bagi tahu cik azza ambil VITALEA SHAKLEE tak ada pulak diorang marah cuma diorg akan record dalam buku la..
Cik azza akan ambil VITALEA mengikut waktu dia setiap hari tanpa skip ok..jangan bagi alasan tak sempat ye..Dalam pada masa yang sama cik azza juga ambil VITAMIN C dan juga BCOMPLEX.
Makanan kena la jaga sama ye,jangan kerana ada vitamin korang main belasah je makan..alah ada vitamin la kononya ye.
Paling penting korang JANGAN MALAS ATAU SKIP MAKAN SUPPLIMENT.
Kalau kita buat semua nie,insyallah HB akan cantik je
Kalau korang buat benda ni, confirm hb turun. Jangan salahkan supplement. Paling penting, doa jangan lupa, solat jangan tinggal.
Nak lebih bertenaga semasa hamil, tak mudah letih, tak mudah lesu, emosi stabil, berat badan terkawal, silalah amalkan set kehamilan shaklee yang lengkap.
Nak konsultasi best dari cik azza dan beli shaklee, mai kita roger2..jangan nak malu2.

  • ESP – membekalkan khasiat protein, kalsium untuk ibu yang membantu meningkatkan bekalan darah, membantu menguatkan rahim.
  • VITALEA – multivitamin yang lengkap dengan khasiat zat besi yang membantu menstabilkan jumlah dan kepekatan darah (hemoglobin).
  • SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS – memberikan khasiat 500mg vitamin c dalam satu tablet yang membantu pertumbuhan tulang dan gigi bayi.
  • B COMPLEX – lengkap dengan asid folic yang membantu mengurangkan risiko kecacatan neural tube dan membantu menstabilkan emosi ibu.
  • OSTEMATRIX – supplement kalsium lengkap dengan vitamin D dan magnesium yang membantu membina tulang dan tunas gigi bayi, serta bantu mengurangkan risiko ibu mengalami masalah kaki cramp.
  • OMEGA GUARD – supplement minyak ikan yang kaya dengan omega-3, EPA, DHA untuk membantu perkembangan minda bayi serta bantu mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil.


*********************************************************


CARA ORDER SET  SHAKLEE


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Bukit Mertajam, Bandar Perda, Seberang Perai, Bukit Minyak,KPJ Hospital Penang .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seberang Perai,Bandar Perda, Bukit Mertajam,Bukit Mertajam.


Cik azza
Email: azl1za@yahoo.com
Call/SMS/WhatsApp: 01132045363
01132045363



Comments

Popular posts from this blog

PERLU KE UJIAN PAP SMEAR UNTUK WANITA ? ATAU SAJA UNTUK MENAKUTKAN.

TANDA BATU MERIYAN JATUH-CIK AZZA POT PET.

RAWAT DEMAM DENGGI-CIK AZZA POT PET.