BAYI EKZEMA IBU SENGSARA-CIK AZZA POT PET.

Kali ni cik azza nak post pasal baby yang ada eczema. Sedikit latar belakang eczema. Eczema ni merupakan masalah kulit yang terjadi dikalangan bayi. biasanya start umur 2-6 bulan. selalunya bila bayi makin besar, akan pulih sendiri. tp ada kes yang berlarutan hingga dewasa. 

Eczema terbahagi kepada dua iaitu akut dan kronik. tanda2 ekzema akut adalah kulit kemerahan mcm radang gitu. manakala eczema kronik kulit akan jadi kering, berair dan bersisik. ada gak eczema akut yang akan menjadi eczema kronik jika tak dikawal. Punca eczema terbahagi kepada 2 iaitu faktor dalaman dan luaran. 

Faktor dalaman yang paling utama adalah keturunan, ada ahli keluarga yang mengalami masalah eczema. selain daripada itu, faktor makanan juga mempengaruhi seperti makanan laut, gandum, produk tenusu dan lain2. 

Faktor luaran pula lebih kepada persekitaran asap rokok, bahan kimia, cuaca atau alahan kepada debunga, hama, kosmetik dan lain-lain.

Cik azza pasti ramai ibu diluar sana sedih bila melihat anak yang sakit ekzema kan,cuma tak tahu macam mana nak atasi selain berjumpa doktor..Betul kan.

Bayangkan lah jika anak demam sikit je pun kita dah susah hati nie kan pulak bila tengok anak naik ekzema mestilah kulit akan rasa gatal dan memedihkan..Ditambah pulak dengan cuaca panas..alahai..lagi bertambah sedih jika sampai berair dan seperti melecur.


MERAWAT EKZEMA ANAK TANPA UBAT.

Kenapa azza percaya tanpa ubat?Sebab cik azza yakin ramai ibu yang takut hendak memberi ubat kepada anak terutama yang masih bayi kan.

Alhamdulilah cik azza pernah ada seorang kawan yang mengadu anak saudara dia mengalami ekzema baru sahaja berusia 4 bulan.Doktor ada bagi bermacam- macam krim sapu tapi masih juga tidak hilang,malahan makin bertambah kuping-kuping penuh muka.

Walaupun anak saudara tapi hati dia sudah risau nie kan pulak emak dia kan..bertambah risau,cik azza ada juga membaca apa itu ekzema dan suggest produk shaklee yang perlu dia ambil.
Akhirnya cik azza jumpa juga berdasarkan apa yang cik azza yakin dan percaya dengan testimoni rakan-rakan yang dibaca.
Ini adalah photo baby yang cik azza cerita tadi hari pertama hantar gambar memang sedih je tengok,baby bambam tapi kulit dia abis berkuping kuping dah 4 bulan dah..
HARI 1
HARI KE 3














SET ECZEMA SHAKLEE

Set rawatan eczema Shaklee ini mengandungi 4 produk.

1. HERBAL BLEND

Benda pertama sekali cik azza suggest untuk dia adalah,  Herbal Blend.
Herbal Blend tau kenapa bagus sangat sebab dia melegakan gatal, pedih-pedih. Bila sapu rasa dingin je dekat kulit rasa sejuk je pedih pun hilang.
HERBAL BLEND sentiasa ada dekat rumah dalam handbeg pun ada tau.


2. VITAMIN E

Vitamin E  berfungsi  untuk melicinkan kulit dan menghilangkan luka-luka eczema.
Walaupun Vitamin E Shaklee dalam bentuk kapsul, bukan bermaksud kena suruh anak kita makan. Cukup sekadar kita pecahkan kapsul dan sapu pada luka anak.
Contoh, bila bintik berair mula naik, cepat-cepat sapu dekat kawasan bintik berair tu.
Yang bagus Vitamin E Shaklee ni, dia ada ekstrak biji anggur. Ekstrak biji anggur inilah yang membuatkan Vitamin E Shaklee ni cepat nampak kesan sebab ia meningkatkan efficiency nya.
Vitamin E juga membantu mengelakkan luka dari terkena jangkitan bakteria. Jadi tak perlu risau apa-apa.
Dia ala-ala ubat sapu kat luka dan memang khas untuk memperbaiki sel kulit supaya luka sembuh, dan juga meningkatkan immune sistem yang bertindak melawan eczema

Related image

3. MINUMAN PROTin SOYA, ESP

ESP ini pula berfungsi untuk membantu menghasilkan sel kulit yang sihat.
Bila Eczema terjadi, sel kulit akan rosak. Jadi ESP akan bantu cepatkan penghasilan sel kulit yang baru dan cantik.
Yang ni, kalau anak masih menyusu, cukup sekadar ibunya minum. Nanti bukan setakat eczema anak hilang, kulit emaknya pun bertambah cantik 😉



4. OMEGA GUARD

Sebut ‘Omega‘ jer, mesti ramai dah tau. Ini mesti minyak ikan punya. Hehe…
Omega Guard Shaklee ini fungsinya untuk memastikan kulit kekal lembap.
Kalau anak kena eczema, cik azza perasan, kita tak boleh biarkan kulit anak kering sebab nanti luka jadi pedih dan bertambah gatal.
Itu yang anak akan start garu sana sini.




Kalau ada anak yang masih bayi mesti tak boleh ambil semua vitamin kan..tapi jangan risau boleh ambil dan salurkan melalui penyusuan susu ibu..Anak hilang ekzema ibu cantik dan slim gitu.

Herbal Blend dengan Vitamin E pula kita boleh guna sapu dekat bahagian -bahagian luka supaya ekzema tidak merebak dan luka pun cepat sembuh.

Kalau ada ibu atau ayah sanggup tengok anak sakit dengan garu sana sini boleh abaikan membaca tapi kalau tak mahu tengok ekzema melarat boleh hubungi atau whatsapp cik azza,,cik azza akan bagi konsultasi percuma




MACAM MANA HENDAK DAPATKAN SET EKZEMA DENGAN MUDAH?


 CARA 1


Anda boleh terus klik SET EKZEMA ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan . Mudahkan?



CARA 2

Sila hubungi cik azza untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada cik azza. Sekiranya anda berada di sekitar BANDAR PERDA, BUKIT MERTAJAM ,KPJ HOSPITAL ,POLITEKNIK dan SEBERANG PERAI.Cik azza merupakan pengedar yang anda cari.


Cara 3

Atau pun anda boleh terus pergi branch shaklee yang berdekatan dengan anda dan membuat pembelian menggunakan ID cik azza seperti tertera dibawah.Pergi branch,ambil dan isi borang menggunakan ID cik azza dan tick barang yang hendak di orderkan.



SEMOGA DENGAN PERKONGSIAN INI DAPAT MEMBANTU ANTARA SESAMA KITA,BERUSAHA SELAGI TERMAMPU DAN JANGAN HANYA MENYERAH SEMATA-MATA.

KONSULTASI PERCUMA KEPADA YANG ORDER DENGAN CIK AZZA YE:
SHAKLEE ID:1217675
WHATSAPP:01132045363
FACEBOOK:Sutera azyra
PAGE: Dunia Cantik
EMAIL-azl1za@yahoo.com



 









Previous
Next Post »