TAHUKAH ANDA????- CIK AZZA POT PET.

Tahukah Anda??
Rata-rata wanita ramai yang menpunyai masalah yang sama selepas bersalin iaitu masalah
  • PERUT BUNCIT!!!
  • BERSELULIT!!!
  • MENGGELEBER!!!
Image result for perut selulit dan mengeleber


Secantik manapun penampilan kita tetapi jika masalah ini tidak diatasi pasti menimbulkan rasa tidak puas hati dikalangan isteri untuk sentiasa berpenampilan menarik depan suami kan??

Tahukah Anda??

Kenapa wanita bersalin mengalami masalah
 perut buncit ,mengeleber dan berselulit.

Perut anda buncit dan menggeleber selepas bersalin adalah disebabkan oleh diastasis recti,iaitu pemisahan otot perut yang paling luar.

Keadaan ini sememangnya normal bagi lain timbul wanita selepas bersalin dan menyebabkan tisu perantara yang sebelum ini menyambung otot-otot perut yang terpisah , akan tertarik ke bahagian tepi obdomen anda.

Akibatnya,tisu perantara tersebut yang akan meyokong organ dalam badan dan bukan otot perut..Ini menyebabkan perut anda nampak buncit dan masalah lain timbul seperti postur badan yang salah.Bagi membetulkan masalah ini senaman dan pemakanan yang betul adlah sangat penting.

Tahukah Anda??

Sebanyak 90% wanita mengandung akan mengalami kesan rekahan kulit perut atau " stretch marks" Rekahan ini disebabkan oleh penambahan berat badan badan yang pantas dimana badan berkembang lebih cepat daripada kemampuan kulit untuk menampungnya.

Selain itu peningkatan hormon glucocorticoids semasa mengandung melambatkan pembentukan kolagen dan fiber elastin dalam lapisan kulit.

Kesan rekahan pada kulit akan kekal jika anda tidak mengambil langkah yang betul.

  • Limau Nipis + kapur Makan
Perah jus limau nipis & campur dengan kapur makan,kemudian sapu pada perut kalau ada bengkung lagi bagus.

  • Berbengkung
Elok untuk lelaki &wanita yang hendak hilangkan mengeleber selepas kurus.

  • Halia dan Kunyit
Tumbuk keduanya hingga lumat dan sapu di perut dan terus berbengkung untuk kesan terbaik.

  • Detox
Ada macam-macam resepi pada zaman sekarang
air limau,air pudina,air limau nipis,air oren dan air dan macam-macam lagi.Detox membantu mengurangkan berat badan dan sekaligus membantu menghilangkan perut mengeleber selepas kurus.

  • Set perut Mengeleber Shaklee
Vitamin-vitamin juga memainkan peranan penting dalam mengembalikan dan menghilangkan perut mengeleber yang hodoh itu.Jom tengok macam mana.

Lecithin-Membantu memecahkan lemak dari makanan yang baru masuk kedalam badan kita,Lecithin bantu hilangkan lemak selepas diserap oleh badan kita

Alfafa-Membantu untuk detox seluruh badan .Supaya vitamin lain dapat diserap dengan baik oleh usus .Ia juga membantu flush out semua lemak dan kolestrol yang dipecahkan oleh lecithin.

Herbalex-Mencuci usus supaya menjadi bersih,bila usus dah bersih perut pun akan menjadi cantik semula..

oppppsss cara pengambilan???haaa nak tahu kena la sembang-sembang dengan cik azza dulu ye.




Apa kata kita atasi semua masalah ini secara semulajadi,insyallah jom kembali cantik macam anak dara.


Tunggu apa lagi  jom kembali jadi anak dara ,untuk siapa lagi kalau bukan untuk suami kita juga tau...opssssss nak beli untuk isteri pun boleh tau mesti dia akan tersenyum sampai telinga lah

Anda boleh hubungi SID atau klik sahaja SET KURUS DAN MENGELEBER  terus order,penghantaran terus ke rumah anda melalui GDEX atau CITYLINK..Senangkan?

Bila dah order jangan pulak lupa hubingi cik azza sebab nanti cik azza guide cara makan dan pengambilan pulak ye..




SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR CIK AZZA


FB :Sutera azyra
Hubungi : 01132045363
Email :azl1za@yahoo.com
Cik azza buat pos ke seluruh malaysia serta shaklee online
COD shaklee : Bukit Mertajam,Bandar Perda,KPJ Hospital, dan area Berdekatan..Insyallah





Previous
Next Post »