Skip to main content

KANSER PEMBUNUH SECARA SENYAP-CIK AZZA POT PET.

Image result for kanser ovari dan kanser pangkal rahim
GAMBAR APA NIE....

Berapa ramai pembaca disini menjalani pemeriksaan Kanser pangkal rahim?
Pada pendapat cik azza tak ramai ibu-ibu disini menjalani ujian Kanser Pangkal rahim kerana apa?? Malu kan??

Untuk pengetahuan semua kanser pangkal rahim merupakan kanser yang dikenali dalam kalangan wanita diseluruh dunia.Kanser pangkal rahim selalunya bermula secara senyap tanpa menunjukkan sebarang simptom awal hinggalah sampai ke peringkat yang berikutnya. Sebagai seorang wanita, apa yang perlu kita perhatikan bagi memastikan kita bebas daripada kanser pangkal rahim?

Faktor risiko adalah jangkitan oleh virus human papilloma (HPV), di mana mikroorganisma disebarkan melalui hubungan seks. Nasib baik, kerana tindak balas imun, dalam kebanyakan kes jangkitan tidak menghasilkan gangguan atau gejala tertentu, tetapi boleh kekal "senyap" menunggu pengaktifan bertentangan dengan setitik pertahanan imun; dalam peratusan kecil wanita, juga, virus yang boleh merosakkan sel-sel serviks rahim dan memudahkan evolusi ke arah khidmat yang tidak normal (tumor).
Antara perkara paling menakutkan adalan kanser tidak menunjukan tanda-tanda awal .Selepas merebak ke pundi kencing.hati,usus atau paru-paru barulah penyakit atau tanda-tanda itu akan kelihatan.Sebagai seorang wanita kita mesti akan perasan perubahan diri kita atau bahagian dalaman kita.Berjumpa lah doktor  anda sebagai langkah pencegahan awal.

Insyallah kita sentiasa ingat bahawa peluang untuk merawat kanser pangkal rahim akan berjaya jika kita mencegah dari awal..insyallah.Apabila kita ada pengetahuan mengenai kanser pangkal rahim,risiko atau simptom insyallah kita kan dapat mencegah atau membantu yang lain untuk mengatasi ini dengan lebih awal serta menyelamatkan diri daripada menanggung derita hingga seumur hidup.


TANDA KANSER YANG PERLU DIAMBIL TAHU.
Antara gejala atau simptom kanser serviks atau kanser pangkal rahim :

● Tompokan darah atau sedikit pendarahan antara tempoh haid kering atau selepas haid

● Pendarahan selepas putus haid

● Pendarahan haid berpanjangan dan banyak dari biasa

● Sakit semasa melakukan hubungan seksual


● Penambahan lelehan dari farajSelain beberapa simptom di atas, simptom awal dalam beberapa kes adalahbiasanya wanita mempunyai keputihan yang bau, serta rasa tidak selesa atau sakit ketika melakukan hubungan seks. Semua simptom di ini juga boleh disebabkan oleh pelbagai keadaan umum lainnya, artinya jika individu mengalami hal tersebut bukan bererti individu tersebut sudah dijangkiti Kanser Pangkal Rahim, tetapi boleh sahaja adanya punca lain hinggalah berlaku pendarahan. Akan tetapi jika anda mengalami hal ini sebaiknya anda membuat pemeriksaan diri anda kepada doktor untuk mengetahui secara pasti ada tidaknya kanser dalam badan dalam leher rahim anda.

Dalam waktu , jika kanser menyebar ke bahagian lain dari badan , pelbagai simptom lainnya dapat berkembang .Rawatan Dan Pengubatan Kanser Pangkal Rahim

Berhati-hati dengan rasa tidak selesa yang mungkin anda rasakan, jika anda merasakan simptom seperti yang telah disebutkan di atas, sebaiknya anda segera membuat pemeriksaan diri anda. Mengetahui ada tidaknya kanser servik sejak awal dan segera memuat tindakan rawatan, akan memudahkan proses penyembuhan. Munkin anda tidak perlu mengubatinya secara perubatan. Anda boleh menggnakan bahan herbal alami. Beberapa ubat herba yang boleh anda gunakan adalah daun sirsak, kunyit putih, dan tumbuh-tumbuhan Sarang Semut Papua. Anda boleh membuat ramuan tersebut untuk mengatasi Kanser Pangkal Rahim, jika anda mengalaminya.

Jika Kanser Pangkal Rahim yang terjadi cukup teruk, rawatan yang boleh dilakukan adalah dengan cara perubatan. Pengubatan dengan cara perubatan meliputi pengubatan dengan cara kemoterapi, radioterapi dan operasi.


CARA ALTERNATIF UNTUK MENCEGAH SEL KANSER SERVIKS ATAU KANSER RAHIM TERUS MEREBAK.

Antara  alternatif lain selain daripada ubat ubatan? Hanya dengan mencuba si tonik ajaib merah sejak awal kanser, insyallah sel sel kanser tu akan terbantut untuk merebak ke dalam sel sel lain.

Kenapa? Kerana Tonik ajaib merah ni kaya dengan kandungan Resveratrol dan ellagic acid yang boleh membantu merencatkan perkembangan sel kanser.
Anda boleh hubungi SID atau klik sahaja VIVIX terus order,penghantaran terus ke rumah anda melalui GDEX atau CITYLINK..Senangkan?

Bila dah order jangan pulak lupa hubungi cik azza sebab nanti cik azza guide cara makan dan pengambilan pulak ye..
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR CIK AZZA


FB :Sutera azyra
Hubungi : 01132045363
Email :azl1za@yahoo.com
Cik azza buat pos ke seluruh malaysia serta shaklee online
COD shaklee : Bukit Mertajam,Bandar Perda,KPJ Hospital, dan area Berdekatan..Insyallah


Comments